دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مرداد 1400 - 15:51
آذری جهرمی خبرداد؛

افزایش ۶.۴ درصدی سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در سال ۱۳۹۹ سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی ۶.۴ درصد بوده این در حالی است که سهم این حوزه در سال ۱۳۹۲، ۱.۷ درصد بوده است.
کد خبر : 598338
جهرمی

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، محمدجواد آذری جهرمی در مراسم افتتاحیه پارک اقتصاد دیجیتال سمنان که بعد از ظهر امروز به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به این که استان سمنان دستاوردهای شاخص و نخبگان بسیاری دارد، بیان کرد: «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مسئولیت توسعه زیرساخت‌ها را برعهده دارد اما این امر بدون همکاری سازمان‌ها صورت نمی‌گیرد. وزارت ارتباطات تاکنون ۲۳۴ میلیارد تومان در سمنان سرمایه‌گذاری کرده است که شامل پروژه‌های پوشش جاده‌ای، بهبود فیبر نوری، بهبود مسیر ریلی و توسعه شهرک‌های صنعتی می‌شود.»


وی افزود: «در بسیاری از استان‌ها مجری پروژه وزارت ارتباطات است و استان نقش ناظر را دارد اما در سمنان تمامی کارها به دست استانداری و مسئولان آن انجام شده است. پارک اقتصاد دیجیتال سمنان حلقه دیگری از زنجیره پارک‌های اقتصاد دیجیتال در کشور است. وزارت ارتباطات برای توسعه زیرساخت‌ها راهبرد و دیدگاه خاصی داشتی که شامل پنج لوکوموتیو یا استارت‌آپ‌های یونیکورن (شرکت‌هایی با درآمد بیش از یک میلیارد دلار در سال) می‌شود. همچنین به ۲۰ هزار استارت‌آپ برای توسعه ارتباطات کشور نیاز است.»


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «در حال حاضر ۱۰۰ درصد از شهرهای کشور به اینترنت ۳G و ۴G دسترسی دارند، همچنین ۹۸.۵ درصد از جامعه روستایی کشور به اینترنت دسترسی دارند که این امر به معنای توسعه بازار استارت‌آپ‌های روستایی در کشور است. همچنین پهنا و پهن باند نیز توسعه یافته و خدمات ابری و خدمات دیگر طی سال‌هال اخیر به طور قابل‌توجهی توسعه یافته است. در سال ۱۳۹۲ سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی ۱.۷ درصد بوده و این آمار در سال ۱۳۹۹ به ۶.۴ درصد رسیده است. پیش‌بینی می‌شود سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی در سال ۱۴۰۰ به ۷.۲ درصد برسد.»


جهرمی با اشاره به این که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وظیفه توسعه زیرساخت‌ها را برعهده دارد، بیان کرد: «یکی دیگر از وظایف وزارتخانه توانمندسازی است که این امر با توسعه نوآفرین و راه‌اندازی پارک‌های اقتصاد دیجیتال انجام شده است. تاکنون ۱۰ هزار شرکت در سامانه نوآفرین ثبت‌نام کرده‌اند، این شرکت‌ها با حمایت‌های دولت، بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران خطرپذیر به وجود آمده‌اند. شرکت‌های ثبت‌شده در نوآفرین سه سال تحت حمایت هستند، یعنی از بدو فعالیت تا زمانی که به درآمد ۵۰۰ میلیون تومان در سال برسند. وظیفه پارک‌های اقتصاد دیجیتال این است که شرکت‌های دارای درآمد ۵۰۰ میلیون تومان در سال را تحویل بگیرد و آنها را به شرکت‌هایی با درآمد ۵ میلیارد تومان در سال برساند.»


وی افزود: «تخصیص بودجه مجزا برای پارک‌های علم و فناوری از دولت یکی از طرح‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بود که در مجلس نیز مطرح شد. در حال حاضر یک پارک اقتصاد دیجیتال در تهران، یک پارک در فارس و یک مجموعه نیز در مشهد مشغول به کار هستند و پارک استان سمنان نیز حلقه دیگری در این زنجیره است، برای راه‌اندازی پارک اقتصاد دیجیتال در اصفهان، گیلان، مازندران و آذربایجان شرقی نیز برنامه‌ریزی شده است.»


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که این پارک‌ها نقش مؤثری در رشد اقتصاد دیجیتال دارند، گفت: «امیدواریم دولت بعدی نیز ظرفیت این پارک‌ها را پیگیری کند تا به هدف ۱۶ درصدی درآمد اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی برسد. پارک اقتصاد دیجیتال سمنان متمرکز بر حوزه فضا و کشاورزی است، البته محدودیتی برای ورود شرکت‌های فعال در حوزه‌های دیگر وجود ندارد. سازمان فضایی برای نظارت بر روند فعالیت استارت‌آپ‌های فعال در حوزه فضایی در این پارک مستقر خواهد شد.»


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب