جدال با مرگ در صف دارو
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، این روزها که کشور در وضعیت سیاه کرونا قرار دارد و روزانه بیش از 500 نفر جان شان را از دست می دهند و به اذعان مسئولان وزارت بهداشت و بررسیهای میدانی اغلب بیمارستانهای کشور تخت خالی برای بستری بیماران ندارند؛ تصاویری از صف های طولانی برای تهیه داروهای کرونایی منتشر شده است که شهروندانی را نشان می دهد که عملا در حال جدال با مرگ و کرونا در این صف ها ی طولانی هستند و همچنین تصاویری از بستری بیماران روی زمین منتشر شده که واکنش های زیادی را به همراه داشته است و برخی دیگر از موارد رعایت نکردن پروتکل ها که ضرورت نظارت مسئولان را دو چندان می کند.
جدال با مرگ در صف دارو
با گذشت یک سال و نیم از شروع بحران کرونا و تولید اغلب داروهای درمان کرونا در کشور، موضوع کمبود دارو و سرم در کشور به دغدغه اصلی مردم تبدیل شده است که به نظر میرسد دستگاههای نظارتی باید نظارت بیشتری بر بازار دارویی کشور داشته باشند تا شاهد رسوخ داروهای حیاتی بیماران به بازار سیاه آن هم با قیمتهای نجومی تا 15 برابر قیمت واقعی نباشیم.
دکتر علیرضا سالم ،عضو رسمی شورای عالی داروخانه های کشور درباره چگونگی سر درآوردن داروهای کمیاب در بازار آزاد به خبرنگار ما گفت: «شبکه مخوف قاچاق دارو به این شکل عمل می کند که با تهیه نسخه داروهای کمیاب آن ها را از داروخانه های منتخب تهیه می کند و در بازار سیاه با 10 برابر قیمت به فروش می رساند.» نا گفته نماند که همین صف های طولانی می تواند محلی برای شیوع کرونا باشد.
بستری روی زمین
همان طور که پیش از این نوشتیم این روزها وضعیت تعداد بیماران کرونایی آن قدر وخیم است که در بیشتر شهرها تخت خالی برای بستری بیماران وجود ندارد و تصاویری از بستری بیماران روی زمین منتشر می شود.
این تصاویر متعلق به بیمارستان های شهرهای مشهد، قزوین، جاسک و ... بود که خود حکایت از تعداد زیاد بیماران داشت. این ازدحام جمعیت در بیمارستان ها به حدی شده که دیگر جایی برای بستری بیمار وجود ندارد و بیماران روی زمین بستری می شوند. چند روز پیش هم بستری بیماران روی صندلی خودروها در شبکه های اجتماعی دست به دست شد.
کمبود پرستار و کادر درمان
در بیمارستانها فقط امکانات کم نیست بلکه تعداد بیماران چنان زیاد شده که نیروی انسانی هم برای خدمات دهی به بیماران بسیار کم است. به گفته دبیرکل خانه پرستاری کشور پیش از کرونا در کشور کمبود پرستار داشتیم و حالا در شرایط کرونایی کمبود پرستار شدیدتر شده است.
محمد شریفی مقدم گفته: «به ازای هر هزارنفر جمعیت ۱٫۵ پرستار داریم. وزارت بهداشت از هم فروپاشیده و نظام درمانی ما در بحث کرونا به حال خود رها شده است.»
بد نیست بدانید در وضعیت قابل قبول باید به ازای هر هزار نفر جمعیت ۱۰ پرستار وجود داشته باشد، وضعیتی که در کشورهای اروپایی شاهد آن هستیم. البته در کشورهایی مانند ارمنستان و آذربایجان به ازای هر هزار نفر جمعیت ۶ پرستار وجود دارد ولی در کشور ما این رقم به 1.5 پرستار برای هر هزار نفر رسیده است.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
انتهای پیام/