هزینههای جبران ناپذیر صنعتی شدن را آیندگان می پردازند
فرخ مستوفی در گفتوگو با خبرنگار محیط زیست گروه جامعه خبرگزاری آنا در خصوص فرآیند صنعتی شدن کشور گفت: تحولات ناشی از صنعتی شدن تمامی ساختارهای محیطی را تحت تأثیر خود قرار میدهد و با ایجاد رقابت در نیل به صنعتی شدن در میان کشورهای مختلف، این روند به شکل فزایندهای تداوم یافته و تخریب مداوم و مستمر منابع طبیعی و محیط زیست را منجر شده است.
وی با بیان اینکه پروژههای بزرگ ملی که ارزیابی محیط زیستی درستی ندارند سبب ایجاد عواقب جبرانناپذیر زیست محیطی میشوند افزود: البته در شرایط کنونی به دلیل فشارهای ناشی از تحریم و مسئله بیکاری این امر قابل اجتناب هم نبوده است، اما در حالت کلی و فارغ از این مشکلات ۲ مورد مهم باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از این موارد ایجاد سیستم ارزیابی درست و دقیق برای اجرای پروژه شرکتهای بزرگ است که میزان تخریب و آسیب به محیط را برآورد کند و برای رفع آن و یا جبران آن راهکاری لحاظ شود و مورد دیگر تقویت سازمان محیط زیست است، این سازمان در کشور ما ضعیف است و قدرت اجرایی ندارد.
به گفته این کارشناس محیط زیست پروژه شرکتهای بزرگ، آلودگیهای جدی برای محیط ایجاد میکنند، و فارغ از آلودگی زیباشناسی، آلودگیهای آبوهوا، آسیب به محیط زیست و حیاتوحش هزینههای جبران ناپذیری دارند که نسلهای بعدی متحمل میشوند. به عبارتی سود صنعتی شدن نصیب ما میشود و هزینههای جبرانناپذیر آن را آیندگان متقبل میشوند.
فلسفی عنوان کرد: حفظ، نگهداری و بهبود محیط زیست و منابع طبیعی تنها در صورتی امکانپذیر خواهد بود که از تمامی ظرفیتهای موجود یک جامعه در این راستا استفاده شود و سیاستگذاری به نحوی باشد که در بلندمدت بیشترین منفعت را برای نسلهای مختلف ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: برای آنکه کشورمان بدون به خطر انداختن سلامت و بقای نسل آینده مسیر توسعهیافتگی خود را ادامه دهد و در عینحال به یک محیط سالم و زندگی مطلوب نیز دست یابد باید در سنجش توسعهیافتگی عامل زیستمحیطی را نیز لحاظ کند زیرا در نظر گرفتن مؤلفه آلودگی در سنجش شاخص توسعه انسانی منجر به بالا بردن سطح توسعهیافتگی و توجه بیشتر به محیط زیست میشود.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/