از لابیگریهای آقایان مسئول تا کاندیدایی که مشاور شد
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا، حمیدرصا اسکندری؛ انتخابات فدراسیونهای ورزشی به چالشی خطرناک برای ورزش کشور تبدیل شده است و انگار قرار نیست روزی فرا برسد که این انتخابات بدون دخالت وزارت ورزش و سایر نهادهای ورزشی و غیرورزشی برگزار شود. از زمانی که مهدی علینژاد به عنوان معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش منصوب شد، تلاشها برای رأی آوردن افراد مورد نظر وزارت ورزش علنیتر از گذشته شد؛ تا جایی که علینژاد هم تلویحاً این مسئله را تأیید کرد و گفت که وزارت ورزش در انتخابات فدراسیونها اقدام به رایزنی میکند.
اتفاق قابل تأملی که در انتخابات چند فدراسیون از جمله دوومیدانی و پرورش اندام رخ داد این بود که با وجود تلاش وزارت ورزش برای رأی آوردن نفرات مورد نظرش، اما باز هم شرایط به گونهای دیگر رقم خورد و وزارت ورزش در انتخابات این دو فدراسیون بازنده شد.
در حال حاضر هم انتخابات فدراسیونهای شطرنج، دوچرخهسواری، ژیمناستیک، تیراندازی و اسکیت در پیش است و وزارت ورزش در هر کدام از این انتخابات موضع متفاوتی دارد. فدراسیون شطرنج ماههاست با سرپرست اداره می شود و ثبتنام از کاندیداها تکرار شد. این تکرار ثبتنام هم برای رد صلاحیت شادی پریدر که پیش از این و در اولین ثبت نام تأیید صلاحیت شده بود صورت گرفت. افشین داوری که نشان داده رشتههای ورزشی هیچ تفاوتی برایش ندارد و تنها به دنبال ریاست یک فدراسیون است، پس از ناکامی در به دست آوردن ریاست فدراسیونهای بوکس، والیبال و دوومیدانی این بار سراغ شطرنج رفته است. جالب اینکه رشتههای زیرمجموعه این ۴ فدراسیون هیچ شباهتی به هم ندارند.
پس از پایان دوره ریاست خسرو قمری در فدراسیون دوچرخهسواری، او اعلام کرد؛ دیگر در انتخابات این فدراسیون شرکت نمیکند. در ادامه و پس از ثبتنام از کاندیداهای ریاست این فدراسیون، فردی کاندیدای این فدراسیون شد که در ورزش کشور جایگاه خوبی ندارد و جالب اینکه افشین داوری که سرپرستی این فدراسیون را بر عهده دارد به این فرد حکم مشاوره داد! اینکه چگونه یک کاندیدا توانست مشاور سرپرست همان فدراسیونی شود که به دنبال ریاست آن است جزو اتفاقات نادر است که تنها در ورزش ایران رخ میدهد. جالب اینکه کاندیدای مورد نظر چندین بار جلساتی با داوری و همینطور علینژاد داشته است. این جلسات بهوضوح نشان میدهد علاقه قلبی آقایان مسئول در وزارت ورزش برای ریاست فدراسیون دوچرخهسواری چه کسی است؛ هر چند موضع گیریهای اخیر تعدادی از رؤسای هیئتهای استانی نشان می دهد آقایان برای ریاست فرد مورد نظرشان در فدراسیون دوچرخهسواری کار بسیار سختی در پیش دارند.
قرار است انتخابات فدراسیونهای اسکیت، تیراندازی و ژیمناستیک پیش از پایان دوره رؤسای این فدراسیونها برگزار شود. در این میان فدراسیون ژیمناستیک اوضاع متفاوتی نسبت به ۲ فدراسیون دیگر دارد. اینچه درگاهی با وجود آنکه عملکرد خوبی در فدراسیون ژیمناستیک داشت بارها با موضعگیریهای عجیب برخی از مسئولان و معاونان وزیر ورزش همچون داورزنی و فرامرزیان روبهرو شد. موضعگیریهایی که به نظر میرسید در پشت پرده آن شانتاژهای سیاسی و البته اقتصادی وجود داشت.
چندی پیش گفته شد وزارت ورزش به دنبال این است که فرامرزیان را به عنوان جانشین اینچه درگاهی در فدراسیون ژیمناستیک منصوب کند؛ هر چند خیلی بعید است معاون پرحاشیه وزارت ورزش شانسی برای پیروزی در انتخابات ژیمناستیک داشته باشد؛ اما با این حال به نظر میرسد آقایان مسئول در وزارت ورزش میخواهند هر طور که شده تا زمان پایان مسئولیتشان در این وزارت، اجازه ریاست دوباره اینچه درگاهی را در فدراسیون ژیمناستیک ندهند و شاید همان نقشهای که برای مجید کیهانی کشیده شد، این بار برای اینچه درگاهی مورد استفاده قرار بگیرد.
سلطانیفر در اوایل حضورش در وزارت ورزش عنوان کرده بود که انتخاب سرپرست برای فدراسیونها اقدامی اشتباه است؛ با این حال در طول این ۴ سال خلاف صحبتهای وزیر ورزش صورت گرفت و برای همه فدراسیونهایی که دوره ریاستشان به پایان رسیده بود سرپرست گذاشته شد؛ اما حالا که روزهای پایانی دولت فعلی است وزارت ورزش به دنبال این است که انتخابات فدراسیونهایی که دوره ریاستشان در حال اتمام است را بدون انتخاب سرپرست برگزار کند؛ شاید بتوان دلیل این موضوع را در انتخابات کمیته ملی المپیک که اواخر امسال برگزار میشود جستوجو کرد.
اینکه ابقا یا کنار رفتن رؤسای فدراسیونها نه بر اساس عملکردشان؛ بلکه بر اساس روابط و البته لابیهای سیاسی صورت میگیرد اتفاقی دردناک برای ورزش کشور محسوب میشود؛ اتفاقی که در دولت فعلی به بدترین شکل ممکن انجام شد و نقطه تاریکی در عملکرد این دولت بود.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/