آنچه درباره خوداظهاری در سامانه جامع املاک و اسکان باید بدانیم/ از تلفن همراه سرپرستان خانوار تا نحوه ثبت قراردادهای بدون کد رهگیری
به گزارش خبرنگار حوزه مسکن و شهرسازی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، از ۱۹ فروردینماه با اعلام رسمی وزارت راهوشهرسازی فاز خوداظهاری در سامانه املاک و اسکان آغاز شده است. بر این اساس، کلیه سرپرستان خانوار در سراسر کشور میبایست به سامانه مذکور به آدرس amlak.mrud.ir مراجعه کرده و اطلاعات مربوط به مالکیت و سکونت خود را اظهار کنند.
از اینرو، سامانه املاک و اسکان بهعنوان یک پایگاه داده معتبر مبنای ارائه برخی از خدمات دستگاههای دولتی به شهروندان در سراسر کشور شده و برابر قانون مجلس پس از پایان این مرحله، خدمات دستگاههای مذکور صرفاً به سکونتگاههای اظهارشده ارائه خواهد شد.
در همین زمینه محمد اسلامی وزیر راهوشهرسازی در گفتوگو با رادیو اقتصاد با بیان اینکه ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی توسط سامانه املاک و اسکان شناسایی شده، میگوید بر اساس اصلاحیه قانون مالیات بر خانههای خالی که در مجلس یازدهم به تصویب رسید، همه هموطنان میبایست از ۱۹ فروردین ظرف ۲ ماه اطلاعات کد ملی و کد پستی خود را به همراه اسناد مثبته ملکی در سامانه ثبت کنند.
به گفته وی سامانه املاک و اسکان به عنوان زیرساخت تجمیع اطلاعات سکونتی و مالکیتی و ابزاری برای شناسایی خانههای خالی، برای بهرهبرداری بهتر مردم چندین بار بهروزرسانی شده و کماکان نیز در حال ارتقا است.
مشارکت مردم برای تکمیل بانک اطلاعاتی
وزیر راهوشهرسازی درخصوص ضرورت مشارکت مردم در فاز خوداظهاری سامانه املاک و اسکان میافزاید برای شناسایی جامعه هدف طرح جامع مسکن و برنامهریزی آن به یک بانک اطلاعاتی بهروز نیازمندیم و تکمیل این بانک اطلاعاتی مشارکت تمامی مردم کشور را میطلبد.
به گفته اسلامی، ما در تلاش هستیم تا مسکن را از حالت کالای سرمایهای به یک کالای مصرفی تبدیل کنیم و راه حل آن برنامهریزی در راستای هدایت جریان مالی برای رونق تولید مسکن است.
وی با اشاره به تماسهای مکرر مردم در خصوص مالکیت بیش از یک خانه میگوید سرپرست خانوار میتواند به ازای هر فرد تحت تکفل خود یک کدپستی بهعنوان سکونتگاه فرعی معرفی کرده تا مشمول مالیات بر خانههای خالی نشود.
جریمه مالکان حقوقی دارای خانه خالی
وزیر راهوشهرسازی با بیان این که در قانون جدید نرخ مالیات برای مالکان حقوقی تعداد انبوهی از خانههای خالی ۲ برابر افراد حقیقی است، گفت: این موضوع از ورود پولهای بادآورده هنگفت که به یکباره موجب خریداری صدها واحد مسکونی میشد، جلوگیری کرده و تلاطم ناگهانی در بازار مسکن را کنترل خواهد کرد.
وی افزود: یکی از عوامل برونرفت از رکود در اقتصاد و توسعه، افزایش اشتغال و تولید در حوزه مسکن است. این امر موجب میشود، منابع مالی و املاک بسیاری به نفع تنظیم بازار، تعیین تکلیف شود و تمام تلاش ما بر این است تا تولید و رونق مسکن متناسب با نیاز واقعی جامعه باشد.
الزامی شدن ثبت کد رهگیری برای تمامی معاملات
اسلامی در پاسخ به روند کُند تکمیل سامانه املاک و اسکان و به تبع آن اجرایی شدن قانون مالیات بر خانههای خالی گفت: الزامی شدن ثبت هر نوع معامله مسکن در سامانه ثبت اسناد و املاک از دستاوردهای قانون جدید مالیات بر خانههای خالی است که روند تکمیل سامانه املاک و اسکان را تسریع خواهد کرد.
ثبتنام کننده، مالک خط تلفن همراه باشد
در ادامه، پروانه اصلانی با اشاره به چالشهای ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان گفت: یکی از الزامات ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان، مالکیت یک سیم کارت به نام کاربر سامانه است. چرا که پس از ثبت اطلاعات، تنها کانال ارتباطی میان سامانه املاک و اسکان، وزارت راهوشهرسازی، سازمان امور مالیاتی و سایر دستگاههای مرتبط با این ماده قانونی با مردم، شماره همراه افراد خواهد بود.
مالکان بیش از یک واحد مسکونی، وضعیت خانههای خود را مشخص کنند
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی درباره ارسال اطلاعات خانههای خالی به سازمان امور مالیاتی گفت: اطلاعاتی که در کارتابل سازمان امور مالیاتی درباره صاحبان خانههای خالی وجود دارد، بر اساس اطلاعاتی است که قبل از ماده ۵۴ از افرادی که اقدام به خوداظهاری کردهاند، جمعآوری شده است. همچنین در کنار آن، تقاطع اطلاعات از پایگاههای اطلاعاتی کشور وضعیت تملک فرد را مشخص کرده است.
وی افزود: پس از ارسال پیامک مبنی بر ضرورت تعیین تکلیف خانههای شناسایی شده و عدم توجه برخی مالکان، خانه این افراد به منزله «خالی» در سامانه ثبت شده است. در حال حاضر نیز مالکان میتوانند با مراجعه به سایت و ارائه اسناد وضعیت خانه خود را در سامانه تغییر دهند.
اهمیت تدوین وضعیت سکونت و مالکیت املاک کشور
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان این که سامانه املاک و اسکان وضعیت مالکیت و سکونت املاک در کشور را شفاف میکند، افزود: تعیین و تکلیف املاک در کشور ابزار وزارت راهوشهرسازی برای برنامهریزی و سیاستگذاری در حوزه مسکن خواهد بود.
امکان ویرایش اطلاعات سامانه
اصلانی در خصوص ثبت اشتباه اطلاعات توسط برخی مردم اظهار داشت: بهزودی قابلیتی در سامانه ایجاد خواهد شد تا مردم بتوانند اطلاعات ثبتشده خود را ویرایش کنند. هرگونه تغییر و تحول در وضعیت اقامتی و مالکیتی در سامانه املاک و اسکان باید اظهار شود و اضافه شدن امکان ویرایش اطلاعات نیز به همین دلیل است.
تکلیف فردی که ملک خود را بدون کد رهگیری اجاره داده، چیست؟
پروانه اصلانی با بیان این که ثبت اطلاعات مالک و بهرهبردار در سامانه املاک و اسکان الزامی است، گفت: اگر فرد بهرهبردار یا مستأجر خانه خود را در سامانه ثبت نکند، موجر در صورت در اختیار نداشتن کد رهگیری هم باید استیجاری بودن و اطلاعات مستأجر خود را در سامانه ثبت کند.
ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان در حداقل زمان!
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در پایان با اشاره به سهلالوصول بودن دسترسی به سامانه املاک و اسکان گفت: در صورتی که هموطنان اسناد مالکیت و سکونت خود را در اختیار داشته باشند، فرآیند خوداظهاری در مدت ۱۵ دقیقه انجام خواهد شد و در صورت ثبت این اطلاعات گامهای مهمی در راستای جلوگیری از سفتهبازی و دلالی در حوزه مسکن برداشته خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۳۳/پ
انتهای پیام/