وجود آب مایع در اعماق زیر کلاهک یخی قطب جنوب سیاره سرخ رد شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، احتمال وجود یک دریاچه با عرض تقریبی ۲۰ کیلومتر در مریخ برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ مطرح شد زمانی که فضاپیمای مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا با ابزار رادار پیشرفتهاش کلاهک قطبی جنوبی این سیاره را کاوش کرد. این مدارگرد در هنگام اندازهگیری رادار نقاط درخشان را تشخیص داد و تفسیر کرد که به مقدار زیادی آب مایع در عمق ۱.۵ کیلومتری یخ جامد سیاره سرخ قرار دارد که میتواند محل زندگی موجودات زنده باشد. در تحقیقات بعدی که سال ۲۰۲۰ انجام شد اعلام شد برکههایی دیگر نیز در اطراف حوضه اصلی دریاچه قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
واکنشهای شیمیایی موجود در جو مریخ باعث از هم پاشیدن مولکولهای آب میشود
کاوشگر ناسا نشانههای حیات در مریخ را بررسی میکند
اما منجمان و محققان حوزه علوم سیارهای همیشه نسبت به وجود دریاچه مایع در مریخ شک و تردید داشتند زیرا برای حفظ شرایط معمول در زیر یخبندان آن نواحی به نوعی گرمایش مداوم نیاز بود. دمای ۶۸- که بسیار پایینتر از نقطه انجماد آب است(حتی اگر دریاچهها حاوی نمک باشند باز هم یخ نزدن ممکن نیست)، نباید آب مایع مشاهده شود مگر اینکه زیر دریاچه یک فعالیتهای نیمه آتشفشانی در جریان باشد که با توجه به عدم وجود آتشفشان در مریخ، سناریویی بعید به نظر میرسد.
حال در مطالعه ای که به تازگی در نشریه تحقیقات ژئوفیزیکی منتشر شد، محققان اعلام کردند که این دریای مایع میتواند چیزی شبیه به یک سراب در زمین باشد زیرا بازتابپذیری رادار به ماده ای بستگی دارد که سیگنال رادار از آن عبور میکند و نویسندگان این تحقیق اعلام کردهاند که به احتمال ۸۵ درصد، چیزی که در مریخ رصد شد یک دریاچه آب مایع نبوده است.
یکی از محققان این تحقیق به نام بیرسون(Carver Bierson) از دانشگاه ایالتی آریزونا میگوید: «کار آزمایشگاهی برای بررسی چگونگی واکنش مواد به شرایط در یخ قطب جنوب مریخ می تواند به روشن کردن ماجرا و جلوگیری چنین سؤبرداشتهایی از نتایجی که از رادارها به دست میآید کمک کند.»
انتهای پیام/۴۱۶۰
انتهای پیام/