لزوم شایستهسالاری در گزینش افراد توسط رئیسجمهور منتخب
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی با پایان انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بهعنوان هشتمین رئیس جمهور منتخب مردم برگزیده شد و از ۱۳ مرداد دولت او رسماً کار خود را آغاز خواهد کرد.
در این راستا، انتظار قشر فرهیخته و دانشگاهیان از دولت جدید، ایجاد فرهنگی غنی و خودساخته در کشور است و رئیس جمهور منتخب باید بستر لازم را برای هماهنگی و ارتباط بیشتر مراکز تحقیقاتی خارج از دانشگاه با استادان و دانشجویان دانشگاهها مهیا کند تا هم دانشگاه و هم مراکز پژوهشی از این ارتباط تنگاتنگ در راستای پیشبرد اهداف پژوهشی و تحقیقاتی خود استفاده کنند.
رابطه تنگاتنگ بین دانشگاه و صنعت در راستای تحول و نوسازی صنایع کشور به علوم روز بهمنظور استقلال و عزت علمی کشور از مهمترین موضوعاتی است که رئیس جمهور آینده باید به آنها بپردازد.
از سوی دیگر ایجاد بسیج علمی در عرصههای مختلف علمی در راستای بهکارگیری فناوریهای نوین و توسعه پایدار و عزت ملی کشور از انتظاراتی است که جامعه دانشگاهی از دولت آینده دارند، چنانچه توجه به نخبگان دانشگاهی و برطرف کردن مشکلات آنان در راستای فعالیتهای پرانگیزه پژوهشی و کمترشدن بوروکراسیهای دست و پاگیر از دیگر خواستههای آنان است.
بیشتر بخوانید:
دستگاههای اجرایی از دانشگاهیان و نخبگان مشورت بگیرند
اولویت دوگانه رئیسجمهور منتخب برای نجات کشور | نگاه یکسویه به غرب قطع شود
پژوهش کاربردی و دانش کارآفرین راهبرد حل معضلات اقتصادی کشور
دولت سیزدهم در حوزه آموزش عالی تحول ایجاد کند
خبرنگار آنا در یک پرونده ویژه خبری با استادان دانشگاه گفتوگو کرده و انتظارات جامعه دانشگاهی از دولت آینده و حل مشکلات و موانع موجود در آموزش عالی را جویا شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان در گفتوگو با آنا، درباره انتظار جامعه دانشگاهی بهعنوان قشر فرهیخته جامعه از رئیسجمهور منتخب مردم اظهار کرد: پیروزی امت اسلامی را در انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ جای تبریک و قدردانی دارد. هرکدام از نامزدهای ریاست جمهوری در مناظرهها و برنامههای تلویزیونی و سایر برنامههایی که داشتند، یکسری وعدههایی را به مردم دادهاند. یکی از وعدههایی که مردم به محققشدن آن خیلی امیدوارند، وعده حجتالاسلام رئیسی برای مبارزه با فساد است.
علیرضا منظریتوکلی افزود: یکی از انتظارات مهم مردم این است که همانطور که وی در قوه قضائیه با فساد مبارزه و دانهدرشتها و آدمهای گردنکلفت را مؤاخذه کرد و به سزای اعمال ننگینشان رساند در قوه مجریه هم از تولید فساد جلوگیری کند. با توجه به سوابق حجتالاسلام رئیسی این امید، امیدی کاملاً قابل تحقق بوده و مطمئناً با درایت و برنامهریزی و توانمندیهایی که او دارد و با انتخاب افراد پاکدست بهعنوان مدیران ارشد جامعه، این کار کاملاً عملیاتی و بنابراین انتظار دانشگاهیان هم در وهله نخست مبارزه با فساد است.
رئیسجمهور باید مشکل معیشت، رفاه و بهداشت مردم در طبقات پایین را حل کند
وی ادامه داد: مرحله دوم حل مشکلات معیشتی مردم است. امروز متأسفانه بهدلیل فاصلهای که بین طبقات جامعه ایجادشده، مردم به دو قشر خیلی سیر و خیلی گرسنه تقسیم شدهاند و این در شأن نظام جمهوری اسلامی نیست. رئیسجمهور باید مشکل معیشت، رفاه و بهداشت مردم در طبقات پایین را با برنامهریزی درست و اخذ مالیات از افراد توانمند و توانگر حل کند.
۳ اولویت اصلی رئیسجمهور منتخب چه مواردی باشد؟
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان در پاسخ به این پرسش که از نظر شما بهعنوان یک استاد دانشگاه رئیسجمهور منتخب چه موضوعات و بخشهایی را باید در اولویت نخست کار خود قرار دهد؟ بیان کرد: بباید اولویت نخست رئیسجمهور منتخب حل مشکل کرونا و واکسیناسیون عمومی، اولویت دوم مبارزه با فساد و اولویت سوم حل مشکل معیشت مردم و اقشار پایین جامعه باشد.
منظریتوکلی درباره اقداماتی که رئیسجمهور منتخب در بخش آموزش عالی و دانشگاهها میتواند انجام دهد تا به تحول، رشد و توسعه این بخش کمک کند، عنوان کرد: دانشگاههای جهان از زمان راهاندازی دانشگاه جندیشاپور هرکدام رسالتی را در هر دورهای برای خودشان تعریف کردهاند. رسالت دانشگاه جندیشاپور در آغاز راهاندازی و دانشگاههای مشابه، انتقال دانش بود.
حل مسائل اجتماعی یکی از رسالتهای مهم دانشگاه است
وی اضافه کرد: بعدها در دورهای رسالت اصلی دانشگاهها تولید دانش از راه پژوهش بود. در دورهای دیگر تولید ثروت از طریق شرکتهای دانشبنیان و با استفاده از دانشگاه نوآور و فناور بود و در مرحله بعد، امروز حل مسائل اجتماعی یکی از رسالتهای مهم دانشگاه است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی هم باید به این سمت و سو حرکت کند و به سمت دانشگاه تمدنساز حرکت خودش را ادامه دهد و رئیسجمهور منتخب باید دانشگاهها را در این مسیر هدایت و برنامهریزی کند که اهداف تحقق پیدا کند.
منظریتوکلی در ارزیابی خود بهعنوان یک فرد دانشگاهی از وضعیت کنونی کشور بهویژه در عرصه آموزش عالی و اینکه تحول و تغییر باید در چه بخشهایی صورت بگیرد، یادآور شد: حال آموزش عالی و تحقیقات و فناوری در کشور خوب نیست. لازم است در سطوح بالا و در سطح رؤسای دانشگاهها تغییر صورت گیرد.
وی در پیشنهادهای خود به رئیسجمهور منتخب بهعنوان یک دانشگاهی برای رفع موانع در مسیر رشد کشور عنوان کرد: شایستهسالاری در گزینش افراد مهمترین خواهش از حجتالاسلام رئیسی است؛ چراکه نیروی انسانی کارآمد و شایسته میتواند برنامهها را اجرا کرده و کشور را نجات دهد.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/