زبالههای فضایی تهدید جدی برای ماهوارهها هستند
به گزارش خبرنگار گروه فناوری خبرگزاری آنا، زبالههای فضایی ماهوارههای قدیمی هستند که در پایان مأموریت خود از کار افتاده و در فضا رها شدهاند. این زبالهها همچنین شامل قطعاتی است که در اثر برخورد با ماهوارهها یا دیگر اجسام حاصل میشود. اما این مواد برای ۳ هزار ماهواره فعالی که در حال حاضر به دور زمین میچرخند، تهدیدی جدی محسوب میشوند. این ماهوارهها در زندگی روزمره ما مهم هستند؛ بسیاری از آنها خدمات ارتباطی و ناوبری، دادههای آب و هوایی و تصاویر هوایی را ارائه میدهند که میتوانند بهنوعی حیاتی باشند.
گزارش اخیر ناسا نشان داد که در حال حاضر حداقل ۲۶ هزار قطعه زباله فضایی وجود دارد که هرکدام بهاندازه یک توپ «سافتبال» یا بزرگتر هستند که میتوانند ماهواره را در اثر ضربه از بین ببرند. همچنین بیش از ۵۰۰ هزار زباله بهاندازه سنگ مرمر وجود دارد که بتواند به فضاپیماها یا ماهوارهها آسیب برساند. علاوه بر این بیش از ۱۰۰ میلیون زباله بهاندازه یک دانه نمک وجود دارد که میتوانند لباس فضایی را سوراخ کنند.
آژانسهای فضایی جهان برای جلوگیری از چنین فجایعی چکار میکنند؟
کارشناسان مرکز عملیات فضایی اروپا در آلمان هنگام دریافت هشدار در مورد برخورد احتمالی یک ماهواره فعال با زباله فضایی، خطر برخورد را بررسی میکنند و سپس یک مانور احتمالی را طراحی میکنند که با تغییر مدار، ماهواره را از مسیر برخورد دور میکند.
آژانس فضایی اروپا (ESA) معتقد است که خطر برخورد ممکن است بیشتر از اکنون افزایش یابد، زیرا شرکتهایی مانند اسپیس ایکس قصد دارند هزاران ماهواره را برای پروژههای طراحیشده برای دسترسی جهانی به اینترنت در مدار زمین مستقر کنند. آژانس فضایی اروپا هشدار داد که فقط چند سال دیگر، روشهای فعلی برای جلوگیری از برخورد کافی خواهد بود. با توجه به این موضوع، این آژانس در حال طراحی فناوریهای جدیدی برای سیستم خودکار جلوگیری از برخورد است.
علاوه بر این، تعدادی از شرکتها در سالهای اخیر در تلاشاند تا روشهایی را برای پاکسازی زبالههای فضایی توسعه دهند.
انتهای پیام/۴۱۱۲/
انتهای پیام/