دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

داستانی تلخ از یک بیمارستان دیگر/ عفونت ریه به دنبال استفاده از وسایل غیراسترلیزه

از این بیمارستان به آن بیمارستان شدن برای درمان مادر یک خانواده داستان غریبی نیست، اما باز هم وقتی متوجه می‌شویم فرزندان یک خانواده چشم‌شان به دستگاه‌های بیمارستانی است که نفس‌های مادرشان را کنترل می‌کند، حساس می‌شویم که ببینیم بر آنها چه گذشته است؟ خدمات خوب از بیمارستان‌ گرفته اند؟ دکتر به موقع بر بالین بیمار حاضر شده و...
کد خبر : 58202

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ایسنا نوشت: این بار داستان غم‌انگیز مادری است که به گفته فرزندانش ریه و خونش قربانی استرلیزه نبودن تجهیزات پزشکی یکی از بیمارستان‌ها در همدان شده است.



«م.ح»، دختر خانواده به ایسنا گفت: آذرماه امسال مادرم به علت درد کلیه به پزشک متخصص مجاری ادرار در همدان مراجعه کرد و با سونوگرافی معمولی وجود سه سنگ در کلیه او تشخیص داده شد، بنابراین پزشک معالج برای تعیین وضعیت سنگ، او را برای گرفتن تصویر رنگی از کلیه، به بیمارستان "ب" در همدان ارجاع داد.


او ادامه داد: صبح روز 16 آذر به بیمارستان مذکور مراجعه کردیم اما پزشکان بخش رادیولوژی این بیمارستان با وجود نامه پزشک، از گرفتن عکس رنگی ممانعت کردند و مجبور به انتقال بیمار به منزل شدیم. فردای همان روز به درمانگاه دیگری مراجعه کردیم و امر عکس‌برداری از کلیه انجام گرفت، اما مادرم به علت مصرف پی در پی داروهای ویژه تصویربرداری رنگی طی 48 ساعت دچار ضعف شد، در حالی که اگر همان روز تصویربرداری انجام می‌شد، با ضعف بدنی مواجه نمی‌شد.


وی تصریح کرد: مادرم در سال 67 به علت فشار وارده در غم از دادن پسرش در دوران دفاع مقدس، جراحی دریچه قلب انجام داده که به علت عدم همکاری بیمارستان برای گرفتن تصویر از کلیه و مصرف دارو طی 48 ساعت، تنظیم دریچه‌های قلبش بهم ریخت و به بیمارستان قلب و عروق "ف" همدان انتقال یافت.


او خاطرنشان کرد: با فرارسیدن 28 صفر و برخورد با تعطیلات سه روزه با نبود پزشکان متخصص در بیمارستان مواجه شدیم و با تماس‌های تلفنی با مسئولان، آنها حتی حاضر نشدند در بیمارستان حضور یابند و از وضعیت نابسامان بیمارستان بازدید کنند.


دختر این خانواده گفت: به علت نبود پزشک متخصص در بیمارستان حال مادرم وخیم‌تر شد تا این‌که به بخش سی‌سی‌یو شماره 2A انتقال یافت که متاسفانه خدمات درخوری ارائه نمی‌شد. شب وقتی مادرم را از روی تخت جابجا کردیم، سرم از دستش بیرون آمد و بر روی زمین افتاد که در کمال ناباوری پرستار همان سرم را دوباره در رگ‌های مادرم فرو کرد که به تشخیص پزشکان یکی از بیمارستان‌های خصوصی تهران، از طریق سرم آلوده عفونت به خون مادرم منتقل و او با مشکل خونی مواجه شده، هم‌چنین سیستم اکسیژنی که در همدان برای مادرم استفاده شده ظاهرا آلوده به ویروس بوده که در حال حاضر مادرم با عفونت شدید ریه مواجه است.


او با بیان این‌که مادرم با گذر زمان حالش وخیم‌تر می‌شد، یادآور شد: با دیدن وضعیت نابسامان بیمارستان و نبود پزشکان، تصمیم به انتقال وی به تهران گرفتیم که پرسنل حاضر در بیمارستان با انتقال وی مخالفت کرده و از دادن آمبولانس ممانعت کردند که در نهایت آمبولانس خصوصی تهیه کردیم و مادرم را در تاریخ 21 آذرماه به یکی از بیمارستان‌های خصوصی در تهران انتقال دادیم.


«م.ح» خاطرنشان کرد: از وزیر بهداشت انتظار دارم این مشکلات را پیگیری کند، چرا که او با دلسوزی طرح تحول نظام سلامت را اجرا کرد، اما با وجود این نواقص در بیمارستان‌ها، این طرح تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد.


پسر این خانواده نیز به ایسنا گفت: اگر دوره درمان مادرم طولانی شود تمامی پرسنل بیمارستان "ف" به ویژه ریاست این بیمارستان را مسئول می‌دانم.


«س.ح» افزود: به تشخیص پزشکان فوق تخصص یکی از بیمارستان‌های خصوصی واقع در تهران علت بروز مشکل خونی در مادرم استفاده از سرم آلوده در بیمارستان همدان اعلام شده و به محض ترخیص بیمارمان حتما در وزارت بهداشت شکایت خواهیم کرد و تحت هیچ شرایطی از شکایت‌مان صرف‌نظر نمی‌کنیم، به این امید که شاید بیماران دیگری با چنین مشکلاتی مواجه نشوند.


او یادآور شد: اگر دوره درمان مادرم طولانی شود نامش را قصور در ارائه خدمات پزشکی از بیمارستان "ب" با ممانعت از انجام تصویربرداری تا استرلیزه نکردن وسایل بیمارستان "ف" می‌دانم و آنها باید پاسخگو باشند.


وی با طرح این سوال که با توجه به نبود پزشک متخصص در بیمارستان در ایام تعطیل، باید دعا کنیم در تعطیلات بیمار نشویم؟ تاکید کرد: به مدت سه شبانه‌روز مادرم در بیمارستان قلب و عروق "ف" همدان در بخش سی‌سی‌یو بستری بود که مدام همراه او بودم و بالای سرش حضور داشتم اما حتی یک پزشک آنکال و غیرآنکال برای بازدید از بیماران بخش سی‌سی‌یو نیامد.


وی با بیان این‌که در حال حاضر مادرم توان مصاحبه کردن ندارد و از مردم می‌خواهم که برای بهبودی‌اش دعا کنند، گفت: پزشکان تاکید بر سرفه کردن مادرم دارند تا دوره درمان او به سرعت طی شود، بنابراین هر سرفه مادرم امید ما را برای چشیدن طعم دوباره داشتنش بیشتر می‌کند.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز به ایسنا گفت: در صورتی‌که بیماران و همراهان بیمار احساس می‌کنند حق‌شان ضایع می‌شود، باید به اداره رسیدگی‌کننده موضوع را اطلاع دهند.


دکتر "سیدحبیب‌اله موسوی‌بهار" افزود: پزشک در برخی رشته‌ها مقیم بیمارستان بوده و در همان بیمارستان حضور دارد، هم‌چنین در برخی رشته‌ها پزشکان آن‌کال بوده که یا احتمال دارد در بیمارستان، منزل و یا جای دیگر حضور داشته باشد.


وی گفت: پزشکان در ایام تعطیلات نیز در بیمارستان حضور دارند و فردی که مراجعه کرده ممکن است با پزشک معالج روبرو نشده باشد.


موسوی‌بهار با بیان این‌که احتمال وقوع تخلف در هر شغل و حرفه‌ای وجود دارد، گفت: همراهان بیماران در صورت مشاهده تخلف پرسنل از جمله پرستاران در استفاده از وسایل آلوده در بیمارستان، باید موضوع را به آنها متذکر شوند.


وی ادامه داد: این گونه تخلفات باید به اداره رسیدگی‌کننده ارجاع داده شود.


وی در پاسخ سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر استفاده از وسایل غیراسترلیزه برای بیمار اظهار کرد: همراهان بیمار در صورت مشاهده تخلف باید موضوع را به پرستار و پرسنل متذکر شوند. گذشته از وقوع چنین واقعه‌ای، به نظر می‌رسد باید مسئولان نظارت خود را بر روی بیمارستان‌ها بیشتر کرده و چاره‌ای برای روزهای تعطیل بیندیشند تا بیماران از کمی یا نبود خدمات نارضایتی نداشته باشند و با آرامش خاطر برای درمان بیماری خود اقدام کنند. کاش وقتی برای ساخت بیمارستان‌ها هزینه‌های هنگفت می‌شد به همان میزان برای جذب پرسنل و کادر پزشکی اقدامات لازم صورت می‌پذیرفت تا این گونه نام بیمارستان‌ها با خدمات چندین ساله‌شان به خاطر یک سهل‌انگاری و یا کمبود تجهیزات و نیروی انسانی زیرسوال نرود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب