دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کهرم در گفت‌وگو با آنا:

بختگان شاهد دردناک‌ترین واقعه محیط زیستی است

اسماعیل کهرم گفت: هر ساله در بختگان فلامینگو تخم‌گذاری می‌کند اما تا تخمها جوجه شوند آب از بین می‌رود که یکی از دردناک‌ترین وقایع حیات وحش یعنی مرگ هزارها جوجه فلامینگو در برهوت رخ می‌دهد.
کد خبر : 580200
بختگان

اسماعیل کهرم، در گفت‌وگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری آنا، در خصوص علل خشکی تالاب بختگان و مرگ قریب ۱۰ هزار بال فلامینگو، گفت: عمده خشکی تالاب بختگان به علت ساختن سد سیوند بر رودخانه‌ سیوند است که اکنون از آن یک دیوار بلند اما خشک باقی مانده است.


وی افزود: در نتیجه این سد رودخانه‌هایی که تالاب از آنها تغذیه می‌کرد خشک شدند و نهایتا بختگان خشک شد.


این بوم شناس و فعال محیط بیان کرد: در آن منطقه سه تالاب به نام‌های طشک، نیریز و بختگان است که در گذشته در پاییز به هم می‌پیوستند و یک دریاچه را شکل می‌دادند که با افتتاح سد سیوند و قطع حق آبه همه ‌آنها خشک شدند.


وی  در ادامه گفت: در حال حاضر این تالاب در طول زمستان آب می‌گیرد و این آب تا اسفندماه باقی می‌ماند؛ بنابراین فلامینگوی مهاجر گول آب را می‌خورد و مهاجرت می‌کند و در آنجا تخم‌گذاری می‌کند اما تا جوجه ها تخم شوند آب تبخیر شده است.


کهرم بیان کرد: یکی از دردناک‌ترین وقایع حیات وحشی که من دیدم آنجا رخ می‌دهد که چند هزار جوجه تازه متولد شده فلامینگو که باید به آب راه پیدا کنند، هر ساله بخاطر خشکی در برهوت می‌میرند.


مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور محیط طبیعی، گفت: تالاب تقریبا خشک است اما همان مقدار کمی هم که در تالاب باقی می‌ماند توسط پمپ‌های انجیرکاران برای درختان مکیده می‌شود که سبب به هم خوردن نظام اکولوژی بختگان، نیریز و طشک شده است.


کهرم در پایان گفت: در حال حاضر بستر خشک بختگان محل تردد کامیون و چرای گراز شده است و متاسفانه هیچ چاره‌ای نیست که این تالاب زنده شود.


انتهای پیام/ ۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب