کرسیهای ترویجی از مهجوریت رشته هنر میکاهند
کاظم نظری، رئیس دانشکده هنر دانشگاه سوره در گفتوگو با خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره برگزاری کرسیهای ترویجی در این دانشگاه با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر برگزاری کرسیها در دانشگاه گفت: دانشکده هنر دانشگاه سوره با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه و شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام به برگزاری کرسیهای ترویجی در حوزه هنر کرده تا بتواند به مباحث علمی بپردازد که در حوزه هنر مطرح است اما کمتر با آنها در ارتباط هستیم و اغلب در حد یک مقاله عنوان و بعد رها میشوند و به کار گرفته نمیشوند و یافتهها و دیدگاههای پژوهشی برخی اساتید دانشگاه و دانشجویان در حوزه هنر مطرح و تبیین شود. در کرسیها فضای نقد یافتهها و نظرات وجود دارد و مباحث علمی که در توسعه و رشد هنر میتواند موثر باشد راهگشای مقالات علمی بعدی خواهد شد.
وی در ادامه گفت: این کرسیها برای اولین بار در دانشگاه سوره و دانشکده هنر برگزار میشوند و حدود ۱۲ کرسی داریم که از اسفند ماه ۱۳۹۹ شروع شده و تا پایان ۱۴۰۰ ادامه خواهند داشت و موضوعات مختلف هنر از جمله موضوعاتی که در حوزه سینما، تئاتر،هنرهای تجسمی، گرافیک و صنایع دستی و ... توسط استادان دانشگاه سوره با حضور منتقدین و استادان دیگر دانشگاهها مطرح میشوند. به تبع گفتوگوها و چالشهایی که در کرسیها مطرح میشود مخاطبانی دارد که میتوانند سوالات خود را از نظریهپرداز یا ارائهدهندگان در کرسی بپرسند.
رئیس دانشکده هنر دانشگاه سوره افزود: شرکت در کرسیهای ترویجی دانشکده هنر دانشگاه سوره برای عموم امکانپذیر است و علاوه بر استادان و دانشجویان برای دیگر پژوهشگران و علاقهمندان خارج از دانشگاه هم امکان حضور وجود دارد، حتی میتوانند در بحثها و پرسش و پاسخها شرکت هم داشته باشند.
وی ادامه داد: در دانشکده هنر دانشگاه سوره همه استادان و مدیران گروهها به شکل جدی پیگیر برگزاری کرسیها در حوزه علم هستند چون در رشتههایی چون مهندسی یا پزشکی پیشرفتها محسوس است اما در رشتهای مانند هنر رشد چشمگیری نداشتهایم چون کرسیها، مباحثهها و گفتوگوها وجود نداشته و تنها برخی از آنها در قالب یک مقاله منتشر میشدند اما با رونق گرفتن گفتوگوها میتوانیم رشد و خروجیهای کاربردی در هنر را هم انتظار داشته باشیم تا مجامع هنری از آن استفاده کنند.
نظری گفت: ما باید متوجه سنتها و گذشته خودمان در حوزه هنر باشیم، هنری که آثار عینی آن از هند تا اسپانیا هنوز وجود و نیاز به حفاظت و ترویج دارد و پژوهشهای خودمان را بینصیب از دانش گذشتگان خود نگذاریم در عین اینکه متوجه هنر و تجربه مدرن هم هستیم و از یافتههای آن هم استفاده میکنیم. آن قدر واحدهای نظری ما مملو از نظریات غربی است که داشتههای خودمان را فراموش کردهایم. چرا در مطالعات به نظریههای خودمان رفرنس ندهیم؟
رئیس دانشکده هنر دانشگاه سوره افزود: کرسیها محل گفتوگوهای علمی است و پیشرفت هنر ذیل گفتوگو و مباحثه و تبادل نظر و تجربه با همدیگر رقم خواهد خورد فرآیندی که در آن نظرات و پژوهشها تبیین و تصحیح و برای عرضه به جامعه آماده خواهد شد.
وی گفت: از همه دانشگاهیان و پژوهشگران در حوزه هنر دعوت میکنیم که در این مباحثهها حضور فعال داشته باشند چرا که هنر هم نیاز به رشد و پیشرفت دارد و توان علمی و پژوهشی کشور نباید منحصر در چند رشته خاص باشد.
رئیس دانشکده هنر دانشگاه سوره در پایان گفت: علاقهمندان میتوانند به سامانهای به نام سامانه سیباد که مختص دانشگاه سوره است وارد شوند. همچنین پوستر و تمام اقلام تبلیغاتی کرسیها بر روی سایت دانشگاه سوره موجود است.
نظری در پایان گفت: علاقهمندان میتوانند به سامانهای به نام سامانه سیباد که مختص دانشگاه سوره است وارد شوند. همچنین پوستر و تمام اقلام تبلیغاتی کرسیها بر روی سایت دانشگاه سوره موجود است.
انتهای پیام/۴۱۰۷/
انتهای پیام/