دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

راکتور همجوشی غیردولتی در انگلستان ساخته می‌شود

یک شرکت خصوصی در کانادا نیروگاه همجوشی هسته‌ای در انگلستان خواهد ساخت.
کد خبر : 588895
همجوشی2



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، فرایند همجوشی هسته‌ای، یکی از دشوارترین کارها در زمینه انرژی اتمی محسوب می‌شود و تنها تعداد معدودی از کشورها و شرکت‌ها توانایی انجام چنین کاری را دارند. حال یک شرکت کانادایی که بر روی انرژی‌های جایگزین سرمایه‌گذاری می کند روز گذشته اعلام کرد که ساخت نیروگاه آزمایشی همجوشی هسته‌ای را سال آینده در انگلستان آغاز خواهد کرد.


کریستوفر مووری(Christofer Mowry) مدیرعامل شرکت جنرال فیوژن می‌گوید این نیروگاه که با حمایت مالی دولت انگلیس راه‌اندازی خواهد شد، ۷۰ درصد از اندازه مورد نیاز برای یک نیروگاه تجاری را خواهد داشت اما فعلاً تولید انرژی نخواهد کرد و هدف بیشتر نشان دادن توانایی شرکت برای انجام همجوشی هسته‌ای است.


ساخت نیروگاه مزبور از سال آینده آغاز خواهد شد و قرار است تا سال ۲۰۲۵ شروع به کار کند. مووری می‌گوید: «این اولین مشارکت و همکاری شرکتی خصوصی با یک دولت برای تولید یک نیروگاه همجوشی است.»


از آنجایی که این نیروگاه برای مصارف تولید انرژی(دست‌کم در فاز اولیه) ساخته نخواهد شد، به آن نیروگاهی آزمایشی گفته می‌شود که چند صد میلیون دلار هزینه خواهد داشت. محل استقرار نیروگاه جدید در محوطه دانشگاه انرژی اتمی انگلستان در حوالی آکسفورد، جایی در نزدیکی مرکز انرژی همجوشی کالام خواهد بود. نیروگاه کالام که یک مرکز انرژی مشترک به حساب می‌آید دارای بزرگترین راکتور همجوشی جهان است.


طرفداران روش همجوشی هسته‌ای از این اخبار جدید استقبال کرده‌اند و آن را گامی نو به سوی پیشرفت می‌دانند. ملانی ویندریج(Melanie Windridge)، مدیر انجمن صنایع همجوشی در انگلیس می گوید: «شرکت کانادایی جنرال فیوژن یک بازیگر اصلی در صنعت رو به رشد همجوشی است. آنها سرمایه‌گذاری قابل توجهی برای مفهوم همجوشی انجام داده‌اند و ما مشتاقانه منتظر آغاز به کار این نیروگاه هستیم.»


انتهای پیام/۴۱۶۰



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب