توجه ویژه دعای افتتاح به مهدویت و شخصیت امام زمان (عج)
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجتالاسلام والمسلمین محمد شریفانی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی به شرح دعای افتتاح در بیستمین روز ماه مبارک رمضان پرداخت.
وی عنوان کرد: در ادامه دعای با برکت افتتاح به گفتار بیستم و شخصیت امام عصر (ع) میرسیم. «اللَّهُمَّ وَ صَلِّ عَلَی وَلِیِّ أَمْرِکَ الْقَائِمِ الْمُؤَمَّلِ، وَ الْعَدْلِ الْمُنْتَظَرِ، وَ حُفَّهُ [وَ احْفُفْهُ] بِمَلائِکَتِکَ الْمُقَرَّبِینَ، وَ أَیِّدْهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ یَا رَبَّ الْعَالَمِین»، «خدایا درود فرست بر ولی امرت، آن قائم آرزو شده و دادگستر مورد انتظار و او را در حمایت فرشتگان مقرّبت قرار ده و به روح القدس تأییدش کن ای پروردگار جهانیان». اگر دعای افتتاح را به دو بخش تقسیم کنیم، یک بخش آن دعای توحیدی، حمد و ثنای الهی بر نعمتها و مظاهر قدرت خدا و بخش دوم ماجرای امام عصر (ع) است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: در حقیقت تناسب دعای افتتاح با سال ۱۴۰۰ این است که نگین ورود و خروج و حسن مطلع و ختام این سال، ولادت امام زمان (ع) است و جا دارد که هر شب ماه مبارک رمضان با این دعا انس بگیریم. در واقع مهدویت و انتظار امام زمان (ع) یکی از پنج رکن مذهب و اعتقادات ماست. رکن اول مذهب تشیع، اعتقاد به بعثت پیامبر اکرم (ص)، رکن دوم اعتقاد به کوثر فاطمی، رکن سوم باور به غدیر علوی، رکن چهارم باور به عاشورای حسینی و رکن پنجم اعتقاد به مهدویت امام عصر (ع) است.
شریفانی ادامه داد: در دنیایی که گرفتار انواع ناامیدیها هستیم و فضای عالم را ناامیدیها، جریانات طبیعی، دلهرهها و اضطرابهای طبیعی، شکستهای پیدرپی، چشم و همچشمیها، روزمرگیها و مرگومیرهای ناگهانی فرا گرفته است، مهدویت بالاترین نقطه امید است که میتواند امیدی در ما ایجاد کند. داستان امام زمان (ع)، صرفاً یک داستان اعتقادی نیست بلکه داستانی مسئولیتآفرین، آرمانزا و امیدبخش در عرصههای مختلف زندگی است؛ امام زمان (ع)، یاران او و غیبت ایشان میتواند تأثیر ویژهای در زندگی ما داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: مسئله اعتقاد به منجی و امام زمان (ع)، در مبارزه با دشمن، در وحدتآفرینی بین مردم، در سبک زندگی مهدوی و در حوزههای گوناگون میتواند سازنده و نقشآفرین باشد. شخصیت امام زمان (ع) در این دعا بهصورت ویژه مورد عنایت قرار گرفته است. او امامی است که قرار است مهمترین شاخصه حکومت او عدالتگستری باشد.
این استاد دانشگاه افزود: جهان امروز در ظلم و بیعدالتی میسوزد و تمام نابسامانیها بهدلیل بیعدالتی است. در واقع برپادارندگی جهان با عدالت بوده و خداوند جهان را عادلانه خلق کرده است و کمترین ناهماهنگی در تکوین و تشریع نمیبینیم. همچنین پیغمبران آمدند که عدالت را زنده کنند. «لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَیِّناتِ وَأَنزَلنا مَعَهُمُ الکِتابَ وَالمیزانَ لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط». آن کسی که به همه این وعدهها نوید میبخشد، وجود امام زمان (ع) است که و به همین دلیل خداوند متعال امام عصر (ع) را با فرشتگان و روحالقدس خود تأیید کرده است.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/