دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محمودزاده در تیتر امشب؛

ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان از دی ماه الزامی است

معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی در برنامه تیتر امشب در خصوص آخرین جزئیات اخذ مالیات از خانه های خالی تصریح کرد: هدف از شناسایی خانه‌های خالی، اخذ مالیات نیست بلکه کنترل بازار مسکن از طریق عرضه واحدهای خالی است.
کد خبر : 519104
1.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمودزاده معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی در برنامه تیتر امشب در خصوص آخرین جزئیات اخذ مالیات از خانه های خالی تصریح کرد: سامانه ملی املاک و اسکان از مرداد ماه عملیاتی شده است و تاکنون بر اساس اطلاعات این سامانه ۱.۵ میلیون پیامک برای مالکان بیش از یک خانه ارسال شده است.


او افزود: طبق اطلاعات دستگاه های مختلف که در این سامانه درج شده است تا کنون ۱۰۹ هزار واحد خالی شناسایی و معرفی شده اند و مابقی را هم با ارسال پیامک رفت و برگشت اطلاعات آن ها را بررسی می کنیم.


محمودزاده تصریح کرد: هم اکنون ۱۳ میلیون و۴۰۰ هزار واحد مسکونی که نیمی از واحدهای کل کشور است، شناسنامه دارند. ما باید برای تکمیل سامانه از دستگاه هایی همچون ثبت اسناد، ثبت احوال، بورس، شهرداری ها و دستگاه های خدماتی اطلاعات را بگیریم.


او افزود: مالکان ۲۰ هزار واحد خالی جواب پیامک ارسالی ما را داده اند، برخی افراد هم ادعا کردند که مستأجر در ملک وجود دارد و باید بررسی شود. اگر یک بار این سامانه با دقت بالا اجرایی شود ، می توان در آینده برای شناسایی واحدهای بیشتری از آن استفاده کرد و یک بانک اطلاعاتی قوی در حوزه مسکن خواهیم داشت.


محمود زاده بیان کرد: قانون اخذ مالیات از خانه های خالی از سال ۹۴ اجرایی شده  و همین الان بخش اول لیست خانه های خالی به سازمان مالیات ارسال شده است ،  طرحی که در مجلس مطرح است این قانون را تکمیل می کند.


او در پاسخ به این سوال که آیا اخذ مالیات از خانه های خالی به تعادل در بازار مسکن کمک می کند؟ گفت: برای کنترل بازار مسکن باید اقدامات متعددی صورت گیرد. یکی از ابزارها، عرضه واحدهای خالی به بازار است. ما از مالکان درخواست داریم واحدهای خالی خود را به بازار فروش و اجاره وارد کنند چراکه اکنون  واحدهای زیادی داریم که تنها جنبه سرمایه گذاری دارند.


معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: هدف از راه اندازی سامانه جامع املاک و اسکان، ورود خانه های خالی به بازار و ایجاد تعادل در بازار مسکن است و بر اساس قانون سال ۹۴  و همچنین قانون جدید این امر جنبه درآمد مالیاتی  و تأمین کسری بودجه ندارد. 


محمودزاده گفت: هدف از اجرای این قانون فقط تشویق و ترغیب مالکین برای عرضه واحد‌های خالی به بازر است و هیچ اجباری در کار نیست مالکان می‌توانند خانه‌هایشان را اجاره ندهند، اما باید مالیات آن را پرداخت کنند. واحد‌های بسیاری داریم که استفاده نمی‌شود و این آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی در پی دارد.


این مقام مسئول گفت: اگر واحد خالی اجاره داده شود از بحث مالیات خارج می شود و خط قرمز  مالیاتی ما  خالی بودن ملک است. خانه های زیر ۱۵۰ متر مالیات اجاره هم ندارند.


او افزود: با تکمیل این سامانه ، بزرگترین بانک اطلاعاتی در زمینه مسکن به وجود می آید و می توانیم بر اساس آن برنامه ریزی دقیق تری برای بازار مسکن داشته باشیم.


افراد از دی ماه موظف هستند اطلاعات ملکی خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند


 در ادامه برنامه خاندوزی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص قانون اخذ مالیات از خانه های خالی گفت: طبق مصوبه دیروز  مجلس در خصوص اخذ مالیات از خانه های خالی، دو دسته اقدامات برای شناسایی واحدهای خالی انجام می گیرد. بخش اول دستگاه های اخذکننده اطلاعات مکلف شده اند تا به صورت  رایگان و برخط  اطلاعات املاک را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند و مسیر دوم خوداظهاری مالکان است.


او افزود: این مصوبه هفته آینده از طرف شورای نگهبان تأیید می شود  و طبق قانون ۳ ماه برای اجرای آن زمان در نظر گرفته می شود بنابراین از دی ماه اجرایی خواهد شد و مالکان دو ماه فرصت دارند تا در خصوص املاکشان خوداظهاری کنند.  تمام مالکان و ساکنان در سراسر کشور مکلف به ورود به سامانه املاک و اسکان و درج کد پستی محل سکونت و املاک مازاد خود در این سامانه هستند .


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب