حکمرانی شایسته بدون حکمرانی داده امکانپذیر نیست/ تلاقی آمار و فناوری اطلاعات مزیتهای زیادی برای کشور دارد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، جواد حسینزاده در مراسم تبادل قرارداد بین سازمان فناوری اطلاعات ایران و مرکز آمار ایران با موضوع طرح آمارگیری برخورداری خانوار و استفاده افراد از فاوا که ظهر امروز به صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: اکنون دیگر نمیشود زندگی را بدون فناوری اطلاعات و اینترنت تصور کرد و بدون این فناوریها مردم نمیتوانند بسیاری از فعالیتهای روزانه خود را انجام دهند.
وی افزود: از جمله مهمترین شاخصهای توسعه در جهان میزان توسعهیافتگی هر کشور در حوزه آیسیتی است. خوشبختانه با تلاشهای انجام شده در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور رشد خوبی در حوزه فناوری اطلاعات داشته است. از طرفی اهمیت آمار نیز بر کسی پنهان نیست. تلاقی آمار و فناوری اطلاعات باعث ایجاد مزیتهای جدید در هر دو حوزه میشود. حکمرانی شایسته بدون حکمرانی داده امکانپذیر نیست. تمام برنامهریزیها باید مبتنی بر آمار باشد و حوزه فناوری اطلاعات نیز از این قاعده مستثنی نیست.
رئیس مرکز آمار ایران بیان کرد: مرکز آمار ایران مدتهاست در حوزه فناوری اطلاعات دادههای گستردهای را جمعآوری کرده است. از سال ۱۳۷۸ فعالیت مرکز آمار در این حوزه آغاز و در سالهای ۱۳۷۹ و ۱۳۸۹ طرح آمارگیری از کاربران اینترنت در کشور انجام شده است. در سال ۱۳۹۲ طرح آمارگیری میزان استفاده خانوادهها از ابزارهای فناوری اطلاعات را اجرا کردیم و در سال ۱۳۹۶ در جامعه هدف مرکز آمار هم بحث برخورداری از اینترنت و هم میزان استفاده مورد بررسی قرار گرفت. در سال جاری نیز طرح بزرگ «برخورداری خانوار و استفاده افراد از فاوا» را در دست اجرا داریم و تمامی معیارهای آن مطابق با اتحادیه جهانی مخابرات است.
حسینزاده عنوان کرد: در راستای اجرای این پروژه آماری بزرگ از ۱۲ تیر تا ۱۰ مرداد به منازل ۲۰ هزار خانواده ایرانی مراجعه شده و سؤالاتی در خصوص فناوری اطلاعات پرسیده میشود. شیوع بیماری کرونا جمعآوری داده توسط مأموران مرکز آمار را چه در ایران و چه در سایر نقاط دنیا با مشکلات زیادی روبهرو ساخته است. به همین دلیل در سال ۲۰۲۰ بسیاری از کشورها برنامه سرشماری خود را متوقف کردند. در مجموع کرونا تأثیر زیادی بر فعالیتهای آماری گذاشته است.
وی خاطرنشان کرد: خوشبتانه با همکاری سازمانهای مختلف هیچ وقفهای در تقویم انتشاری مرکز آمار ایران رخ نداد و در دوران کرونا همه اطلاعات آماری در زمان مقرر منتشر شد. اسناد آماری ایران که در دوران کرونا منتشر شد در بین کشورهای آسیا و اقیانوسیه کمنظیر بود. در برخی از استانها مانند سیستان و بلوچستان به دلیل محدودیتهای کرونا طرح آماری برخورداری خانوار و استفاده افراد از فاوا با کمی تأخیر آغاز شده ولی هم اکنون آمارگیران در حال جمعآوری اطلاعات هستند.
رئیس مرکز آمار ایران ادامه داد: نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت کشور در سن مناسب برای کار قرار دارند و همین موضوع شرایط تاریخی و ظرفیتهای زیادی را برای کشور ایجاد کرده است. وقتی اکثر جمعیت کشور جوان و آماده کار باشند موضوع اینترنت و فناوری اطلاعات اهمیت دوچندانی پیدا خواهد کرد. مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ رتبه اول اجرای سرشماری اینترنتی در جهان را بهدست آورد. طبق آمار در سال ۱۳۹۶ بیش از ۷۲.۲ درصد از خانوارهای ایرانی به اینترنت دسترسی داشتند. از میان خانوراهای ایرانی ۸۰.۷ درصد از تلفن همراه و ۴۱.۴ درصد از رایانه برای اتصال به اینترنت استفاده میکنند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/