آیا ما قادر به تشخیص همه گونههای کرونا هستیم؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گونههای جدید یک ویروس بهطور مداوم ایجاد میشوند و بیشتر آنها خنثی هستند یا شدت مسری بودن ویروس را کمتر میکنند. اما تعداد کمی از آنها مسریتر هستند یا در برابر سیستم ایمنی بدن مقاوم میشوند و بنابراین با سرعت بیشتری گسترش یافته و ممکن است در جمعیت شیوع پیدا کنند.
شناسایی انواع جدید ویروس کرونا برای نظارت بر همهگیری و تکامل آن ضروری است. همچنین اطمینان از اینکه آزمایشهای تشخیصی مورداستفاده در سراسر جهان هنوز میتوانند ویروس را تشخیص دهند از اهمیت بالایی برخوردار است.
«ماریان روچا هاسلر» محقق فوق دکترا در گروه تحقیقات ویروس دانشگاه پزشکی وین و عضو پروژه «CORONADX» اتحادیه اروپا، میگوید: هنگامیکه گونههای جدید ظاهر میشوند باید برای ارزیابی تأثیر آنها عمیقتر عمل کرده و بررسی کنیم که آیا ابزارهای موجود هنوز خوب هستند یا خیر. مهمترین نگرانی در اثربخشی تشخیص و واکسنها است.
گونهها هیچ مرزی ندارند
گونهها اغلب با یک کشور یا مکان مرتبط هستند (بهعنوانمثال انواع برزیلی یا انگلیسی). این ممکن است گمراهکننده باشد، زیرا آنها هیچ مرزی ندارند؛ نامهای جغرافیایی فقط منعکسکننده مکان کشف آنها برای اولین بار است. دانشمندان برای نشان دادن هر یک از گونهها، از کدهایی بدون معنای جغرافیایی استفاده میکنند. بهعنوانمثال، گونه معروف انگلیسی B.۱.۱۷ است.
محققان در سراسر جهان سوابهای گلو یا سایر نمونههای ویروسی بیماران کرونایی را جمعآوری کرده و ژنوم ویروس کرونا را مطالعه میکنند. این دادهها در سیستمعاملهای اختصاصی مانند «نکست استرین» (Nextstrain) بارگذاری شده و بهصورت رایگان در دسترس عموم قرار میگیرند. با استفاده از این پایگاه دادهها، اپیدمیولوژیستها میتوانند ظهور گونههای جدید را در مکانهای مختلف کنترل کرده و درباره مواردی که ممکن است نگرانکننده باشد هشدار دهند.
«ماریان روچا هاسلر» میگوید: کشورهایی که قدرت و ظرفیت پیگیریِ ظهور گونههای مختلف را دارند باید باهدف همکاریهای بینالمللی و حمایت بهتر از کشورهای کمدرآمد و متوسط برای ایجاد یا تقویت استراتژی نظارت آنها اقدام کنند. ما باید بیشتر روی یک استراتژی جامع بینالمللی متمرکز شویم تا هزینهها را کاهش داده و سریعتر نتیجه بگیریم.
انتهای پیام/۴۱۱۲/
انتهای پیام/