وقتی ورزش همگانی در مرکز تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی ردای قهرمانی میپوشد/طراحی سامانه مسابقات غیرحضوری
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، لاله قلی پور، زندگی ماشینی در دنیای امروز ابتکار عمل سریع را از انسان گرفته و او را دچار فقر حرکتی کرده است. این فقر حرکتی مشکلات عدیدهی جسمی، روانی و اجتماعی را برای انسان شهری پدید آورده است. ورزش به عنوان راه حل راهبردی و ورزش همگانی به عنوان وسیلهای ارزان قیمت و فرحبخش میتواند این مشکلات را به نحو مطلوب حل کند.
هدف از همگانی یا عمومی کردن ورزش در جامعه، حفظ سلامت جسمی و روحی و ایجاد نشاط و شادابی و استفادهی مطلوب از اوقات فراغت و نیز ایجاد زمینهی تفریحات سالم برای آحاد مردم است. نگاهی به تأثیر ورزش بر سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی و میزان مشارکت مردم در دیگر کشورها نشان از اهمیت آن در زندگی روزمره دارد.
از آنجا که نگاه مرکز تربیت بدنی و ورزش دانشگاه آزاد اسلامی به ورزش کشور، علمی و دلسوزانه بوده و با توجه به اینکه فعالیت فیزیکی از اصول و شاخصهایی که میتواند سلامت جامعه را تضمین نماید به تبع افزایش این فعالیت در یک جامعه، سلامت جسمانی را نیز ارتقا میدهد به همین دلیل بحث نهادینه کردن ورزش همگانی در این مرکز در دستور کار قرار گرفت.
البته در حالی که با گذشت ۵۵۰ روز از شیوع پاندمی کرونا که فعالیتهای گروهی را تحت تأثیر قرار داده و همه چیز را به سمت مجازی شدن زندگیها پیش برده و خواه ناخواه، تغییر رویکردها در تمامی عرصهها گریز ناپذیر است، فعالیت های ورزشی نیز از این قاعده مستثی نیست لذا در این راستا امیرعباس لشگری رئیس مرکز تربیت بدنی و ورزش دانشگاه آزاد اسلامی با حضور در گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به تشریح اقدامات این مرکز در عرصه ورزش همگانی در دوران کرونا پرداخت که در ادامه مشروح آن را از نظر میگذرانید:
اولویت مرکز تربیت بدنی و ورزش دانشگاه آزاد اسلامی رسیدگی به ورزش همگانی نسبت به ورزش قهرمانی است
لشگری با اشاره به اینکه اولویتهای کاری در مرکز تربیت بدنی و ورزش، رسیدگی به ورزش همگانی نسبت به ورزش قهرمانی و حرفهای است، خاطر نشان کرد: این ورزش باید برای تمامی آحاد جامعه، جذاب طراحی شود ، منجمله دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی باید به ورزش همگانی روی آورند و یا حداقل دوستدار این ورزش ارزان و در دسترس همگان باشند.
وی در ادامه اظهار کرد: ورزش همگانی ویترین خاصی ندارد و مثل ورزش حرفهای و قهرمانی مدال و دستاورد قابل مشاهده و قابل لمسی ندارد به همین شاید مدیران ورزشی تمایل و رویکردی به این ورزش، نداشته و وقت خود را صرف ورزش قهرمانی نمایند که به نوعی محصولش قابل لمستر برای جامعه بوده و یک مدیر میتواند موفقیت خود را تثبیت نماید.
سامانه مسابقات غیرحضوری، برای گسترش ورزش همگانی در دانشگاه طراحی شده است
رئیس مرکز تربیت بدنی و ورزش دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه در بحث بودجه بندی در سال ۱۴۰۰ برای ورزش همگانی ارزش و اولویت ویژه ای قائل شدیم، اظهار کرد: با شیوع بیماری همهگیر کرونا فعالیتهای حضوری در سالنهای ورزشی به شدت کاهش یافت و به طور کلی حوزه ورزش از بیماری کرونا به نوعی متضرر شد و لزوم طراحی ورزشی که به صورت غیرحضوری و امنتر برای افرادی که علاقمند به فعالیت ورزشی بودند بیش از پیش احساس شد تا از بیماریهایی که به دلیل عدم تحرک رخ داد و در حال حاضر در جامعه شایع شده، کاسته شود، لذا این سامانه غیر حضوری را در دانشگاه راهاندازی کردیم.
لشگری افزود: سامانه مسابقات غیر حضوری به همت همکاران در مرکز تربیت بدنی و ورزش و نیز مرکز فناوری دانشگاه به صورت مشترک طراحی شد و نخستین مسابقه آن با حضور ۸۰۰ نفر از سراسر کشور برگزار شد و قهرمانان در رشتههای مختلف مشخص شده و احکامشان برای آنها ارسال شد.
این مقام مسئول در ادامه عنوان کرد: برگزاری این مسابقه به صورت پایلوت انجام شد زیرا در درجه نخست هدف این بود که با تعداد شرکت کننده کمتری، نقاط ضعف و قوت و بازخورد سامانه بررسی شده و در وهله بعدی دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان مرجع راهاندازی چنین سامانهای در کشور شناخته میشود و در ماههای آینده به جایگاهی میرسد که از فدراسیونها و دانشگاهها و موسسات آموزشی برای داشتن سامانهای مشابه به ما رجوع خواهند کرد.
لشگری در پاسخ به این سوال که آیا پس از پایان همه گیری کرونا نیز این سامانه به کار خود ادامه میدهد یا خیر، خاطر نشان کرد: حتی در پساکرونا نیز این سامانه مسابقات غیر حضوری همچنان ادامه خواهد داشت و به جای اینکه افراد به یک مجموعه ورزشی مراجعه کنند، مجموعه ورزشی را به خانه افراد و خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی خواهد رفت.
وی گفت: فرد در محیط امن خانه و خانواده خود و در هر ساعت شبانه روز که علاقمند باشد در این سامانه غیر حضوری حضور پیدا کند و فعالیت جسمانی خود را در این سامانه ثبت نماید و نسبت به افراد دیگر یک رقابتی را ایجاد میکند تا بتواند آن فعالیت جسمانی خود را داشته باشد.
برای نخستین بار در کشور لیگ غیرحضوری تندرستی همگانی برگزار شد
رئیس مرکز تربیت بدنی و ورزش دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه برای نخستینبار در سال جاری، برنامه لیگ غیر حضوری تندرستی همگانی را طراحی کرده ایم، عنوان کرد: در این لیگ مسابقاتی بین کارکنان و دانشجویان و اعضای هیات علمی در مدت ۴ ماه و به صورت هفتگی برگزار میشود و در پایان هر هفته امتیازات شرکتکنندگان در جدول مسابقه منظور شده و در مسابقات هفته های آینده حضور می یابند و در پایان این لیگ ۴ ماهه، قهرمان مشخص خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
-
حضور رئیس تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی در خبرگزاری آنا
-
رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی از خبرگزاری آنا بازدید کرد
-
سرمایهگذاری دانشگاه آزاد اسلامی برای اپلیکیشن ورزشی بومی/ وزرشکاران دانشگاه آزاد اسلامی برای حضور در المپیک واکسینه شدند
لشگری در مورد نوع برگزاری این لیگ، اظهار کرد: در حال حاضر این لیگ به صورت غیرحضوری برگزار میشود ولی اگر کرونا به طور کامل ریشهکن شود و دانشجویان و کارکنان و اساتید در واحدهای دانشگاهی حضور یابند میتوان این لیگ را به صورت حضوری هم اجرا نمود ولی تا زمانی که دانشگاه بخواهد اقدامات حضور دانشجویان را فراهم نماید، از مهرماه با شروع سال تحصیلی جدید، کماکان به صورت مجازی و غیرحضوری برگزار خواهد شد.
طراحی مسابقات بومی محلی بصورت غیر حضوری
رئیس مرکز تربیت بدنی و ورزش دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه از دیگر برنامههای این مرکز در فعالیتهای همگانی را طراحی مسابقات بومی و محلی عنوان کرد و افزود: طراحی این مسابقات در کل کشور و بر اساس ظرفیتهای تمامی استانها که خاستگاه بعضی رشتههای بومی محلی بوده، در حال احیا است.
لشگری هدف از ایجاد این مسابقات را ایجاد علاقهمندی در خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: برای اینکه دانشجویان، کارکنان و اساتید به این فعالیتها روی آورند بایستی یک سری مشوقهایی برایشان در نظر گرفت تا این فعالیتها را با رغبت انجام دهند.
۶ مدال از ۷ مدال بازی های المپیک ۲۰۲۰ ژاپن توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کسب شده است
رئیس مرکز تربیت بدنی و ورزش دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه این مرکز در کنار توجه به ورزش همگانی نگاه ویژهای نیز به ورزش قهرمانی و حرفهای دارد، اظهار کرد: بزرگترین رویداد ورزشی جهان در حالی در پایتخت ژاپن به پایان رسید که ۶ مدال از هفت مدال کاروان ورزشی ایران، سهم ورزشکاران دانشگاه آزاد اسلامی بود.
وی افزود: ۲۴ عضو کاروان اعزامی ایران به المپیک توکیو از خانواده دانشگاه آزاد اسلامی بودند و در این میان حسن یزدانی، امیرحسین زارع، محمدرضا گرایی، محمدهادی ساروی، سجاد گنجزاده و علی داودی موفق شدند که مدالآوران دانشگاه آزادی باشند.
لشگری در پایان دستاوردهای این مرکز در سال جاری را رضایت بخش خواند و افزود: مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه در ورزش حرفه ای و قهرمانی به خوبی توانسته انتظارها را برآورد کند اما به عنوان یک مرکز علمی و دانشگاهی، باید برای نهادینه کردن فرهنگ ورزش همگانی تلاش مضاعفی داشته باشیم.
به گزارش آنا، در المپیک توکیو یکهزار و ۵۸ مدال طلا، نقره و برنز توزیع شد که از بین مجموع مدالها ۳۳۹ مدال طلا، ۳۳۹ نقره و ۳۸۰ برنز است، همچنین آمریکا، چین و ژاپن در سه جایگاه برتر المپیک قرار گرفته و کشورمان نیز با کسب ۷ مدال در جایگاه بیست وهفتم ایستاد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/