دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 تير 1400 - 13:17

بزرگ‌ترین دنباله‌دار جهان تا ۲۰۳۱ به زمین می‌رسد

دانشمندان به‌تازگی سیارک دنباله‌داری را شناسایی کردند که طول آن بیش از ۱۰۰ کیلومتر است و با سرعت به سمت زمین حرکت می‌کند.
کد خبر : 592464
زمین

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از ستاره‌شناسان در رصدهای اخیر خود بزرگ‌ترین ستاره دنباله‌داری را که تاکنون مشاهده شده است، شناسایی کردند. این ستاره دنباله‌دار به نام مکتشفان آن یعنی پدرو برنادینلی(Pedro Bernardinelli) و گرین برنشتاین(Gary Bernstein) نام‌گذاری شده است. بررسی‌ها حاکی از آن است که بزرگ‌ترین ستاره دنباله‌دار جهان به سمت زمین در حرکت است و احتمالاً تا سال ۲۰۳۱ به سیاره انسان‌ها می‌رسد.


کالین سنودگراس، ستاره‌شناس مستقر در دانشگاه ادینبورگ گفت: «طول ستاره‌ دنباله‌دار پدرو برنادینلی و گرین برنشتاین بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلومتر است و قطعاً بزرگ‌ترین ستاره‌دنباله‌داری است که توسط انسان‌ها مشاهده شده و جرم آن هزار برابر بیشتر از نمونه‌هایی مشابهی است که در گذشته رصد شده‌اند.» دانشمندان برای مشاهده این ستاره دنباله‌دار از تلسکوپ قدرتمندی که در کشور شیلی قرار دارد استفاده کردند. این تلسکوپ در گذشته نیز برای مشاهده نقاط مختلفی از کیهان به‌کارگیری شده بود. اگرچه اعلام شده است این جرم کیهانی تا ۲۰۳۱ به نزدیک‌ترین نقطه از زمین می‌رسد ولی هنوز هیچ چیز قطعی نیست و ممکن است تا آن زمان تغییر مسیر دهد.


طبق اطلاعات منتشرشده منجمان آماتور نیز قادر به دیدن این ستاره دنباله‌دار هستند و لازمه رصد آن داشتن تلسکوپی نیمه‌حرفه‌ای است. مطالعه دنباله‌دار پدرو برنادینلی و گرین برنشتاین به دانشمندان کمک می‌کند تا اطلاعات ارزشمندی از تاریخ شکل‌گیری منظومه شمسی و کهکشان راه شیری به‌ دست بیاورند. احتمالاً به‌زودی سازمان‌های فضایی کاوشگرهای مخصوصی را برای نمونه‌برداری و بررسی این ستاره دنباله‌دار به فضا پرتاب می‌کنند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب