دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 تير 1400 - 12:46
در واکنش به نسل‌کشی بومیان؛

جشن روز ملی کانادا در برخی شهرها لغو شد

پرچم نیمه‌افراشته جای جشن ملی را گرفتروز ملی کانادا تحت‌الشعاع کشف گورهای دسته‌جمعی جدید کودکان بومی در برخی شهرهای این کشور لغو شد.
کد خبر : 592084
معترضان کانادا



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، پس از کشف صدها گور کودکان بومی، جشن روز ملی کانادا در چندین شهر لغو شد.


در کانادا بقایای اجساد ۱۸۲ کودک در محل یک مدرسه شبانه‌روزی کلیسای کاتولیک پیدا شده است. جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا از پاپ، رهبر کاتولیک‌های جهان خواست به کانادا بیاید و عذرخواهی کند.


درخواست‌ها برای لغو جشن ملی از ماه مه شروع شد پس‌ازاینکه در حدود هزار قبر بدون علامت در مدارس شبانه‌روزی سابق در بریتیش کلمبیا و ساسکاچوان پیدا شد که عمدتاً توسط کلیسای کاتولیک و با بودجه دولتی اداره می‌شدند.


به‌طور سنتی اول جولای به‌عنوان روز ملی کانادا در این کشور با جشن و آتش‌بازی گرامی داشته می‌شود اما امسال در اوتاوا، پایتخت کانادا هزاران نفر با پیراهن نارنجی به احترام قربانیان و بازماندگان سیستم مدارس مسکونی کانادا تجمع کردند. آن‌ها یک بنر بزرگ به همراه داشتند که روی آن نوشته‌شده بود: نسل‌کشی افتخار نیست.


نخست‌وزیر کانادا که تلاش کرده تا کلیسای کاتولیک را مقصر نشان دهد، دستور داده که پرچم ملی این کشور همچنان به حالت نیمه‌افراشته باقی بماند. دلیل دستور ترودو کشف یک گور دسته‌جمعی جدید در مدارس شبانه‌روزی سابق کودکان بومی است.


به گزارش دویچه وله، پرچم کانادا از اواخر ماه مه سال جاری به حالت نیمه‌افراشته درآمده است. در آن زمان بقایای اجساد ۲۱۵ کودک در یک مدرسه شبانه‌روزی سابق برای کودکان بومی در نزدیکی شهر کوچک کامپلوپس در ایالت بریتیش کلمبیا پیدا شده بود.


پیش از آن نیز در یک مدرسه شبانه‌روزی کاتولیک دیگر در ایالت ماریول ساسکاچوان کارشناسان ۷۵۱ قبر ناشناس پیدا کردند.


کشف گورهای دسته‌جمعی کودکان خشم و انزجار مردم را برانگیخته و در روزهای گذشته کلیساهای کاتولیک‌ به آتش کشیده شدند. در تازه‌ترین مورد هم پس از کشف گور دسته‌جمعی کودکان دو کلیسای دیگر کاتولیک‌ به آتش کشیده شد.


در گذشته، ۱۵۰ هزار کودک بومی کانادا به‌اجبار از خانواده‌هایشان جدا و در مدارس و اماکن کلیسای کاتولیک‌ اسکان داده شدند. بسیاری از این کودکان مورد بدرفتاری یا سوءاستفاده جنسی قرار گرفتند. بیش از سه هزار و ۲۰۰ نفر از این کودکان درنتیجه این آزار و اذیت‌ها کشته شدند.


در یک تحقیق ۶ ساله که گزارش آن سال ۲۰۱۵ منتشر شد از این اقدام به‌عنوان قتل‌عام فرهنگی یادشده است. در این گزارش، جزئیاتی از آزارهای وحشتناک جسمی، تجاوز، سوءتغذیه و دیگر جنایات بیان شده است.


درنتیجه جنایاتی که انجام‌گرفته نه‌تنها کودکان بلکه بزرگ‌سالان بومی نیز سرنوشت تلخی داشتند. در حال حاضر هم بومی‌های کانادا مشکلات اجتماعی فراوانی مانند اعتیاد به الکل دارند. میزان خودکشی نیز در میان آنان افزایش‌یافته است.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب