«جنتآباد» روایت ایستادگی مردمی آموزش ندیده است/ این اثر از حمایت لازم برخوردار نیست
حسن رونده در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: « «جنت آباد» نمایشی است که با توجه به قصه جنگ به شرایط آغازین جنگ میپردازد، این وضعیت درباره مردم آن خطه از مملکت است که ناخواسته درگیر پدیده جنگ شدند.»
وی ادامه داد: «این اثر از زاویه غسالخانه زنانه به جنگ نگاه میکند و آدمهایی را نشان میدهد که در آن برهه از زمان، بار برخی مسائل را به دوش کشیدند.»
این کارگردان تئاتر اظهار کرد: «شاید نمایش «جنتآباد» قصه تلخ و چندان خوشایندی نباشد ولی بخشی از زندگی واقعی افراد در زمان جنگ بوده که قابل نادیده گرفتن نیست. «جنت آباد» در این اثر نام قبرستان شهر خرمشهر است و قصه آدمهایی را روایت میکند که در شرایطی در غسالخانه کار میکنند که سدر و کافور و کفن از همه مهمتر نیروی انسانی ندارند.»
وی افزود: «در این اثر دلاوریهای افراد نشان داده میشود و اینکه در آن دوره از تاریخ کشور مردم بدون هیچ امکاناتی برای بقای خود و دیگران ایستادگی کردهاند و به نوعی از خشت خشت این سرزمین دفاع کردند.»
رونده همچنین درباره دغدغه خود برای اجرای این اثر عنوان کرد: «افرادی که مواد غذایی ندارند، اسلحه ندارند و آموزش لازم برای جنگ ندیدهاند تاکنون مسائل روحی و روانی زیادی را یدک میکشند و این موضوع یکی از دغدغههای من برای اجرا بود. همچنین معتقدم شرایطی که بتواند آدمها را در آن موقعیت، فضا و اتمسفر به نگاه درست وادارد به طوری که تصمیمگیری مناسبی در آن موقعیت و فضای روحی روانی جنگ داشته باشند ذهن پویا و خلاق میخواهد که در متن «جنتآباد» به درستی نشان داده شده است.»
وی تصریح کرد: «در نمایش «جنتآباد» به تمام لایههای افراد پرداخته میشود. همچنین در این اثر سعی شده نگاه تک بعدی به افراد نداشته باشم و آنها را سیاه یا سفید نشان ندهیم بلکه خاکستری دیده شوند. کاراکترهای این نمایش، تمام صنفهای جامعه انسانی را در بر میگیرد که شامل غسال، کفاش، آشپز و میوه فروش میشود. این افراد هر یک روحیات خاص خود را دارند که مانع از این نگاه میشود که انسانها تک بعدی هستند یعنی خوب مطلق یا بد مطلق هستند.»
رونده که این اثر را در جشنواره تئاتر مقاومت نیز اجرا کرده در خصوص تغییرات احتمالی ایجاد شده در این اثر تشریح کرد: «اولین تغییر در طراحی صحنه است که کاملاً استرلیزه شده است. بخش دیگر حوزه موسیقی است که به صورت زنده اجرا میشود، ضمن اینکه تغییراتی در افکتها و موسیقی زنده ایجاد شده است. از همه مهمتر فضاسازیهایی است که به واسطه نور و بازیگران بوجود آمده است.»
کارگردان نمایش «جنتآباد» با اظهار نارضایتی از استقبال مخاطبان بیان کرد: «این اثر به عنوان نمایشی در حوزه تئاتر مقاومت از حمایت لازم برخوردار نیست. با وجود اینکه دفاع مقدس را مقدس میدانیم اما بسیج و سازمانهای متولی این اتفاق، چندان حامی آثار مقاومتی نیستند و شرایط لازم برای اجرای مناسب چنین آثاری را فراهم نمیکنند.»
رونده در سخنانش گفت: «تنها حمایتی که از این اثر نمایش شده است از سوی حوزه جشنواره تئاتر مقاومت، اداره کل هنرهای نمایشی و مدیر مجموعه تئاترشهر بوده است.»
وی که نمایش «جنتآباد» را در پلاتو تئاترشهر که این روزها میزبان دو اثر نمایشی است اجرا میکند گفت: «من برای نصب دکور نمایش سالن را ساعت 16:30 تحویل میگیرم تا در ساعت 18 نمایشم را روی صحنه ببرم و در ساعت 19:30 نیز باید سالن را به گروه بعدی تحویل دهم. ما میدانیم که به لحاظ سختافزاری دچار مشکل هستیم و سرانه صندلی تئاتر کم است و در مقابل، حوزه مطالبات هنرمندان وسیع است و هر ساله فارغالتحصیلان زیادی به بدنه تئاتر تزریق میشوند اما باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که اگر نیاز به تئاتر احساس میشود باید شرایطش نیز فراهم شود و اگر نیازی به تئاتر نیست باید در جذب نیرو نیرو تجدید نظر کنیم چراکه این خروجی با امکانات موجود مطابقت نمیکند.»
وی پیشنهاد داد: «بهتر است بخشی از میلیونها تومانی که صرف تولید کارهای سفارشی میشود به نمایشهای تئاتر مقاومت اختصاص یابد. مسئولان و شوای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون فرهنگی مجلس نگاه جدیتری به آثار ویژه مقاومت داشته باشند چراکه مقاومت زاییده ذهن آدمها نیست. مقاومت در شرایطی بوجود میآید که انسان در برابر ظلم و ناملایمتها قرار گیرد بنابراین نمیتوانیم جایگاه شعاری برایش قائل شویم. »
این نمایش کاری از گروه «گل پنگ» است و با نقشآفرینی فاطمه سرلک، فرزانه سکوتی، یاسین آتیار اجرا میشود . همچنین سمیه یعقوبی طراحی صحنه، فهیمه آصفری طراحی لباس، میلاد حاجیزاده دستیار کارگردان و برنامهریز، حسن رونده موسیقی کوبهای، علیرضا روشن شاه مسئول موسیقی و تنظیم افکت، جعفر مرتضی زاده- رضا ثابت زاده- اشکان لایق نیا نوازندگان اثر، داود محمدی و سینا اکبری مدیر صحنه و محمد صادقی نورپردازی اثر را برعهده دارند.
انتهای پیام/