اجرای برنامههای تخصصی برای ارتقای حوزه مدیریت بحران
گروه جامعه خبرگزاری آنا-سید محمود کمال آرا؛ تصویب و ابلاغ سیاستهای کلی نظام توسط مقام معظم رهبری در خصوص پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیر مترقبه در سال ۱۳۸۴ و همچنین تصویب لایحه ایجاد سازمان مدیریت بحران کشور در سال ۱۳۸۷ گام مهمی به سمت مدیریت یکپارچه سوانح در کشور محسوب میشود.
کشور ایران به واسطه موقعیت زمینشناختی و جغرافیایی، در معرض وقوع سوانح طبیعی متعددی قرار دارد و نیز رخداد سوانح غیرطبیعی در کشور نیز همه ساله موجب از دست رفتن سرمایههای عظیم انسانی و اقتصادی کشور میشود که بعضا جبران آن امکانپذیر نیست.
از این رو در دو دهه اخیر و بهخصوص بعد از زلزله ۱۳۸۲ بم، توجه ویژهای به مقوله کاهش اثرات سوانح در کشور مبذول شده است که مهمترین آن تصویب و ابلاغ سیاستهای کلی نظام توسط مقام معظم رهبری در خصوص پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیر مترقبه در سال ۱۳۸۴ است.
همچنین تصویب لایحه ایجاد سازمان مدیریت بحران کشور در سال ۱۳۸۷ نیز گام مهمی به سمت مدیریت یکپارچه سوانح در کشور محسوب میشود. این سازمان با استفاده از ظرفیتهای کارگروهها و دستگاههای اجرایی و علمی کشور، در چند سال حیات خود اقدامات گستردهای را در حوزه پیشبینی و پیشگیری، آمادگی و مقابله و بازسازی و بازتوانی به انجام رسانده است و تلاش داشته با بهرهگیری از دانش روز و تجهیزات و فناوریهای نوین ظرفیتهای خود در حوزه های مرتبط با مدیریت ریسک و بحران را ارتقا بخشد.
از این رو یکی از برنامههای پیش روی این سازمان، اجرای برنامههای تخصصی و آموزشی برای ارتقای آمادگی دستاندرکاران حوزه مدیریت بحران است. بدین منظور لازم است با استفاده از ظرفیتهای موجود کشور، گروههای واکنش اضطراری بهصورت تخصصی در مجموعهای واحد بهصورت دورهای گردهم آمده و ضمن کسب آموزشهای تخصصی و مهارتی لازم، در مانورهای میدانی در شرایط مشابه با اتفاقات واقعی شرکت داده شوند.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/