شهید مطهری، اندیشمندی آیندهنگر بود/خروشهای جهانی علیه اسرائیل مدیون روشنگریهای او است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پانزدهمین همایش حکمت مطهر با عنوان «اسلام و ایران در قرن جدید» صبح امروز در دانشکده صدا و سیما برگزار شد. شهاب اسفندیاری، رئیس دانشکده صدا و سیما در این همایش گفت: امروز وضع جهان اسلام نسبت به ۱۰۰ سال پیش بسیار تغییر کرده است و چنانچه مسلمانان آگاهی که امروز دارند را ۷۰ سال پیش میداشتند، غده سرطانی به نام اسرائیل در قلب جهان اسلام شکل نمیگرفت.
رئیس دانشکده صدا و سیما ادامه داد: شور و جهادی که امروز علیه اسرائیل در جهان اسلام و حتی غرب به شکل علنی مشاهده میکنیم، نتیجه آگاهیبخشی متفکرانی چون شهید مطهری است و میبینیم که جوانان با شجاعت در لندن و پاریس علیه اسرائیل شعار میدهند.
اسفندیاری افزود: به واسطه مستندهایی که در اروپا و آمریکای لاتین ساختهام و سفرهایی که به کشورهای مختلف و گفتوگو با مردم آنها داشتهام، میتوانم بگویم تا قبل از انقلاب اسلامی فضا برای ظهور و بروز مسلمانان بسیار سخت بود و بسیاری از مسلمانان در جوامع اروپایی مستحل شده بودند. بسیاری از آنها میگویند که با وقوع انقلاب اسلامی به مسلمان بودن خود متذکر شدیم و خود را خمینی میدانستیم که شاه آمریکایی را از ایران بیرون انداخته بود.
وی در ادامه تأکید کرد: این مسیر، هویت و اعتماد به نفسی است که از مسیر اندیشه و گفتمان انقلاب اسلامی در جهان ایجاد شده است و اتفاق کوچکی نیست که در کنگره آمریکا زنی با چفیه فلسطینی علیه اسرائیل حرف بزند، حتی اگر کارش نمایشی و ساختگی باشد.
اسفندیاری گفت: شهید مطهری بر نقش روحانیت بر بازتولید و بازخوانی هویت اسلامی تأکید داشت و ماندن روحانیت در وقوع انقلاب اسلامی را نکته مثبتی نمیدانست چرا که معتقد بود گذشته، گذشته است و باید فکری برای آینده کرد. روحانیت در آینده انقلاب وظایف زیادی بر عهده دارد و کار تحقیق، تبلیغ، علمورزی و حضور صمیمانه در جمع مردم را باید نسبت به گذشته چند برابر کند.
رئیس دانشکده صدا و سیما افزود: شهید مطهری در کتاب نهضت اسلامی طرحهایی را برای آینده انقلاب اسلامی ارائه میکند تا مردم اطمینان بیشتری نسبت به آینده انقلاب اسلامی داشته باشند. بیشک از مهمترین جوامع اسلامی، جامعه ایرانی است که وظیفه ارائه تصویر آینده اسلام در قرن جدید به مردم جهان و مسلمانان را بر عهده دارد.
وی تأکید کرد: چرا در عرصه هنر، ژانر آیندهنگر نداریم و فیلمهای سینمایی ما متوقف در گذشته و نهایتاً امروزی است که بسیار آشفته تصویر میشود. در سینمای غرب شاهدیم که اغلب فیلمهایی که به گذشته میپردازند، تیره و تار هستند اما درباره آینده آرمانشهر و امید را به جامعهشان تزریق میکنند. هم اندیشمندان و هم اصحاب هنر و رسانه در ساخت تصویر آینده جامعه ایرانی اسلامی در ذهن مردم نقش بارزی بر عهده دارند.
اسفندیاری در پایان با اشاره به اینکه پانزدهمین همایش حکمت مطهر اولین همایشی است که به صورت علمی و با پذیرش مقالات درباره شهید مطهری، تفکر و آثار او میپردازد، گفت: موفق شدیم برای این همایش مجوز ISC دریافت کنیم.
انتهای پیام/۴۱۰۷/
انتهای پیام/