برخی نمایندگان درباره وزرای پیشنهادی مقداری از جاده انصاف خارج شدهاند/ امیدوارم کابینه پیشنهادی اعتماد مجلس را جلب کند
گروه سیاست خبرگزاری آنا، کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم چهارشنبه (۲۰ مردادماه) به مجلس شورای اسلامی معرفی و در جلسه علنی روز شنبه (۲۳ مرداد) اعلام وصول شد. پس از اعلام وصول لیست وزرای پیشنهادی، بررسی سوابق و برنامههای آنها در کمیسیونهای تخصصی مجلس تا اواخر هفته گذشته ادامه داشت و پس از آن، رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی از روز شنبه (۳۰ مرداد) در جلسات علنی مجلس آغاز شده است.
طبق اظهارات برخی نمایندگان مجلس، بهاحتمالزیاد جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم تا بعد از ظهر امروز (چهارشنبه ۳ شهریور) در مجلس شورای اسلامی پایان مییابد و رأیگیری کابینه نیز انجام خواهد شد.
بر همین اساس و پیرامون کابینه دولت سیزدهم، گفتوگویی با جواد مجتهد شبستری، نماینده استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری انجام دادهایم که در زیر میخوانید:
آنا: در هفته جاری شاهد بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس هستیم که در نهایت قرار است امروز رأیگیری کابینه پیشنهادی در صحن مجلس انجام شود، آیا باید تسریع در انجام این فرآیند همانطور که رهبر انقلاب فرمودند، صورت بگیرد؟ به عقیده شما تسریع در روند بررسیها از سوی مجلس چه اهمیتی دارد و آیا نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید به کابینهای که رئیسجمهور منتخب به آن اعتقاد دارد بهصورت کلی رأی دهند یا خیر؟
مجتهد شبستری: به هر حال باید فرآیند قانونی طی شود، یعنی ما نمیتوانیم بگوییم که مجلس بدون هیچ چونوچرایی به کابینه رأی دهد، زیرا نمایندگان هم موظف هستند که طبق قانون اساسی صلاحیت وزرای پیشنهادی را بررسی کنند و این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است. باید دقت کافی و لازم در بررسی صلاحیت هر یک از وزرای پیشنهادی اعمال شود، منتهی مسئلهای که در این شرایط مطلوب است، سرعت بخشیدن به این فرآیند است؛ یعنی هم تقدیم کابینه از ناحیه رئیسجمهور و هم بررسی صلاحیت از سوی نمایندگان تسریع شود که بهحمدالله این هم تا حدی انجام شد.
بیشتر بخوانید:
وزرای پیشنهادی افراد کمحاشیه و متخصصی هستند/ برنامههای دولت سیزدهم در دو بخش کوتاهمدت و بلندمدت
امروز برنامه پیشنهادی کدام وزیر بیشترین موافق را دارد
تحلیل دو رویکرد «رئیسی» در مواجهه با کرونا و مسائل اقتصادی
رئیسجمهور دو هفته فرصت داشت ولی بعد از یک هفته لیست را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد و نمایندگان هم در دو شیفت صبح و بعدازظهر، در کمیسیونها بهصورت تخصصی بحث کردند و این هفته در جلسات علنی مجلس که به سمع و نظر همه ملت رسید؛ این اتفاق یک نکته مثبت است که فرآیند بررسی بهصورت علنی دنبال میشود و مردم میتوانند بهصورت شفاف نقطه نظرات نمایندگان را در مورد وزرا ملاحظه کنند.
سرعت و دقت در بررسی کابینه پیشنهادی لحاظ شود
البته توقع این است که انصاف هم رعایت شود، یعنی در بعضی از نظرات مشاهده میشود که شاید برخی از نمایندگان یک مقدار از جاده انصاف خارج شدهاند. ما نمیگوییم که کابینه دربست مورد قبول قرار بگیرد، معتقدیم نمایندگان باید از حق خودشان استفاده کنند ولی به نظر میرسد برخی از نقدها و انتقادهایی که به بعضی از افراد پیشنهادی مطرح میشود، یک قدری کملطفی و دور از انصاف باشد.
طبیعی است که نتوانیم دربست لیست پیشنهادی حجتالاسلام رئیسی را تأیید کنیم چون شناخت لازم نسبت به بعضی افراد را نداریم ولی اکثریت مورد قبول است و چهرههای شناخته شده و مقبول و مجرب هستند و امیدواریم که هر چه زودتر کار به سرانجام برسد، تسریع شود و البته دقت فدای سرعت نشود. این مسئله باید با دقت لازم بررسی شود و زودتر به نتیجه و سرانجام برسد که دولت جدید کار را به دست بگیرد و فعالیت خود را آغاز کند.
آنا:به عقیده برخی کارشناسان جوانگرایی یکی از نکات مثبت کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم است اما بعضا مشاهده شده که جوان بودن و بی تجربگی، دلیل مخالفت برخی نمایندگان با وزرای پیشنهادی است؛ نظر شما در این باره چیست؟
جوان بودن یک امتیاز است ولی کافی نیست
مجتهد شبستری: طبق قانون همانطور که رئیسجمهور در پیشنهاد افراد و لیست برای کابینه مختار است، مجلس نیز اختیاراتی دارد؛ یعنی حق دارد که اعمال نظر داشته باشد، موافقت یا مخالفت کند ولی توقع این است که در این مطلب انصاف رعایت شود؛ این قضیه که در کابینه پیشنهادی حجتالاسلام رئیسی چند نفر نیروهای جوان وجود دارد، یک امتیاز است اما کافی نیست، یعنی صرف جوان بودن نمیتواند انسان را از لحاظ سایر شرایط بینیاز کند.
در عین جوان بودن که یک امتیاز است، باید بقیه شرایط هم لحاظ شود؛ یعنی از نظر تبحر، تخصص، تجربه و آزمودگی در این میدان و زمینه، باید آن شاخصها و امتیازات دیگر هم موردنظر قرار بگیرد. جوان بودن یک امتیاز است ولی کافی نیست.
آنا: در کل آیا کابینه پیشنهادی را مثبت ارزیابی میکنید؟
مجتهد شبستری: در مجموع مثبت ارزیابی میکنم و امیدوارم که اکثریت کابینه آنگونه که تابهحال از نقطهنظرات نمایندگان محترم استفاده کردهاند، گمانم این است و امیدوارم که انشاءالله اکثریت کابینه با نظر مثبت و تأیید نمایندگان بتواند کارش تمام شود و به نتیجه برسد و یک دولت قوی تشکیل شود.
حالا احیاناً اگر دو یا سه وزیر پیشنهادی هم رأی نیاوردند که البته امیدواریم همه آنها رأی بیاورند، انشاءالله بهسرعت افراد جایگزین از طرف رئیسجمهور محترم پیشنهاد، تا کابینه تکمیل شود ولی گمان و حدس بنده این است که به امید خدا اکثریت کابینه، شاید بالای ۱۵ نفر از این ۱۹ نفر بتوانند رأی اعتماد بگیرند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/