چرا زمان، در هنگام خواب دیدن تغییر میکند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بسیاری از افراد میدانند که رویاها میتوانند تا چند روز طول بکشند، به شکل حرکت آهسته رخ بدهند یا حتی در زمان واقعی اتفاق بیفتند. باوجود این که تجزیه و تحلیل ادراک زمانی خوابها و رویا بسیار دشوار است اما نتایج امیدوارکنندهای در حین تحقیقات رویای لوسید یا شفاف به دست آمده است.
در رویای شفاف فرد میداند که در حال خواب دیدن است و گاهیاوقات قادر به اثرگذاری بر محتوای رویای خود است.دانشمندان آلمانی و سوئیسی زمان صرف شده برای انجام کارهای از پیش تعیین شده هنگان بیداری و رویای شفاف را با یکدیگر مقایسه کردند. در این مطالعه، داوطلبان چشمان خود را به چپ، راست، چپ و سپس راست حرکت میدادند که نشاندهنده شروع و پایان یک کار است.
وظایف حرکتی مانند ورزش کردن هنگام خواب زمان بیشتری نسبت به زمان بیداری میبرند. محققان بر این باورند که این امر به دلیل عدم بازخورد از عضلات در زمان خواب است. سرعت پردازش عصبی مغز در زمان خواب و در زمان بیداری نیز میتواند دلیل دیگر این تفاوت زمانی باشد.
در برخی افراد رویاها درست قبل از زمان بیدار شدن شروع میشوند. یکی توضیحات احتمالی این امر این است که برای یادآوری رویاها باید از خواب بیدار شویم. به عبارت دیگر احتمال به یاد آوردن رویاهایی که در اوایل شب دیدهایم، بسیار کم است. رویاها دیدن در مرحله حرکت تند چشم در خواب اتفاق میافتند که معمولاً در اواخر خواب شبانه و نزدیک به زمان بیداری رخ میدهد.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/