تأثیر کم واکسن کرونای سینوواک در برابر سویه گاما
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مطالعه جدید محققان نشان میدهد واکسن کرونای «سینوواک» چین، که ابزاری اساسی در مبارزه با بیماری کرونا در برزیل محسوب میشود، در برابر نوع گاما تأثیر کمی دارد. گونه «گاما» کرونا برای اولین بار در نوامبر ۲۰۲۰ در کشور برزیل شناسایی شد.
محققان دریافتند که آنتیبادیهای تولیدشده توسط این واکسن روی نوع گاما نسبت به گونه قبلی کرونا عملکرد مطلوبی ندارد. همچنین نوع گاما ممکن است افرادی را که قبلاً کرونا گرفتهاند دوباره آلوده کند. توانایی گاما برای فرار از واکنشهای سیستم ایمنی حتی در افراد واکسینهشده نشان میدهد ویروس میتواند بهطور بالقوه در افراد واکسینهشده (حتی در مناطقی که میزان واکسیناسیون بالایی دارند) به گردش درآید.
محققان دانشگاه کامپیناس برزیل در یک مطالعه کوچک، گاما و یک گونه قبلی ویروس را در معرض آنتیبادیهای موجود در پلاسمای خون ۵۳ فرد واکسینهشده و ۲۱ فرد آلوده به ویروس قرار دادند. در گروه واکسینه شده، ۱۸ نفر فقط یک دٌز واکسن سینوواک در برزیل دریافت کرده بودند، درحالیکه ۲۰ نفر بهتازگی دٌز دوم دریافت کرده بودند و ۱۵ نفر دیگر نیز بهعنوان بخشی از آزمایش بالینی سینوواک در اوت سال ۲۰۲۰ واکسینه شده بودند. محققان دریافتند که گاما میتواند از آنتیبادیهای تقریباً تمام شرکتکنندگانی که فقط یک دوز دریافت کردهاند و همچنین آنهایی که در سال ۲۰۲۰ واکسینه شدهاند، فرار کند. آنتیبادیهای کسانی که اخیراً واکسینه شدهاند نیز مؤثر بود، اما نسبت به سویه قبلی ویروس تأثیر کمتری داشت.
این مطالعه که در نشریه علمی «Lancet Microbe» منتشر شده، همچنین نشان داد که آنتیبادیهای تولیدشده توسط عفونتهای قبلی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری گاما باید ۹ برابر بیشتر باشند. نویسندگان گفتند این نتایج به این معنی است که افرادی که قبلاً از کرونا جان سالم به در بردهاند، میتوانند دوباره آلوده شوند. اما آنها همچنین خاطرنشان کردند ازآنجاکه آزمایشهای بالینی نشان میدهد واکسن سینوواک در جلوگیری از بیماری شدید و مرگ مؤثر است، امکان دارد پاسخ ایمنی بدن در برابر انواع کرونا پیچیدهتر باشد.
انتهای پیام/۴۱۱۲/
انتهای پیام/