سلامت و بهداشت در طب سنتی بر اساس حکمت، فلسفه و منطق است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از دامغان، علیمحمد ملاحی پزشک در جمع دانشجویان دانشکده داروسازی، تعدادی از استادان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان با انتقاد از نحوه مدیریت علوم پزشکی کشور در نپرداختن به طب مکمل اظهار کرد: مدیریت سلامت جامعه در دست پزشکان و سلامت جامعه درمانمحور است به شکلی که فوقتخصصهای پزشکی با توجه به حجم مطالعه تخصصی، امکان مطالعات پیرامونی و مدیریت بهداشتی را ندارند.
وی افزود: بنای سلامت و بهداشت در طب سنتی بر اصول حکمت، فلسفه، منطق و الهیات بنا شده و به همین علت ابنسینا، طبیب، منجم و شاعر بوده و در علوم مختلف به عنوان دانشمند معرفی شده است.
محقق و مدرس طب مکمل با بیان اینکه بسیاری از بیماریها نه صرفاً با دارو، بلکه برخی با تغییر نگرش درمان میشود، بیان کرد: زمانی که از طب سنتی سخن میگوییم باید با علوم حکمت، علوم انسانی و علم مزاجشناسی آشنا باشیم که در تمام امور مؤثر است و اگر در برنامهریزیهای کشوری مورد استفاده قرار گیرد؛ بسیاری از معضلات بهداشت جسمی و روانی جامعه برطرف میشود و به تعبیر و تأکید مقام معظم رهبری، اصلاح سبک زندگی صورت میپذیرد.
این پزشک طب مکمل عنوان کرد: از ویژگیهای کنونی مهم طب سنتی، پاسخگویی به بیماریهای صعبالعلاجی است که علم پزشکی توان درمان آن را کمتر دارد؛ چراکه علوم تجربی علم آزمون و خطاست به شکلی که در ۱۴۰۰ سال پیش طبق روایتی، امام رضا(ع) پنیر را قوت شبانه دانستند و فرمودند «پنیر برای مصرف در روز مفید نیست» که بهتازگی سازمان غذا و داروی آمریکا در مطالعاتی به این نتیجه رسیده است که پنیر در روز جذب کلسیم در حد صفر دارد و موجب رسوب در عروق مغزی و منجر به بیماریهایی مانند اماس میشود.
ملاحی با تأکید به استفاده از علوم طب سنتی ایرانی توضیح داد: داروسازان ایرانی به پشتوانه این علوم و احادیث و دانشمندانی مانند ابنسینا و سیداسماعیل جرجانی میتوانند در دنیای امروز اثربخش باشند.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری یادآور شد: در دو مسئله با عنوان فرصت و نعمت، مقام معظم رهبری تحریم را نعمت دانستند که از آن باید برای استقلال و خودباوری استفاده کرد؛ بنابراین بهواسطه تحریمهای دارویی، بیشترین ارجاعها از سوی پزشکان فوق تخصص برای استفاده از گیاهان دارویی به متخصصان طب مکمل اتفاق افتاد.
محقق و مدرس طب مکمل اضافه کرد: موضوع کرونا فرصتی است تا تواناییهای علوم خود را به دنیا بباورانیم و طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، مطالعات دارویی با مبنای طب سنتی تا ۴۰ برابر احتمال خطای کمتری دارد.
به گزارش آنا، در این نشست علمی که به همت مرکز تحقیقات تولید و فناوری داروهای گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی دامغان برگزار شد، حاضران مجموعهای از پرسشهای مرتبط با بیماریها و درمان آنها را مطرح و پاسخ خود را دریافت کردند.
نشست تخصصی نقش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی و تغذیه سالم در جهت ارتقای سلامت و افزایش سیستم ایمنی بدن در شرایط بحرانی کرونا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان برگزار شد.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/