بطریهای پلاستیکی به سلولهای مغزی آسیب میزنند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، نتایج مطالعات گروه تحقیقاتی دانشگاه بیروت خبر از تأثیر ترکیبات شیمیایی بلستسزرس مانند بیسفنول ای (Bisphenol A) روی سلولهای عصبی مغز بزرگسالان میدهد. براساس یافتههای جدید، این ترکیبات نهتنها به طور دائمی انتقال سیگنال را مختل کرده بلکه منجر به بروز اختلال در عملکرد مدارهای عصبی درگیر در درک نیز میشود.
بیسفنول ای یک ترکیب شیمیایی است که در ساخت بطریهای پلاستیکی و بستهبندی مواد غذایی به کار میرود. با این حال متخصصان بر این باورند که این ماده شیمیایی میتواند وارد مواد غذایی شده و به روشهای مختلفی از جمله اختلال در عملکرد غدد درونریز و سرطان سلامت انسان را به خطر بیندازد. یکی از گزینههای جایگزین برای بیسفنول ای، بیسفنول اس (Bisphenol S) است که به تولیدکنندگان پلاستیک اجازه میدهد بستهبندیهای بدون بیسفنول ای تولید کنند.
با این حال تحقیقات اخیر نشان میدهد که این ماده شبیه بیسفنول ای نیز خطرات بسیاری برای انسان دارد. نتایج یک مطالعه روی موشها حاکی از آن است که بیسفنول اس مانند بیسفنول ای میتواند بیان ژنها در جفت را تغییر دهد و باعث ایجاد اختلال در رشد مغزی جنین شود. دانشمندان دانشگاه بیروت تأثیر بیسفنول ای و بیسفنول اس را بر سلولهای عصبی ماهی قرمز آزمایش کردند. براساس یافتههای جدید بلستسزرس از طریق سیناپسها بر انتقال شیمیایی و الکتریکی سیگنالها تأثیر میگذارند و باعث اختلال در مدارهایی میشوند که در پردازش محرکهای صوتی و بصری نقش کلیدی دارند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/