فناوریهای تبدیل زباله به مواد باارزش را بشناسید
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از مجمع جهانی اقتصاد، امروزه به لطف پیشرفت روزافزون فناوری، بسیاری از کارهای نشدنی هم شدنی هستند. در این مطلب با ۴ فناوری آشنا میشویم که زبالهها و مواد دورریختنی را به مواد گرانبها و باارزش تبدیل میکنند.
۱. تبدیل روغن پختوپز به سوخت پایدار
با استفاده از هیدروژن میتوان اکسیژن را از روغن پختوپز جدا و آن را تصفیه کرد و نهایتاً گازوئیل سبز تولید کرد. این محصول میتواند بهراحتی در موتورهای دیزل مورداستفاده قرار گیرد. همچنین میتواند انتشار آلودگی موتورهای دیزل سنتی را تا ۹۰ درصد کاهش دهد. این امر میتواند بسیار مهم باشد، چراکه سیستم حملونقل یکچهارم دیاکسید کربن جهان را ایجاد میکند.
۲. بازیافت به شیوه شیمیایی بهجای مکانیکی
بهطور عادی پلاستیک بهصورت مکانیکی بازیافت میشود (به قطعات ریز خرد شده و مجدد شکلدهی میشود) اما این امر باعث میشود کیفیت جنس آن پایین بیاید. اما بازیافت به روش شیمیایی باعث میشود ساختار مولکولی پلاستیک تجزیهشده و نهایتاً میتوان آن را به محصولات مختلف و باکیفیت تبدیل کرد.
۳. تبدیل زباله به سوخت هواپیما
جالب است بدانید تنها یکپنجم زبالههای جامد جمعآوریشده توسط شهرداری بازیافت میشوند و اکثراً به محلهای دفن زباله راه پیدا میکنند. اما محققان با استفاده از فرایند گازرسانی به زبالهها، آنها را به مواد شیمیایی و سوخت تبدیل میکنند. همچنین میتوان با تخمیر آنها را به اتانول تبدیل کرد که با فرآوری به سوخت هواپیما تبدیل شود.
۴. تبدیل دیاکسید کربن به سوختهای تجدیدپذیر
صنایع و نیروگاهها دلیل انتشار تقریباً دوسوم دیاکسید کربن هستند. اما این دیاکسید کربن را میتوان جذب و متعاقباً از آن استفاده کرد. ابتدا هیدروژن از آب جدا میشود و سپس با دیاکسید کربن جذب شده واکنش داده میشود تا یک سوخت پایدارتر ایجاد شود.
در یک اقتصاد دورانی باید با استفاده مجدد و بازیافت زبالهها از هدررفتن منابع جلوگیری کرد. از این طریق میتوان آلودگی کره زمین را کاهش داد.
انتهای پیام/۴۱۱۲/پ
انتهای پیام/