مجلس جلوی قانوندانهای قانونشکن را بگیرد
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، یکی از آسیبهایی که مجلس شورای اسلامی در دوره های مختلف گرفتار آن بوده تعدد قانون های مصوب است. تاجایی که برخی متخصصان این عرصه از اشباع قانون در کشور سخن می گویند. قوانینی که پی در پی تصویب می شوند اما به دلیل آن که یا جامع و مانع نیستند یا نظارت دقیق بر اجرای آن نیست، نه تنها نمی توانند مشکلی از پیش پای مردم در عرصه های مختلف بردارند بلکه به دلیل ایجاد برخی راه های مخفی برای دور زدن سایر قوانین، گاهی خود به مشکلی بزرکتر تبدیل می شوند.
به عنوان نمونه روز گذشته دیوان محاسبات در گزارشی از عملکرد ۷ قانون مهم مرتبط با تولید و اقتصاد مقاومتی و افزایش بهره وری اقتصادی که طی سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۹ مصوب شده اند اعلام کرد که «۹۰ درصد علت غیراثربخشی قوانین به ضعف در اجرا و ترک فعل مسئولان اجرایی مربوط میشود». این یعنی در حوزه ای مهم مانند تولید که مسئله اصلی کشور است، ۷ قانون مصوب وجود دارد اما به درستی اجرا نمی شود و نظارت دقیقی هم بر اجرای آن نیست چرا که علت اصلی این عدم اثربخشی به ضعف در اجرا بر می گردد. مسئله ای که لازم است برای آن تدبیر جدی و سریع انجام شود.
رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار اخیر نمایندگان مجلس از این آسیب مهم با عنوان «تراکم قوانین» یاد کرده و آن را عامل ایجاد «قانوندانهای قانونشکن» دانستند. به این معنا که عده ای با تسلط بر قوانین متعدد می توانند راه دور زدن سایر قوانین را پیدا کرده و از آن سوء استفاده کنند.
در همین دیدار رهبر معظم انقلاب از مجلس خواستند تا در یک «زمان معین» یک گروه ماموریت یابد تا قوانین را بررسی و از این تراکم بکاهد. به نظر می رسد یکی از مهم ترین مسئولیت های مجلس یازدهم در سال جاری و حتی در دوره پیش رو باید همین مسئله باشد تا یکبار برای همیشه کشور را از شر اشباع و تراکم قوانین و قانون دان های قانون شکن نجات دهد.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/