زور فدراسیون به محمد بنا نمیرسد/ ۲۰ سال است که یک انتخابی درست و حسابی در کشتی فرنگی برگزار نمیشود
ملک محمد بویری در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم کشتی فرنگی در مسابقات المپیک توکیو گفت: در این دوره از المپیک تعداد کشتیگیران نسبت به المپیک ریو کاهش پیدا کرده بود. در ۲۰۱۶ تعداد ۲۴ کشتیگیر در این مسابقات شرکت کرده بودند و در این دوره ۱۶ نفر حضور داشتند. به اعتقاد من هر پنج کشتیگیر ایران با توجه به این شرایط شانس کسب مدال را داشتند و حتی بهتر است بگویم ما در هر ۶ وزن باید موفق به کسب سهمیه میشدیم. در ۸۷ کیلوگرم حسین نوری در شرایطی سهمیه را از دست داد که میتوانستند روی این کشتیگیر کار کنند تا در ثانیههای پایانی شکست نخورد.
جوان بودن کشتیگیران دلیل بر توجیه عملکرد آنها نیست
وی عنوان کرد: یکی از نقاط ضعف حسین نوری باخت در لحظات پایانی کشتی است و آیا در روی این نقطه ضعف این کشتیگیر کار شد تا در رقابتهای کسب سهمیه در ثانیههای پایانی شکست نخورد؟ در وزن ۷۷ کیلوگرم علی گرایی شانس مسلم طلا بود اما آیا روی نقاط ضعف او کار کرده بودند؟ ما در المپیک کشتیهای برابر و حتی در برخی موارد کشتیهایی که از حریف سرتر بودیم را واگذار کردیم. امین میرزازاده قهرمان دست و پا بستهای نبود. او قهرمان جوانان جهان و امیدها بود که توانست به المپیک راه پیدا کند اما موفق نشد. سرآمد تمام مسابقات ورزشی دنیا میدان المپیک است. در همین رقابتها یک کشتیگیر کوبایی و گمنام در وزن ۶۰ کیلوگرم مدال طلا گرفت. ما نباید خودمان را گول بزنیم و بگوییم کشتیگیران ما جوان هستند و در المپیک ۲۰۲۴ نتیجه میگیرند. در المپیک کشتیگیرانی حضور دارند که برای حریفان شناخته شده نیستند اما کار کردهاند و خودشان را در المپیک نشان میدهند. بنابراین جوان بودن کشتیگیران دلیل بر توجیه عملکرد آنها نیست.
۲۰ سال است که انتخابی درست و حسابی در کشتی فرنگی برگزار نمیشود
بویری افزود: محمد بنا یکی از مربیان بزرگ کشتی فرنگی است که با چهار فدراسیون کار کرده است. او از زمان خطیب، خادم، بنی تمیم و حالا دبیر در این فدراسیون حضور داشته است اما در تمامی این سالها هیچ وقت یک مسابقه انتخابی درست و حسابی برگزار نکرد. کشتیگیرانی که در المپیک توکیو حضور پیدا کردند و قرار است در مسابقات جهانی نروژ هم روی تشک بروند، همگی از ردههای جوانان و نوجوانان بالا آمدهاند که توسط مربیان دیگر تربیت شدهاند اما کشتیگیران وقتی به رده بزرگسالان میرسند، به خاطر انتصابهایی که صورت میگیرد، همگی یا خانهنشین میشوند و یا کلاً ورزش کشتی را کنار میگذارند. آنها زندگی خود را وقف کشتی کردند تا بتوانند در بزرگسالان دیده و به مسابقات مختلف اعزام شوند اما متأسفانه به خاطر انتصابهایی که در رده بزرگسالان وجود دارد، خیلی از کشتیگیران تنها حریف تمرینی هستند و هیچ وقت فرصت دیده شدن به آنها داده نمیشود. در این ۲۰ سال گذشته هیچ وقت انتخابی انجام نشد در حالی که اکثر کشورهای دنیا در تمامی ردههای سنی انتخابی برگزار میکنند.
کشتیگیرانی که مربیانشان انتقاد کنند به اردو دعوت نمیشوند
مربی کشتی فرنگی گفت: در همین دوره از المپیک یک کشتیگیر اوکراینی حضور داشت که اتفاقاً یک سال هم در لیگ ما کشتی گرفت. او در هر مسابقه و تورنمنتی که شرکت میکرد، شکست میخورد اما در انتخابی که در کشورش برگزار شد، پیروز شد و توانست به المپیک راه پیدا کند و در نهایت قهرمان المپیک شد. این کشتیگیر اگر در ایران بود، هیچ زمانی دیده نمیشد. به این خاطر که ما انتخابی برگزار نمیکنیم و کسانی به تیم ملی دعوت میشوند که انتصاب آقای سرمربی باشند. متأسفانه موضوع دیگری هم که در کشتی فرنگی به وفور دیده میشود این است که اگر مربی یک کشتیگیر شروع به انتقاد از وضعیت موجود کند، او را هم خط میزنند و دیگر به اردو دعوت نمیکنند. تمامی این موارد به ضرر کشتی خواهد شد.
بیشتر بخوانید؛
مقصر عدم برگزاری انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی فدراسیون است/ افراد فنی در رأس کار نیستند
رونمایی از چرخه انتخابی کشتی فرنگی برای مسابقات جهانی/ انتخاب یا انتصاب محمد بنا؟!
برگزاری انتخابی برای بنا یک معضل بزرگ است
به کشتی فرنگی در رده بزرگسالان ظلم شده است
سرمربی تیم سینا صنعت ایذه عنوان کرد: اگر بخواهم یک مقایسه بین کشتی فرنگی و آزاد انجام دهم، کشتی آزاد در یک سال گذشته در اوزان مختلف انتخابی برگزار کرد اما فرنگی چنین شرایطی را نداشت و حتی اگر در یکی دو وزن انتخابی برگزار میشد، دو یا سه کشتیگیر با یکدیگر کشتی میگرفتند، در صورتی که در کشتی آزاد برای هر وزن ۵ یا ۶ حضور داشتند. این نشان میدهد که کشتی فرنگی هیچ حساب و کتابی ندارد و سرمربی تیم ملی بر اساس نظر و عقیده خود کشتیگیران را انتخاب میکند. واقعیت این است که به کشتی فرنگی در رده بزرگسالان ظلم شده است. این کشتیگیران میتوانستند دیده شوند و پس از سختیهای زیادی که تحمل کردند به یک زندگی خوب برسند اما ندادن فرصت به آنها باعث شده که حتی به راههای منحرف هم کشیده شوند. ناعدالتی در کشتی وجود دارد و من به عنوان یک مربی که خودم باشگاه دارم و در لیگ برتر هم سال گذشته قهرمان شدیم، وجدانم برنمیدارد که این مسائل را مطرح نکنم.
زور فدراسیون کشتی به بنا نمیرسد
وی عنوان کرد: من به دنبال برقراری عدالت در کشتی فرنگی هستم و اگر صحبتی هم میکنم برای بهبود شرایط است وگرنه خودم باشگاه دارم و با شاگردانم تمرین میکنم. زمانی که علیرضا دبیر به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شد، آییننامهای تحت عنوان چرخه انتخابی تیم ملی اعلام کرد. از همان زمان به بعد با این بهانه که کروناست و نمیتوان مسابقه انتخابی برگزار کرد، در کشتی فرنگی رقابتهای انتخابی برگزار نشد، در صورتی که من خودم شاهد هستم خیلی از کشتیگیران حاضرند هزینه تست PCR را بدهند و تنها در انتخابی شرکت کنند. زمانی که بنا لیست نفرات اعزامی به جهانی نروژ را اعلام کرد، او حتی منتظر نماند که مسابقات جوانان تمام شود. همین موضوع در روحیه آنها هم تأثیر گذاشت چرا که دیدند مثل همیشه انتصاب صورت گرفته و آنها فرصتی برای کشتی گرفتن و دیده شدن ندارند. نمیدانم ماجرا از چه قرار است، شاید زور فدراسیون کشتی به بنا نمیرسد. او سرمربی تیم بماند، کسی کاری ندارد اما انتخابی هم برگزار کند. کشتیگیرانی که بر اساس انتصاب آقای بنا در مسابقات شرکت کردند، شکست خوردند، آیا کسی یقه او را گرفت؟ کسانی که از مرام پهلوانی صحبت میکنند باید الگو باشند. ۲۰ سال است که در کشتی فرنگی با همین روش کشتیگیران به مسابقات مختلف اعزام میشوند و این بیعدالتی تمام است. امیدوارم حداقل رئیس فدراسیون کاری کند که چرخه انتخابی تیم ملی دوباره راه بیفتد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/