پیروزی انقلاب اسلامی تحولات فراوانی را در توسعه ایران رقم زد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، به همت رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن و به مناسبت سی و دومین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) نشست تخصصی و مجازی با عنوان بررسی دیدگاههای امام خمینی(ره) منطبق با آموزههای امام علی(ع) با حضور حدود ۸۰ نفر از محققان و علاقهمندان ژاپنی برگزار شد.
در این برنامه پروفسور توسئی سانو، استاد دانشگاه و از شخصیتهای برجسته اسلامشناس و ایرانشناس ژاپنی با بیان خلاصهای از زندگی امام خمینی (ره) گفت: ایشان از سال ۱۹۲۱ (۱۳۰۰) عرفان را نزد آیتالله شاهآبادی تحصیل کرد، در سال ۱۳۰۸ کتاب مصباح الهدایة الی الخلافة و الولایه و در سال ۱۹۷۰ (۱۳۴۹) کتاب ولایت فقیه را نوشت. امام خمینی (ره) در سال ۱۹۳۶ (۱۳۱۵) نیز به درجه اجتهاد رسید.
سانو افزود: امام خمینی(ره) در سال ۱۹۴۳ (۱۳۲۲) کتاب کشف اسرار را ارائه کرد و در آن مدرنیته غربی و سیاست غربزدگی پهلوی را بهشدت مورد انتقاد قرار داد و در ۱۹۶۳ (۱۳۴۲) نیز جنبش مبارزه با کودتای سفید را هدایت کرد و به همین دلیل دستگیر و یک سال بعد، از ایران به ترکیه تبعید شد و بعدها از سال ۱۳۴۴ در حوزه علمیه نجف در عراق تدریس علوم دینی کرد. ایشان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مدت ۱۰ سال بهعنوان رهبر و امام، ایران را رهبری کرد و در سال ۱۹۸۹ (۱۳۶۸) رحلت کرد.
اسلامشناس ژاپنی درباره تشییع میلیونی ایشان بهوسیله مردم ایران تأکید کرد: پس از رحلت امام خمینی(ره) و اینکه ۳۲ سال از ان زمان گذشته است، کماکان اعتماد و ایمان به ایشان در مردم ایران و بسیاری از مردم جهان بهویژه جهان اسلام ادامه دارد.
وی به موضوع سخنرانی پرداخت و برخی از دیدگاههای امام خمینی (ره) به سیاست منطبق با دیدگاههای امام علی (ع) ازجمله ولایت فقیه را مورد بررسی قرار داد و گفت: با تشکیل نظام جمهوری اسلامی در ایران، دیدگاههای عرفانی و آموزههای امام علی (ع) در حوزه سیاست از سوی امام خمینی(ره) بروز و ظهور یافت. البته برخی از رسانهها پس از تشکیل جمهوری اسلامی مطالب غیر واقعی را مطرح میکردند و میگفتند ایران کشور غیر دموکراتیک است؛ اما درواقع اینطور نیست و حتی میبینیم ساز و کاری مانند نظارت بر عملکرد رهبری در این کشور وجود دارد.
سانو با بیان برخی بیانات امام علی(ع) در نهجالبلاغه افزود: نامه امام علی (ع) به مالک اشتر را در سال ۲۰۱۶ به ژاپنی ترجمه کردم که میتوان بسیاری از آموزهها و توصیههای امام علی(ع) را در این نامه در بیان و رفتار امام خمینی(ره) مشاهده کرد که به درجه ولایت فقیه رسیدند و مردم، ایشان را امام خود میدانستند و از ایشان پیروی میکردند.
وی همچنین با ارائه آمارهای مختلف، به رشد و توسعه پس از پیروزی انقلاب در این پرداخت و افزود: انقلاب ایران موجب ایجاد تحولات عمیق و فراوانی در این کشور شد و شاهد رشد و توسعه در بسیاری از شاخص ها بودیم. بهعنوان نمونه به موضوع زنان و جایگاه آنان توجه ویژهای شد؛ چنانکه در زمینه تحصیلات دانشگاهی، اشتغال و حضور مؤثر اجتماعی زنان رشد فراوانی ایجاد شد و فعالیتهای چشمگیری را بر عهده گرفتند.
حسین دیوسالار، رایزن فرهنگی کشورمان در ژاپن در این برنامه و پس از ارائه توضیحاتی درباره فعالیتها، اقدامات، منشورات و کتب رایزنی فرهنگی، برنامههای پیش رو و ...، گفت: سال گذشته برنامهای با حضور خانم طباطبایی، عروس حضرت امام (ره) و استاد دانشگاه در فضای مجازی برگزار شد. امسال نیز به مناسبت سی و دومین سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی، این برنامه را برگزار کردیم و اطمینان داریم با توجه به تسلط سانو در موضوعات اسلامشناسی و ایرانشناسی، اطلاعات جامعی ارائه شده است.
وی با ارائه برخی موضوعات از شخصیت امام خمینی(ره) و دیدگاه های برخی از متفکران و سیاستمداران جهان درباره ایشان، احیای اسلام و تشکیل حکومتی مبتنی بر استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را از مهمترین دستاوردهای امام برشمرد و تأکید کرد: امام خمینی(ره) نهتنها رهبر مذهبی و بزرگ مردم ایران که بسیاری از مسلمانان جهان هستند و تأثیرگذاری فراوانی در تفکر ظلمستیزی و ایجاد عدالت داشتند.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/