دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مرداد 1400 - 12:09

تلخی‌های دوران نمکی

گفته‌های زالی درباره مدیریت کرونا موجی از خشم علیه دولت روحانی را برانگیخت.
کد خبر : 600792
سعید نمکی




به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، درست در روزهایی که ایرانیان داغدار ازدست‌دادن عزیزان‌شان هستند و بیش از 500خانواده‌ در هر روز عزیزی را از دست می‌دهد، اظهارات مسوولان وزارت بهداشت و درمان دولت دوازدهم در آخرین روزهای کاری موجب عیان شدن اختلافات جدی شده است؛ اختلافاتی که در همین شرایط هم دودش به چشم مردم می‌رود.

سرآغاز بروز این اختلافات مربوط به حرف‌های روز چهارشنبه علیرضا زالی، فرماند ستاد مقابله با کرونای استان تهران است که از روند واردات واکسن و فعالیت دستگاه دیپلماسی کشور و بخش خصوصی انتقاد کرد. اما این سخنان زالی با واکنش ظریف که همچنان در جایگاه وزیر امورخارجه فعالیت می‌کند، مواجه شد.


از سوی دیگر، حتی سفیر ژاپن در ایران و برخی اعضای اتاق بازرگانی تهران هم به این مساله واکنش نشان دادند. اما این اظهارات و پاسخ دادن‌ها ازسوی مردم و افکارعمومی هم با واکنش منفی مواجه شد و بسیاری این مساله را مطرح کردند که چرا مسوولان وزارت بهداشت و درمان در ماه‌های گذشته از بابت تهیه واکسن اهمال کرده و حالا که به آخرین روزها و ساعات کاری خود نزدیک می‌شوند چنین اظهاراتی را مطرح کرده‌اند؟ این موارد در روزهایی مطرح شده است که در روز چهارشنبه 536، روز پنجشنبه 568 و دیروز جمعه 527 ایرانی قربانی ویروس منحوس کرونا شدند. بر اساس جدیدترین آمار روزانه وزارت بهداشت و درمان تا ظهر دیروز مجموع جان‌باختگان کرونایی در کشور به 96هزار و 742 نفر رسیده است.



وزارت بهداشت و درمان ظهر دیروز و به هنگام انتشار آمار رسمی هرروزه کرونا اعلام کرد که در فاصله ظهر روز پنجشنبه تا ظهر روز جمعه 22مرداد 527ایرانی دیگر جان خود را از دست داده‌اند. همچنین در همین مدت 39هزار و 119بیمار جدید مبتلابه کرونا در کشور شناسایی شدند که با این حساب، مجموع بیماران کرونایی کشور به چهارمیلیون و ۳۵۹هزار و ۳۸۵نفر رسید.


این در حالی است که مسوولان وزارت بهداشت اعتقاد دارند همچنان به پیک موج پنجم کرونا نرسیده‌ایم و مقدار تلفات فعلی و بیشتر از آن تا یکماه دیگر هم ادامه خواهد داشت. همچنین دیروز 4707نفر از بیماران تازه شناسایی‌شده در مراکز درمانی کشور بستری شدند. از سوی دیگر نیز اعلام شده است هم‌اکنون 7154نفر از بیماران در شرایط حاد بیماری تحت مراقبت ویژه قرار دارند. همچنین بنا بر اعلام وزارت بهداشت، درحال‌حاضر ۳۳۶شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۴شهر در وضعیت نارنجی، ۲۸شهر در وضعیت زرد قرار دارند.


اما درست در بحرانی‌ترین شرایط کرونا در کشور اظهارات فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران حاشیه‌ساز شد. دکتر علیرضا زالی در اظهاراتی بی‌سابقه به شیوع کرونا در قم اشاره کرد و اینکه خواهان قرنطینه قم شده بود. او در ادامه درباره هزینه درمان کرونا و خرید واکسن هم اظهار داشت: «هزینه داروهای کرونا چند برابر واردات واکسن شده است اما اجازه خرید واکسن ندادند چون فکر می‌کردند گران است.»


او حتی به مساله آمارسازی درباره وضعیت کرونا در ایران هم اشاره کرد و اظهار داشت: وقتی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت به ایران آمدند، ما به‌جای مشورت با آن‌ها، مدام از آن‌ها می‌خواستیم در رسانه‌ها از نظام سلامت ایران تعریف کنند. ما آمارهای مرگ‌ومیر را از سازمان جهانی بهداشت پنهان کردیم. وی حتی به این موضوع هم اشاره کرد که ایران کمک‌های جهانی و پزشکان بدون مرز را از فرودگاه برگردانده است، درحالی‌که اطلاعات چندانی درباره ویروس کرونا نداشته است. این مقام مسوول در وزارت بهداشت که در تمام دو سال گذشته حرفی درباره این مسائل نزده بود حالا به‌یکباره حرف‌های تلخ‌تری گفته است که قرار است در هفته‌های آینده و در شرایط بسیار بدتر اعلام کند.


این مقام مسوول در وزارت بهداشت درباره پول خرید واکسن و دارو هم گفت: ما ۷۲۰میلیون یورو خرج رمدسیویر کردیم و این پول را باید خرج واکسن می‌کردیم. چطور در تحریم حاضریم تجهیزات نفتی را سه‌برابر قیمت بخریم ولی درمورد واکسن این کار را نمی‌کنیم؟ او در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به مشکلات کادر درمان گفته است: سفیران ما در کشورهای خارجی به‌دنبال تامین واکسن نبودند. با سفیر ژاپن صحبت کردم، گفت اصلا سفیر ایران دنبال واکسن نیامده است. این چه دیپلماسی است؟


البته زالی یک روز بعد، این سخنان خود را غیررسانه‌ای خواند و گفت: سخنان منتشرشده در نشستی مطرح شد که خبری نبود اما همین سخنان به‌اصطلاح غیرخبری واکنش‌های زیادی به دنبال داشت. ظریف، وزیر امورخارجه به این سخنان واکنش نشان داده و آن را توهین و افترا به دستگاه دیپلماسی ایران دانست.


او در متنی که منتشر کرد، نوشت: ۲۴میلیون دوز واکسن وارداتی و همچنین تامین نیازهای تولید داخلی محصول فعالیت وزارت امورخارجه بوده است. او گفته است: «نگذارید از سکوت پشیمان شویم و بپرسیم: اولین بار چه کسی در دولت بحث کرونا را مطرح کرد؟ چه پاسخی به او داده شد؟» ظریف بدون بردن نام از کسی و نهادی در پایان اظهارات خود این سوال را مطرح کرد: «کدام دستگاه پروفورمای ورود ۲۰میلیون واکسن از اروپا را رد کرد؟ باز هم بگویم؟» سفارت ژاپن هم به سخنان زالی واکنش نشان داد و در توییتی ضمن تکذیب این سخنان اعلام کرد: نقل‌قول منتشرشده از سفیر ژاپن صحت ندارد.


اما همه این تایید و تکذیب‌ها در شرایطی مطرح شد که دکتر سعید نمکی که هنوز وزیر بهداشت و درمان است نسبت‌به این اظهارات واکنشی نشان نداده است. از سوی دیگر باید عنوان کرد که وی نیز در برنامه‌های پیشین خود بارها از کمبودهایی گلایه کرده بود که موجب فشار بر کادر درمان شده بودند اما هیچگاه به‌صراحت و روشنی حرفی دراین‌باره نزده بود. اما روز گذشته وزیر بهداشت و درمان که آخرین روزهای کاری خود را سر می‌کند، در سخنانی دوپهلو گفت: پس از مدت‌ها که دوست و دشمن ما را در تامین واکسن تنها گذاشتند.


خود این مقوله هم گفتنی‌هایی دارد که اگر بگوییم بعضی از مناسبات خدشه وارد می‌شود. وی با بیان اینکه توفیقات زیادی را کسب کردیم که ما را در صدر بسیاری از کشورهایی که امکانات به‌مراتب فراوان‌تری داشتند، قرار داد، گفت: تاریخ قضاوت خواهد کرد آن‌هایی که قصد داشتند شیوه زیستن افغانستان، پاکستان و هند را تحمیل کنند و ادعای آمار سوئیس، انگلیس، فرانسه و آمریکا را از ما داشتند.


منبع: روزنامه صبح‌نو


انتهای پیام/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب