دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1400 - 08:59

ححححححححححححححححح

حححححححححححححححححححححححححححححح
کد خبر : 585281
تیم کرسی آزاد اندیشی یاسوج

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ جمشید عیسی‌زاده پزشک معتمد دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری به‌دلیل ارائه خدمات ارزنده و مستمر سلامت در مبارزه با بیماری کرونا لوح نشان خدمت و فداکاری دریافت کرد.


این نشان خدمت از سوی اداره‌کل سلامت استان تهران به عیسی‌زاده اهدا شد.


عیسی‌زاده که به‌ مدت سه سال در مناطق محروم ایران فعالیت داشته، از سال 1376 در شهرری فعالیت دارد و علاوه بر فعالیت‌های دانشگاهی پذیرای بیماران مختلفی در مطبش است.


دکتر عیسی‌زاده با پیشنهاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری در این دانشگاه مشغول شده و درمانگاهی تأسیس می‌کند تا نیاز دانشگاه آزاد اسلامی به پزشک مرتفع شود.


خبرنگار آنا به همین بهانه گفت‌وگویی را با این پزشک معتمد دانشگاه آزاد اسلامی ترتیب داده است.


مشروح گفت‌وگوی آنا با دکتر عیسی‌زاده در پی می‌آید:


آنا:


دکتر عیسی‌زاده
بیوگرافی؟
- سال 72 در رشته پزشکی از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شدم. بعد از فارغ‌التحصیلی یک دوره طرح داشتم که در مناطق محروم ایران به مدت سه سال فعالیت داشتم. بعد از آن به تهران آمدم و بعد از اینکه پروانه مطب برای تهران گرفتم کار خودم را در شهرری آغاز کردم. یعنی عملاً از سال 76 تا الان در مطب خود در شهرری فعالیت دارم.
در کنار این مطب در جاهای مختلف فعالیت داشتم که یکی از آن موارد هم دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام است و تقریباً به عنوان هشت تا 10 سال است که اینجا فعالیت دارم و در حال حاضر به عنوان پزشک معتمد دانشگاه هستم.
از چه زمانی در این دانشگاه مشغول به فعالیت شدید و انگیزه شما از حضور در این دانشگاه چه بود؟
- من ابتدا به عنوان استاد حق‌التدریس حدود 10 سال است که فعالیت خودم در این دانشگاه را شروع کردم. بعد از آن چون من یک پزشک بودم و این دانشگاه هم واقعاً نیاز به یک پزشک داشت، با توجه به موقعیت جغرافیایی دانشگاه در این اطراف درمانگاه یا یک مرکز درمانی خوب کلاً نداشتیم و با توجه به پرسنل و دانشجویانی که دارد و تعدادشان هم خیلی زیاد است، با یک نیت خیر و برای کمک به انسان گفتم فعالیت خودم را در اینجا به عنوان یک پزشک آغاز کنم و این پیشنهاد را به مسئولان دانشگاه دادم و آنها هم استقبال خوبی کردند، درمانگاهی را افتتاح کردند که با تمام امکانات خوب ساختاری که آنها داشتند و من هم با یک نیت خیر و فعالیت در راه رضای خدا کار خودم را شروع کردم و فعالیت دارم و بعداً بر اساس تجربه فهمیدیم که این دانشگاه واقعاً نیاز به یک پزشک دارد. البته نمی‌گویم فقط من بودم، قبل از من هم اینجا پزشک داشت و فعالیت می‌کرد. در آن شرایطی که من آمدم دیدم پزشک ندارد و من به عنوان یک پزشک معتمد که در یک‌سری کارهایی که می‌تواند اظهار نظر داشته باشد ولی بیشتر هدف بنده هدف تشخیص بیماری‌ها و درمان همکاران عزیز و دانشجویان در این دانشگاه بود یا در موارد اورژانسی که بارها هم داشتیم و توانستم در حد توان خودم به اینها کمک کنم.
تخصص شما؟
- پزشک عمومی هستم.
برای مقابله با شیوع کرونا چه اقداماتی انجام دادید؟
- با توجه به فعالیتی که چندین سال است بیرون از دانشگاه داشتم و به عنوان دبیر کانون پزشکان منطقه 20 که مربوط به اداره کل سلامت تهران می‌شود فعالیت دارم، تجربیاتی که در این زمینه کسب کردم، فکر می‌کنم آموزش اولین قدمی است که ما باید در هر کاری که مربوط به سلامت می‌شود، یعنی عملاً هدف ما ارتقای سلامت است، اهمیت ویژه‌ای دارد. کار من چندین سال آموزش بود در بیرون از دانشگاه در همان اداره سلامت که به شیوه‌های مختلفی من این طرح آموزشی را داشتم و موفق بودم. بنابراین روی آموزش خیلی تکیه دارم. چون آموزش خودش پایه و اساس پیشگیری از یک بیماری است و پیشگیری هم مقدم بر درمان است.
آموزش‌های عمومی داریم که با توجه به اینکه راه انتقال این بیماری برای ما خیلی مهم است، یعنی افراد کمتری در جامعه به آن مبتلا شوند، بحث تماس، شستشوی دست‌ها، فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک را به روش‌های مختلف آموزش دادیم.
بعد هم آن افرادی که این بیماری را گرفته بودند نیاز به درمان داشتند. کرونا ویروس بیماری است که افراد را به شدت‌های مختلف درگیر می‌کند. یک‌سری افراد هستند که سرپایی هستند و می‌توانند در خانه بمانند و ما درمانشان کنیم. یک‌سری افراد هم شدت بیماری‌شان بالاست و نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند که آن بحثش جداست.
آنهایی که سرپایی هستند و ما درمانشان می‌کنیم بیشتر درمان‌های حمایتی است. همان علائم شایعی که ما در یک سرماخوردگی ساده مثل آنفلوآنزا داریم، مسلماً در کرونا داریم. ما به مریض کمک کرده و درمان حمایتی می‌کنیم تا دوره بیماری را بگذراند.
همین دوتا کاری بود که من اینجا انجام می‌دادم. یعنی اول آموزش و دوم درمان این بیماری‌ها است که خیلی از موارد هم در دانشگاه داشتیم. حالا یک‌سری سیاست‌های خاص دانشگاه داشته که آنها مربوط به من نبوده مثلاً دورکاری و یک‌سوم کارمندان بیایند یا تصمیماتی بود که از طریق سازمان یا مقامات بالا گرفته می‌شد و ما هم استقبال کردیم.
دلیل و چرایی اینکه شما توانستید نشان خدمت را بگیرید؟
- من فعالیت‌های گسترده‌ای در سطح شهرری دارم، سازمان‌های مختلفی است که با آنها همکاری دارم. یکی اداره سلامت است، یکی هم اینکه بنده خادم حرم حضرت عبدالعظیم هستم، پزشک معتمد دانشگاه هستم، مطب دارم، درمانگاه دارم، درمانگاه می‌روم کار می‌کنم. به خاطر طرح‌های مختلفی که دادم که حالا نمی‌توانم همه را بگویم.
به عنوان مثال ما در پارسال عید که همه جا تعطیل بود خودمان طرح غربالگری را در دانشگاه داشتیم که به مدت 14 روز در دانشکده صفاییه فعالیت داشتیم.
همین طرح‌های آموزشی که گفتم در جاهای مختلف داشتم و هر کجا که از من دعوت می‌کردند، نه نمی‌گفتم. مثلاً در مطب خودم علاوه بر کار درمانی، مریض‌های بدحال در خانه زیاد داشتم که بیمارستان نمی‌فرستادیم، خودم می‌رفتم خانه درمان می‌کردم و در کنارش اکسیژن و ماسک رایگان را در اختیار مردم قرار می‌دادم.
در طرح شهید سلیمانی که بیشتر مربوط به بسیج جامعه پزشکی و شبکه بهداشت می‌شد، با توجه به اینکه بنده در بسیج جامعه پزشکی در شهرری فعالیت داشتم،‌ این طرح را ما در درمانگاه شهدای شهرری انجام دادیم و یک مدت در زمینه این طرح داشتیم کار می‌کردیم و موارد بسیار زیاد دیگر.
صحبت خاص؟
- ما واقعاً نیاز به همکاری مردم داریم. از ملت ایران خواهش می‌کنیم زیاد به اخبار کذبی که در فضای مجازی هست اهمیت ندهند. آنچه که رسانه ملی ما می‌گوید، با توجه به اینکه یک مدیریت شفاف در ایران داریم، باید به یک سیستم یکپارچگی در ایران برسیم. یعنی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مختلف با توجه به تجربه‌ای که در خیلی از کشورهای جهان جواب داده، باید به این سیستم یکپارچگی برسیم. این نیاز به مدیریت خوب دارد. نیاز به شفافیت دارد که شما شاهد هستید واقعاً وزارتخانه ما دارد در این زمینه تلاش می‌کند.
واقعاً من تشکر ویژه دارم از وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد ملی مقابله با کرونا و تمام همکاران عزیز ما که دارند با اینها فعالیت می‌کنند و جالب‌ترین طرحشان که خیلی خوشم آمد و خیلی هم موفق بودند و دارند ادامه می‌دهند همین طرح واکسیناسیون است که خیلی عالی دارد پیش می‌رود.
به خاطر حمایت‌های مالی که کردند، مدیریت خوبی که دارند و برنامه‌ریزی‌های صحیحی که با این دانشمندان داریم خیلی عالی دارد پیش می‌رود و ما استقبال خوبی می‌کنیم و بهترین وسیله‌ای که برای کنترل این بیماری و برای مردم عزیزمان داریم همین طرح واکسیناسیون است که خیلی راضی هستیم و خیلی خوب هم دارد پیش می‌رود.
من کادر درمان کشور هستم، از طرف سازمان نظام پزشکی ما را دعوت کردند و واکسن زدند. الان خودم دو مرحله واکسنش را زدم و مردم را به این کار تشویق می‌کنم.
به نظر شما اگر دو مرحله واکسیناسیون انجام شود تا پایان سال کرونا برچیده خواهد شد؟
- من امیدوارم این‌جوری باشد. طبق آماری که کشورهای دیگر جهان دارند می‌دهند، با توجه به اینکه میزان مرگ و میر کرونا خیلی کاهش پیدا کرده است، بهترین وسیله برای کنترل این بیماری طرح واکسیناسیون است.
تا پایان سال کل مردم می‌توانند واکسینه شوند؟
- وزارتخانه یک جدول دارد که جدولش هم معتبر است و من آن را دارم. من همیشه از کانال‌ها و سایت‌های معتبر اخبار را پیگیری می‌کنم و طبق این جدولی که وزارتخانه داده، پاسخ سؤال شما «بله» است.
بعد از ما کادر درمان، شروع به واکسیناسیون افراد بالای 80 سال کردند. چند روزی است که بالای 75 سال را اعلام کرده‌اند. به همین ترتیب بر اساس این جدول دارند جلو می‌روند. به امید آن روزی که واکسن خودمان هم این‌جوری که مسئولان محترم فرمودند فکر نمی‌کنم بیشتر از یک ماه دیگر طول بکشد، واکسنی که تولید ایران است به نام برکت هم فکر می‌کنم وارد بازار شود که اگر آن بیاید دیگر خیال ما راحت خواهد شد.
پس از انجام واکسیناسیون نیاز به ادامه استفاده از ماسک توسط مردم هست؟
- تا آنجایی که من دارم در جاهای دیگر می‌بینم مردم معمولاً از ماسک استفاده نمی‌کنند و نیازی نیست ولی مسئولان ما به ما گفتند که شما ماسک را هم کنار نگذارید. از وزارتخانه یا نظام پزشکی به ما گفتند محض احتیاط فعلاً ماسک‌تان را بزنید. البته ما که کادر درمان هستیم فرق داریم، کادر درمان یک‌سری فاکتورهای خاص خودش را دارد.
بحث تماس هست، بحث اعتماد مردم به ما هست، می‌گویند ببین آقای دکتر خودش ماسک نمی‌زند! ما چگونه بزنیم؟! این بحث‌ها فاکتورهای مختلفی دارد که در هر صورت من نظرم این است که ماسک بزنند اما خودم شخصاً الان دیگر نمی‌زنم!


انتهای پیام/4078/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب