بررسی انتخابات از نگاه آموزههای قرآن کریم و روایات
حجتالاسلام رضا قاسمینژاد در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با بیان اینکه انتخابات از نگاه آموزههای قرآنکریم و روایات، دارای جایگاه ویژهای است، اظهار کرد: قرآن بهعنوان کتابی که ابعاد مختلف زندگی انسان را مورد توجه قرار داده است برای تنظیم زندگی و به مقصد رسیدن انسان در ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دستورالعملهای ویژهای دارد.
وی اضافه کرد: خداوند در قرآن کریم درباره بُعد اجتماعی زندگی انسان دستورالعملهای کامل و جامعی را بیان کرده بهطوریکه دو اصل درباره انتخابات وجود دارد که نشاندهنده نگاه و نگرش قرآن کریم و اسلام به بُعد اجتماعی، جایگاه، اختیار و اراده انسان در تعیین سرنوشت خود است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: خداوند در سوره رعد آیه ۱۱میفرماید: «لَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ یَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّیٰ یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ ۗ وَإِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءًا فَلَا مَرَدَّ لَهُ ۚ وَمَا لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ وَالٍ» (برای انسان از پیش رو و پشت سر، مأمورانی است که همواره او را به فرمان خدا [از آسیبها و گزندها] حفظ میکنند. یقیناً خدا سرنوشت هیچ ملتی را [به سوی بلا، نکبت، شکست و شقاوت] تغییر نمیدهد تا آنکه آنان آنچه را [از صفات خوب و رفتارشایسته و پسندیده] در وجودشان قرار دارد به زشتیها و گناه تغییر دهند و هنگامی که خدا نسبت به ملتی آسیب و گزند بخواهد [برای آن آسیب و گزند] هیچ راه بازگشتی نیست؛ چراکه برای آنان جز خدا هیچ یاوری نخواهد بود.) تغییر و تحول مثبت یا منفی به اراده انسانها است که این آیه بر اصل مهم تعیین سرنوشت با اراده و اختیار انسان تأکید دارد. طبق این آیه خداوند، به انسانها و افراد جامعه اراده و اختیار داده تا علاوه بر سرنوشت خود بتوانند سرنوشت جامعه را نیز تعیین کنند.
قاسمینژاد مطرح کرد: در آیه ۱۱ سوره رعد مشخص شده که هر دو مسیر صلاح و شر در اختیار انسان قرار دارد. اگر انسان مسیر درست را انتخاب کند، بدون تردید سعادتمند میشود و برعکس انتخاب مسیر نادرست و گمراهی انسان را بدبخت خواهد کرد.
دوری از انگیزههای حزبی، هوای نفسانی و تعصبی با انتخاب اصلح
وی بیان کرد: اگر افراد جامعه در مباحث فردی و اجتماعی از اراده و اختیاری که خداوند به آنان عطا کرده، استفاده نکنند، بهصورت اجباری در مسیری قرار میگیرند که افراد دیگر آن را انتخاب کردهاند و باید همراه موجی حرکت کنند که خود در تعیین آن هیچ دخالتی نداشتهاند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: کسانی که در انتخابات (جلوهای از ابعاد اجتماعی جامعه) شرکت میکنند، در تعیین سرنوشت خود دخیل هستند.
قاسمینژاد تأکید کرد: در آیه ۷ سوره محمد(ص) خداوند میفرماید: «ای کسانی که ایمان آوردهاید، اگر خدا را یاری کنید، شما را یاری میکند و گامهایتان را استوار میسازد.» و این آیه بیانگر آن است که اگر انسان وارد تعیین و انتخاب سرنوشت شد در این انتخاب، خداوند دو راه خدایی و شیطانی برای او قرار میدهد که طبق آیه، اگر انسان در راه خیر و خدایی قرار بگیرد، یعنی خدا را یاری کرده و در مسیر درست، خیر، مسیر خدمت به خلق و مسیری که رضایت خداوند در آن است، قرار میگیرد و از انگیزههای گروهی، حزبی، هوای نفسانی و تعصبی دور میشود.
وی بیان کرد: خداوند در آیه ۷ سوره محمد(ص) بشارت میدهد که اگر انسانها راه خدایی را انتخاب کنند، خداوند هم در مشکلات و گرفتاریها به آنان کمک خواهد کرد و قدمهایشان را استوار و قوی میکند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: در قرآن کریم بهصورت واضح و روشن به بحث تعیین سرنوشت و انتخاب اصلح و درست اشاره شده و جامعه اسلامی که پایبند قرآن، انبیاء، اولیاء و ائمه اطهار علیهمالسلام است، باید این اصول و دستورالعملهایی که خداوند فرموده است را رعایت کند.
قاسمینژاد افزود: افراد جامعه برای انتخابات در مرحله نخست باید همت کنند و پای صندوقهای رأی بروند و در مرحله بعدی تلاش کنند قدمهایشان خیر باشد و به سمت مسیر درست و انتخاب اصلح حرکت کنند.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/