دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 فروردين 1400 - 10:51
یک وکیل دادگستری:

در صورت عدم تطابق امضا در چک امکان شکایت کلاهبرداری و جعل وجود دارد

یک وکیل دادگستری گفت: بانک‌ها در خصوص عدم مطابقت امضا، گواهی عدم پرداخت صادر می‌کنند و صاحب چک می‌تواند در خصوص آن چک اقدام قضایی انجام دهد.
کد خبر : 573767
چک برگشتی

مهرناز کشاورزی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حقوقی و قضایی خبرگزاری آنا، در خصوص عدم مطابقت امضای صاحب چک با امضای موجود در چک اظهار کرد: برای عدم مطابقت امضا می‌توان هم شکایت کلاه‌برداری و هم شکایت جعل را مطرح کرد.


وی گفت: بانک‌ها در خصوص عدم مطابقت امضا، گواهی عدم پرداخت صادر می‌کنند و صاحب چک می‌تواند در خصوص آن چک اقدام قضایی انجام دهد.


این وکیل دادگستری در خصوص اقامه دعوای جعل در خصوص امضا اظهار کرد در این رابطه نیازی نیست که شباهتی بین فرد موردنظر و فردی که امضایش جعل‌شده وجود داشته باشد و ممکن است به‌طور مثال فردی اصلاً امضای رئیس‌جمهور را ندیده باشد و فرد دیگری با ادعای اینکه این امضای رئیس‌جمهور است او را فریب دهد درحالی‌که اصلاً امضای موجود شباهتی با امضای رئیس‌جمهور ندارد.


کشاورزی نژاد اظهار کرد: درصورتی‌که شکایت جعل یا کلاه‌برداری به نتیجه برسد و اثبات شود آن چک از اعتبار می‌افتد و در صورت مجعولیت، چک از رده خارج می‌شود.


وی ادامه داد: فردی که چک مجعول را دریافت کرده بوده است بعداً از باطل شدن آن چک می‌تواند مجدداً برای هر تعهد مالی که چک را دریافت کرده بوده در دادگاه دادخواست خود را مطرح کند و حقوق مالی خود را از صادرکننده چک مجعول مجدداً تقاضا نماید.


این وکیل دادگستری گفت: به‌طور مثال اگر چک در ازای اجرای مهریه صادرشده باشد فرد می‌تواند مجدداً بعد از باطل شدن چک در دادگاه درخواست پرداخت مهریه خود را درخواست کند.


انتهای پیام/۴۱۵۹/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب