دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پرونده‌ای برای نجومی‌ها/ ۱۰؛

چرا اورانوس به پهلو دور خورشید می‌چرخد؟

نظریه‌های مختلفی درباره دلیل به پهلو چرخیدن اورانوس به دور خورشید وجود دارد، با این حال دلیل قطعی آن هنوز مشخص نیست.
کد خبر : 581310
سیاره

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اورانوس با نام سیاره به پهلو خوابیده نیز شناخته می‌شود. منجمان هنوز دلیل به پهلو چرخیدن اورانوس به دور خورشید را نمی‌دانند. محتمل‌ترین نظریه این است که پس از شکل‌گیری اورانوس، جسم سنگینی به آن برخورد کرده است. زمانی که یک سیستم سیاره‌ای با یک ضربه مختل می‌شود، قمرهای آن نیز تحت تأثیر این حادثه قرار می‌گیرند.


بنابراین براساس این نظریه، قمرهای اورانوس باید به شکل مخالف‌گرد به دور این سیاره حرکت کنند. این در حالی است که قمرهای اورانوس به شکل طبیعی (موافق‌گرد) به دور این سیاره می‌گردند. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که دو یا چند برخورد با پروتوپلانت (پیش‌سیاره، جنین سیاره‌ای بزرگ که در داخل یک دیسک پیش‌سیاره‌ای ایجاد می‌شود.) به اندازه زمین می‌تواند دلیل اصلی نحوه حرکت قمرهای اورانوس باشد.


اورانوس هفتمین سیاره از نظر نزدیکی به خورشید، سومین سیاره از نظر اندازه و چهارمین سیاره از نظر جرم در منظومه شمسی است. این سیاره هر ۸۴ سال و هفت روز یک بار به دور خورشید و هر ۱۰ ساعت و ۴۸ دقیقه یک بار به دور خود می‌چرخد. اورانوس در سال ۱۷۸۱ میلادی کشف شده و ۲۷ قمر دارد.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب