دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 ارديبهشت 1400 - 09:44
دانستنی‌های علمی/۱۶۷؛

چرا میوه‌ها تغییر رنگ می‌دهند؟

میوه‌ها در هر مرحله از رسیدن رنگ متفاوتی دارند، این تغییرات به حفظ بیشتر میوه کمک می‌کند.
کد خبر : 576882
میوه

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا، مواد شیمیایی رنگارنگ موجود در میوه‌های در حال رسیدن به حفظ بیشتر آنها کمک می‌کند. از سوی دیگر این تغییر رنگ به حیواناتی که از این میوه‌ها تغذیه می‌کنند، نشان می‌دهد که میوه چه زمانی آماده خوردن است. معمولاً میوه‌های نارس سبزرنگ هستند، این امر به دلیل وجود کلروفیل در سلول‌هاست. کلروفیل یا سبزینه رنگیزه‌های سبزرنگی هستند که در اکثر گیاهان یافت می‌شوند. وظیفه کلروفیل فتوسنتز است که شامل تبدیل انرژی نورانی خورشید به انرژی شیمیایی می‌شود.


با رسیدن میوه‌ها، کلروفیل‌ها تجزیه شده و کاروتنوئیدهای نارنجی و آنتوسیانین‌های قرمز جایگزین آنها می‌شوند. این ترکیبات شیمیایی آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که از مانع از فساد سریع میوه می‌شوند. حیوانات میوه‌خوار به گونه‌ای تکامل یافته‌اند که قادر به درک تغییر رنگ میوه‌ها و تشخیص مناسب‌ترین زمان برای خوردن آنها هستند. این امر به گیاهان نیز کمک می‌کند چراکه برای توزیع دانه‌هایشان به حیوانات نیاز دارند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب