دانشگاه آزاد اسلامی همدان؛ از تولد تا بالندگی
مرتضی قائمی به مناسبت ۲۵ مرداد (سالروز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان) در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در همدان اظهار کرد: از دیرباز مهد پرورش عالمان، دانشمندان، ادبورزان و چهرههای شاخص علمی، فرهنگی و هنری بوده است و یگانگان و نوابغی همچون ابوعلی سینا، باباطاهر، عین القضات، میرسیدعلی همدانی و آیت الله محمدجوادی انصاری همدانی از این دیار برخاسته یا درآن مسکن گزیدهاند.
وی اضافه کرد: بدیهی است که در شهری با چنین پیشینهای، مراکز علمی و معرفتی در صدر باشند و دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان هم در زمره مراکز بسیار مهم آموزشی و پژوهشی در استان همدان و غرب کشور به شمار میرود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان با اشاره به پیشینه این دانشگاه مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در ۲۵ مرداد ۱۳۶۶ با حکم رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی و حمایت و همراهی امام جمعه، استاندار و معاریف شهر همدان تأسیس شد و سید علی اکبر فامیل روحانی بهعنوان نخستین رئیس راهبری امور را بر عهده گرفت.
قائمی یادآور شد: در اسفند سال ۱۳۶۶ نخستین کنکور دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان برگزار شد که بر حسب آن بیش از ۶۰۰ دانشجو در ۱۳ رشته تحصیلی در سطوح کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته دوران تحصیلات دانشگاهی خود را در یک ساختمان آغاز کردند.
امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
وی متذکر شد: با گذشت بیش از سه دهه و ۳۴ سال از آغاز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در شاخصهای مختلف علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، دانشجویی و عمرانی پیشرفت فوقالعادهای را تجربه کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان عنوان کرد: این دانشگاه با فضای آموزشی افزون بر ۱۰۰ هکتار و نزدیک به ۹ هزار دانشجو، ۲۰۰ عضو هیئت علمی، ۳۰۰ کارمند، ۱۶۰ رشته تحصیلی، ۵۸ هزار فارغالتحصیل، چهار دانشکده مصوب، ۲ هکتار فضای آموزشی جدید و پنج مرکز آموزشی از لحاظ رتبهبندی به عنوان واحد جامع مشغول به فعالیت است.
قائمی با اشاره به امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی واحد همدان بیان کرد: تعداد ۳۲ آزمایشگاه تخصصی به انضمام ۵۷ کارگاه آموزشی و پژوهشی در ابعاد نزدیک به ۱۸ هزار مترمربع در اختیار دانشجویان و محققان قرار دارد.
وی تبیین کرد: همچنین چهار مرکز تحقیقاتی مشتمل بر بیومکانیک ورزشی، آزمایشگاه مکانیک خاک، آزمایشگاه محیط زیست و مرکز خدمات درمانی نوروفیدبک با پیشرفتهترین تجهیزات علمی، تحقیقاتی و آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان مشغول فعالیت است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان تأکید کرد: بیش از ۴۹ هزار متر مربع از فضای دانشگاه مختص مجتمع فرهنگی، یادمان شهدای گمنام، بازارچه رفاهی، بوفه، فروشگاه و رستوران ۳ هزار نفره و پارکینگ است و در کنار آن پنج مجتمع خوابگاهی دانشجویی به ظرفیت یکهزار و ۵۰۰ نفر ویژه دانشجویان دختر و یک مجمتع رفاهی خوابگاهی ۶۰۰ نفره ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی از دیگر ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان به شمار میرود.
قائمی به فضای ورزشی روباز و مسقف این دانشگاه اشاره کرد و توضیح داد: ۱۸ هزار و ۵۰۰ مترمربع فضای ورزشی روباز مشتمل بر زمین چمن، زمین فوتبال، پارک سلامت (ورزش همگانی و بدنسازی) و دوومیدانی و زمین تنیس به همراه ۹ هزار مترمربع سالنهای سرپوشیده نظیر سالن کشتی، سالن ژیمناستیک، سالن شطرنج، سالن اختصاصی والیبال، سونا و جکوزی، سالن اسکواش، سالن چندمنظوره سرپوشیده ۳ هزار نفری، سالن تنیس روی میز اختصاصی، سالن اختصاصی بدنسازی و سالن اختصاصی تیراندازی از جمله امکانات ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی همدان محسوب میشود.
رتبه دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در اسکوپوس
وی گفت: چهار دانشکده مصوب فنی و مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه و هنر و معماری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان مشغول به فعالیت است، ضمن اینکه معاونت علوم پزشکی دانشگاه فعال بوده و پیگیریهای لازم برای اخذ مجوز دانشکده علوم پزشکی در مراحل نهایی است، همچنین با توجه به تغییر ساختار دانشکدههای سما در سطح کلان کشوری، دانشکده مهارت و کارآفرینی از مهر سال جاری به مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی همدان اضافه میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان خاطرنشان کرد: این دانشگاه در شاخصهای پژوهشی سطح کلان کشوری و بهلحاظ رتبهبندی اسکوپوس رتبه ۱۶ را میان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی دارد و در سه سال اخیر نزدیک به ۳۰۹ مقاله آی اس آی، ۲۹۱ مقاله علمی- پژوهشی، ۳۶۵ مقاله همایشی، ۷۲ مقاله ارائه شده در همایشهای بینالمللی و ۱۹ کتاب تألیف و ترجمه را در کارنامه پژوهشی خود میبیند.
قائمی، کتابخانه بزرگ با ذخیره ۱۱۲ هزار جلدی منابع و کتب معتبر را از دیگر زیرساختهای فراهم آمده در این دانشگاه برشمرد و افزود: آزمایشگاههای متعدد و مجهز از جمله فیزیک هستهای، فیزیک اپتیک، فیزیک مدرن، میکروبیولوژی، ماشینهای الکتریکی، ریزپردازنده و معماری کامپیوتر، فشار قوی برق، مقاومت مصالح، هیدرولیک، سیالات، ژئوفیزیک، بیوشیمی و فیزیولوژی، ژنتیک، سلولی، ملکولی، بافتشناسی، جانورشناسی، بیومکانیک، مرکز آنالیز آلایندههای معدنی و روانشناسی جزء امکانات کمنظیر دانشگاه محسوب میشود.
وی اضافه کرد: کارگاههای متعدد و مجهز از جمله کتابداری، خط گرم برق، جغرافیا، اجزای ساختمان، ماشینهای کنترل عددی، عیبیابی کابل، تراش فرز و CNC، استودیو صدا و سیما، مصالح سوخت، مولد قدرت، انتقال قدرت، سوخترسانی، الکتریکی خودرو، عیبیابی، هیدرولیک و بیوماتیک، انتقال حرارت، اصول عملیات واحد، اندازهگیری و کنترل، شبکه، نتوگرامتری، و GIS و تجهیزات پژوهشی و آموزشی برای دانشجویان ارشد و استادان محقق از جمله دستگاههای گرانیسنجی CG۵، کجلدال، ژئوالکتریک، نشر اتمی (ICP)، سه محوره، الایزا ریدر، الایزا واشر و GPS تک فرکانسه از دیگر امکانات مهم پژوهشی واحد همدان است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان با اشاره به دستاوردهای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان بیان کرد: برگزاری یادواره شهدای گمنام واحد در سالهای اخیر و کسب رتبههای مشتمل بر دهها مقام نخست، دومی و سومی در جشنوارههای کشوری دانشگاه آزاد اسلامی نظیر جشنواری سراسری رشد، مناظرات دانشجویی و جشنواره ملی از حماسه تا حماسه در سال ۱۴۰۰ از جدیدترین دستاوردهای فرهنگی دانشجویی این دانشگاه است.
قائمی ابراز امیدواری کرد که این دانشگاه در امتداد تدبیر مقام معظم رهبری که همت مضاعف، تولید و حمایت از محصولات بومی را هدف قرار میدهد در راستای کیفیسازی دانشگاه آزاد اسلامی یعنی حرکت به سوی «دانشگاهی کارآفرین و موثر در رشد و توسعه اقتصادی کشور»، «برتر در ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی به اقشار مختلف جامعه»،«پیشتاز در تولید علم، نظریه و اندیشه»، «مجهز به مراکز پژوهشی پیشرفته براساس استانداردهای بینالمللی»، «پاسخگو به انتظارات جدید جامعه» و «شناخته شده در مجامع معتبر بینالمللی که فارغالتحصیلان آن جامعه انسانی آینده را خواهند ساخت»، گامهای موثرتری بردارد.
انتهای پیام/۴۰۷۸/
دانلود فایل
انتهای پیام/