برگزاری موفقیتآمیز آزمون صلاحیت بالینی در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود
بهروز یحیایی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از برگزاری موفقیتآمیز سی و دومین دوره آزمون صلاحیت بالینی پایان دوره پزشکان عمومی در روز پنجشنبه ۱۴ مردادماه ۱۴۰۰ در مجموعه مهارتهای بالینی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود خبر داد و اظهار کرد: آزمون صلاحیتهای بالینی علاوه بر امتحانات و ارزیابیهای پایانبخشهای بالینی، برای ارزیابی توانمندی بالینی دانشجویان و دانشآموختگان دکتری پزشکی عمومی در پایان مرحله کارورزی انجام میشود و شرکت و کسب نمره لازم در آزمون صلاحیت بالینی برای فارغالتحصیلی دانشجویان و انجام امر طبابت پزشکان عمومی و شرکت در امتحانات دوره تخصصی ضروری است.
وی افزود: این آزمون بهطور مستمر در دانشگاههای آزاد اسلامی سراسر کشور برگزار میشود و با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود توانست در مردادماه سال ۱۳۹۷ مجوز برگزاری این آزمون را دریافت کند تاکنون مجری ۱۵ دوره این آزمون بوده است. تاکنون ۲۹۰ پزشک و دانشجوی پزشکی در آزمون صلاحیت بالینی در مرکز صلاحیتهای بالینی دانشکده علوم پزشکی این واح دانشگاهی شرکت کردهاند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود درباره سابقه برگزاری این آزمون در این واحد دانشگاهی گفت: پیش از این هم ۱۴ دوره از این آزمون در دانشکده علوم پزشکی این واحد دانشگاهی برگزار شده که در ۲۵ مردادماه سال ۹۷، ۲۰ نفر در آبان ماه سال ۹۷، ۲۳ نفر در اردیبهشتماه سال ۹۸، ۳۰ نفر، در مردادماه سال ۹۸، ۱۳ نفر، در آبان ماه سال ۹۸، ۲۰ نفر، در بهمنماه سال ۹۸، ۱۱ نفر، در مردادماه سال ۹۹ سی نفر، در مهرماه ۹۹ پانزده نفر، در آبان ماه ۹۹، ۲۷ نفر، در دیماه ۹۹، ۱۸ نفر، در بهمنماه ۹۹، ۲۴ نفر، در اسفندماه ۹۹، ۱۱ نفر، در خردادماه ۱۴۰۰ نیز ۱۸ نفر و در تیرماه ۱۴۰۰ هم ۱۵ نفر در این آزمونها شرکت داشتند و در این دوره یعنی پانزدهمین دوره برگزاری در واحد شاهرود در ۱۴ مردادماه ۱۴۰۰ نیز ۱۵ پزشک و دانشجوی پزشکی حضور یافتند.
یحیایی یادآور شد: شرط شرکت در آزمون صلاحیت بالینی، اتمام مرحله کارورزی و یا حداقل سپری شدن ۶ ماه از آغاز دوره مذکور است. برای سی و سومین دوره برگزاری این آزمون که رأس ساعت ۸:۳۰ صبح روز پنجشنبه ۱۴ مردادماه ۱۴۰۰ در مجموعه مهارتهای بالینی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود آغاز شد، مجموعاً ۱۵ ایستگاه در نظر گرفته شد که از این تعداد ۱۳ ایستگاه فعال و دو ایستگاه استراحت در نظر گرفته شده بود. از ۱۳ ایستگاه فعال، ۱۰ ایستگاه حیاتی و سه ایستگاه غیرحیاتی بودند به این معنی که کسب نکردن حداقل ۶۰ درصد نمره (یعنی ۱۲ از ۲۰) در بیش از یک ایستگاه حیاتی باعث میشود شرکتکننده مردود شود.
وی اضافه کرد: از ۱۵ دانشجو و پزشک عمومی شرکتکننده در این دوره آزمون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود پنج شرکتکننده از دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم بودند. این آزمون با رعایت همه پروتکلهای بهداشتی برگزار شد ۱۰ استاد بهعنوان آزمون گر، سه نفر بهعنوان بیمارنما و ۹ نفر از عوامل اجرایی نیز مشارکت داشتند. با لحاظ همه استانداردها و ملاکها و تأیید کیفیت بالای برگزاری این آزمون در ۱۴ دوره قبلی، نظارت بر انجام این آزمون در این دوره هم مانند چند دوره گذشته بر عهده این واحد دانشگاهی قرار داده شد.
مدیر گروه علوم پایه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود هدف از برگزاری این آزمون را ارزیابی توانمندی بالینی دانشجویان و دانشآموختگان پزشکی عمومی دانست و مطرح کرد: آزمون صلاحیت بالینی علاوه بر امتحانات و ارزیابیهای پایانبخشهای بالینی، در پایان مرحله کارورزی انجام میشود و شرکت و کسب نمره لازم در این آزمون برای فارغالتحصیلی دانشجویان و انجام امر طبابت پزشکان عمومی و شرکت در امتحانات دوره تخصص ضروری است، در ضمن این آزمون فاقد نمره بوده و نتایج آن بهصورت رد یا قبول شدن به شرکتکنندگان اعلام میشود و به قبولشدگان گواهی صلاحیت بالینی اعطا خواهد شد.
یحیایی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود جزء معدود واحدهای دانشگاهی است که استاندارد برگزاری آزمونهای صلاحیت بالینی پزشکی و پرستاری را در کشور دریافت کرده و یکی از دلایل آن دارا بودن مجموعه مهارتهای بالینی (Skills Lab) مجهز دانشکده علوم پزشکی آن بوده که دارای ۱۵ اتاق همراه با دوربین با قابلیت ضبط فیلم در آزمونها، یک کلاس کنفرانسی همراه با دوربین دوار و ویدئو پروژکتور برای تدریس استادان رشتههای پزشکی و پیراپزشکی، حدود ۵۰ مانکن پیشرفته، انواع آموزش تزریقات، NG، سونداژ، المانهای پرستاری پیشرفته، زایمان، انواع لولهگذاری و ... است.
انتهای پیام/۴۱۲۱/
انتهای پیام/