دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مرداد 1400 - 00:05
گزارش آنا از رویکرد دو رئیس‌جمهور در مواجهه با یک واقعه؛

وقتی کرونا آزمونی برای سنجش عملکردی می‌شود / نگاه از بالا یا ایستادن در کنار مردم!؟

در حالی که حسن روحانی، رئیس‌جمهور پیشین، بعد از شیوع ویروس کرونا، هیچ سفر استانی و حتی بازدید حضوری از مراکز و نهادهای داخل تهران را در دستور کار خود قرار نداده بود، رئیسی در هفته ابتدایی شروع به کارش با بازدید سرزده از مرکز واکسیناسیون و بخش کرونای یک بیمارستان و همچنین صدور دستورات فوری، مردم را به آینده دولت سیزدهم امیدوار کرد.
کد خبر : 600279
رئیسی

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاست خبرگزاری آنا، علیرضا مزینانی؛ حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور چندی پیش، بعد از حضور در یک مرکز واکسیناسیون و گفت‌وگو با مسئولان مرکز و مراجعین، به‌صورت سرزده از بخش کرونای بیمارستان امام خمینی (ره) تهران بازدید کرد. پس از این بازدیدها، رئیسی در جلسه اضطراری ستاد کرونا حاضر شد؛ حجت‌الاسلام رئیسی در این جلسه پس از استماع گزارش اعضای ستاد، با توجه به تشدید وضعیت بیماری کرونا در کشور و افزایش شیوع و ابتلا در روزهای گذشته، دستورات فوری برای مقابله و مهار کرونا صادر کرد.


تأمین فوری اقلام درمانی به‌ویژه سرم و اکسیژن، بازنگری در پروتکل‌های بهداشتی و تعیین ضمانت اجرا برای آن، تمهید واردات واکسن به میزان موردنیاز به‌منظور قطع زنجیره انتقال تا قبل از آغاز فصل سرما و تأمین بدون محدودیت ارز برای واردات واکسن ازجمله دستورات مهم رئیس‌جمهور در این جلسه بود.


سازمان‌دهی جدید ظرفیت‌های مردمی و نیروهای مسلح برای ارائه خدمات درمانی و اقدامات پیشگیرانه، بازطراحی و ارتقای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی و اجرای آن، چندشیفته شدن مراکز تزریق واکسن به‌منظور پیشگیری از ازدحام و تسریع در انجام واکسیناسیون، اولویت در پرداخت مطالبات معوقه کادر درمان و افزایش نیروی انسانی کادر درمان با استفاده از ظرفیت دانشجویان دانشکده‌های پزشکی و پرستاری و نیروهای داوطلب مردمی از دیگر دستورات حجت‌الاسلام رئیسی در جلسه اضطراری ستاد کرونا بود.




بیشتر بخوانید:


هماهنگی بین اعضای کابینه شاخصه دولت مطلوب است / ضرورت بررسی رأی اعتماد در سه شیفت


نوید تعامل سازنده دولت سیزدهم با جهان / ابراز تمایل مقامات خارجی برای ارتقای سطح روابط


عذرخواهی جهانگیری؛ فرار رو به جلو یا اعتراف به کوتاهی!؟




همچنین در این جلسه مقرر شد، به‌منظور کنترل پیک پنجم کرونا، قرارگاه مبارزه با کرونا جزئیات تعطیلات هفته آتی را بررسی و جهت تصویب، پیشنهاد نماید. گفتنی است کمیته ویژه مقابله با کرونا که با دستور روز شنبه رئیس‌جمهور تشکیل‌شده است؛ طرح جامع تحول در نحوه مقابله با ویروس کرونا شامل راه‌حل‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت را به ستاد ملی کرونا ارائه خواهد کرد.


حضور رئیس‌جمهور در بخش کرونای بیمارستان امام خمینی (ره)


رئیس‌جمهور دو روز پیش نیز، قبل از این بازدیدها، با حضور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، پس از بحث و بررسی آخرین وضعیت تأمین منابع ارزی واردات واکسن کرونا، دستور داد همه اقدامات و تمهیدات جهت تسریع در تأمین منابع لازم برای واردات واکسن به میزان موردنیاز با اولویت به کار گرفته شود. در این جلسه همچنین دو موضوع تأمین نیاز ارزی کالاهای اساسی و نیز دارو، تجهیزات پزشکی و توزیع سریع کالاهای اساسی دپو شده در بندرها، در سطح کشور، مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.


در این جلسه گزارشی از وضعیت میزان ذخایر کالاهای اساسی ارائه و با توجه به وضعیت مناسب کالاهای موجود در بندرها، مقرر شد، تأمین ارز این کالاها پیگیری شده و جریان انتقال و توزیع کالاها در سطح کشور بدون وقفه به‌گونه‌ای ادامه یابد که در آینده نزدیک شاهد بهبود وضعیت دسترسی به کالاها در سراسر کشور باشیم.


در موضوع انتقال کالا از بندرها نیز آخرین وضعیت فرآیند ترخیص کالاها و مجموعه اقدامات لازم برای سرعت بخشیدن به این امر مطرح و مقرر شد دستگاه‌های اجرایی مربوطه با جدیت موضوع را پیگیری و به روند ترخیص و انتقال کالا از گمرکات سرعت ببخشند. در این جلسه رئیس‌جمهور بر لزوم اصلاح فرآیند تخصیص ارز لازم برای واردات کالا و نیز راهکارهای تسریع در ترخیص و انتقال کالا به داخل کشور تأکید کرد.


این اقدامات رئیسی تنها در یک روز (سه‌شنبه ۱۹ مرداد)، درحالی است که حسن روحانی رئیس‌جمهور دولت‌های یازدهم و دوازدهم، بعد از شیوع ویروس کرونا، هیچ سفر استانی و حتی بازدید از مراکز و نهادهای داخل تهران را در دستور کار خود قرار نداده بود. روحانی که در دوران ریاست‌جمهوری‌اش علاقه و اهتمامی به حضور میان مردم و بازدید حضوری از مراکز در سطح استان‌ها و حتی در شهر تهران نداشت، پس از شیوع ویروس کرونا، حدود یک سال و شش ماه، صرفاً کشور را از طریق برگزاری جلسات هیئت دولت و برخی جلسات محدود دیگر اداره می‌کرد.


روحانی، در برگزاری این جلسات نیز آن‌ چنان که باید، فعال نبود و حتی در برخی موارد حضور پیدا نمی‌کرد؛ به‌ عنوان‌ مثال روحانی یکی از جلسات سران قوا را که قرار بود در روز سه‌شنبه ۱۵ مهرماه ۱۳۹۹ به میزبانی محمدباقر قالیباف در مجلس شورای اسلامی برگزار شود، به‌صورت یک‌طرفه لغو کرد؛ دلیل وی از این اقدام، بازدید رئیس ‌مجلس شورای اسلامی از بخش کرونای بیمارستان‌ امام خمینی تهران در روز قبل از برگزاری این جلسه و جلوگیری از احتمال ابتلای خودش به ویروس کرونا بوده است.


از این‌ دست اقدامات روحانی در مدت ۸ سال ریاست‌جمهوری‌اش فراوان بود، به‌طور مثال، در آخرین مورد، دست دادن از روی عبای وی با رئیس مجلس در مراسم تحلیف سید ابراهیم رئیسی، تبدیل به سوژه کاربران فضای مجازی شده بود.


وقتی کرونا آزمونی برای سنجش عملکردی می‌شود / نگاه از بالا یا ایستادن در کنار مردم!؟


به باور کارشناسان روحانی در صدور دستورات، به‌خصوص برای مسائل ضروری مانند مهار ویروس کرونا و بهبود شرایط اقتصادی نیز، اقدامات مثبت محسوسی نداشت. در برخی موارد سهل‌انگاری روحانی در خصوص مقابله با کرونا به حدی بود که سعید نمکی، وزیر بهداشت را به اعتراض وادار می‌کرد؛ نمکی در چند مورد پس از قطع امید از رئیس‌جمهور وقت، اعتراض خود را طی نامه‌هایی با رهبر انقلاب مطرح کرد.


وزیر بهداشت، فروردین‌ماه سال جاری در نشست کمیته امنیتی انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا در واکنش به سخنان روزهای قبل روحانی مبنی بر اینکه ستاد کرونا یک سخنگو دارد و نمی‌شود هرکسی یک‌چیزی بگوید و در مبارزه با کرونا همه باید یک‌صدا باشیم، گفت: «باید لفظ دو صدا و یک‌صدا را ارزیابی کنیم. در زمینهٔ حرف غیرکارشناسی از محل مورد اعتماد کارشناسی مردم، اگر انتظار تک‌صدایی داریم، اشتباه است. من نمی‌توانم با سلامت مردم مصالحه کنم.»


نمکی در پاسخ به سخنان دیگر رئیس‌جمهور وقت که گفته بود: وقتی ستاد ملی تصمیمی می‌گیرد، همه مسئول هستند و باید آن را اجرا کنند، اظهار کرد: «مصادیق را وزارت بهداشت تعیین می‌کند. اصلاً ستاد ملی مقابله با کرونا بدون مصادیق وزارت بهداشت معنایی ندارد. اصلاً ما بیرون می‌آییم، آن‌ها تصمیم بگیرند و به ما ابلاغ کنند. این‌طور نمی‌توان کشور را اداره کرد. ما در دام یکی از سهمگین‌ترین اپیدمی‌های این مملکت افتادیم.»


وی افزود: «در این مملکت اتفاقی افتاد که اگر دقت می‌شد و اگر نگاه کارشناسی خریدار داشت، ما در طوفانی به نام موج چهارم کرونای موتاسیون یافته نمی‌افتادیم. بنده مکتوبات زیادی دارم که جزو اسناد طبقه‌بندی شده است و بنا نداریم آن را منتشر کنیم.»


کارشناسان معتقدند نتیجه شیوه مدیریتی حسن روحانی در ۸ سال اخیر، وضعیت کنونی ایران است. با حضور سید ابراهیم رئیسی در رأس قوه مجریه و تفاوت رویکردی وی با رئیس‌جمهور سابق، مردم به تغییرات مثبت و بهبود شرایط کشور امیدوار هستند؛ رئیسی با بازدید از بخش کرونایی بیمارستان امام خمینی (ره) و برگزاری جلسات اضطراری طی چند روز اخیر، ضمن دلگرمی دادن به مردم و کادر درمان، نشان داد که به مدیریت جهادی و حضور میدانی معتقد است، بنابراین کرونا می‌تواند آزمونی برای سنجش عملکردی در بدو ورود رئیس‌جمهور با تفاوت دیدگاه‌ها باشد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب