دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 فروردين 1400 - 08:00
علم در سایه رمضان/1؛

متعادل‌سازی قند خون و بهبود التهاب‌های مزمن با روزه‌داری

تحقیقات دانشمندان نشان داده است روزه‌داری نه تنها به بدن آسیب نمی‌زند بلکه فواید زیادی نیز دارد.
کد خبر : 575031
ماه رمضان

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تحقیقات گسترده دانشمندان در مراکز علمی سراسر جهان حاکی از آن است که روزه گرفتن فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد و موجب بهبود عملکرد مغز و دستگاه گوارشی می‌شود.


قرن‌هاست مردم در مناطق مختلف کره زمین در ایام مشخصی از سال روزه گرفته و چند ساعت در طول شبانه‌روز غذای و آشامیدنی میل نمی‌کنند. روزه گرفتن تنها منحصر به دین اسلام نیست و پیروان سایر ادیان الهی نیز روزه می‌گیرند ولی شرایط و نحوه روزه‌داری آن‌ها با مسلمانان متفاوت است. هرچند این تفاوت‌ها تنها در ظاهر روزه‌داری بوده و هدف از انجام چنین عملی تقرب به درگاه خداوند است. رمضان 1400 در حالی آغاز شده است که کرونا همچنان مهمان ناخوانده میلیون‌ها نفر در سراسر جهان است و روزه‌داران گرامی باید بیش از گذشته مراقبت سلامتی خود و اعضای خانواده‌شان باشند. قصد داریم در ادامه ماه مبارک رمضان تعدادی از فواید روزه‌داری را برای مخاطبان بیان کنیم.


1. کاهش مقاومت بدن نسب به انسولین و کنترل قند خون


دانشمندان پس از آزمایش‌های متعدد روی بدن تعداد زیادی از افراد نتیجه گرفتند روزه گرفتن سبب می‌شود سیستم کنترل قند خون در بدن تقویت شود. به ویژه افرادی که در معرض دیابت قرار دارند با روزه گرفتن کمک زیادی به سلامتی خود می‌کنند. در حقیقت با پایین آمدن سطح کالری دریافتی توسط روزه‌داران میزان مقاومت بدن آن‌ها به انسولین نیز کمتر شده و در نتیجه قند خون در شرایط متعادل حفظ می‌شود.


بالا رفتن سطح قند خون آسیب‌های جبران‌ناپذیری به بدن وارد کرده و موجب افزایش سن سلول‌ها و مرگ‌ زودرس آن‌ها می‌شود. نکته قابل توجه این است که طبق تحقیقات انجام شده روزه گرفتن برای بانوان تأثیر بیشتری در کاهش مقاومت بدن نسبت به انسولین و متعادل‌سازی قند خون دارد.


2. بهبود التهاب‌های مزمن


اگرچه برخی از انواع التهاب در قسمت‌های مختلف بدن برای مقابله با بیماری‌های عفونی ضروری است اما بروز التهاب مزمن به سلامتی انسان آسیب وارد می‌کند. یکی از خطرات ناشی از التهاب‌های مزمن بروز بیماری‌های قلبی است. بررسی‌ها نشان داده است میزان التهاب‌های مزمن در بدن فردی که به مدت 1 ماه روزه‌داری می‌کند تا حد چشمگیری کاهش می‌یابد. یعنی نوع رژیم غذایی می‌تواند تأثیر مطلوبی بر بهبود این بیماری داشته باشد و افراد را از آسیب‌های قلبی همچون سکته و آریتمی نجات دهد.


انتهای پیام/4144/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب