آخرین اخبار کرونایی در ایران/ تاختوتاز «واریانت» انگلیسی با سرعت نور/ روزهای سیاهتری در پیش است؟ + نمودار و نقشه
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ اگر از نخستین روز شیوع ویروس کرونا هشدارهای کارشناسان و مسئولان ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ورق بزنیم، درمییابیم که این پیشبینیها نهتنها با هدف حفظ سلامت مردم انجام شده بود، بلکه با کمتر شدن رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی امروز شاهد افزایش افسارگسیخته کووید ـ 19 در کشور هستیم.
براساس اعلام کارشناسان و مسئولان ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ویروس کرونا با شیب بسیار تندی از نیمه غربی کشور به سمت نیمه شرقی در حرکت است و این موج صعودی بیارتباط به خریدهای شب عید و سفرهای نوروزی نیست.
مسئله نگرانکنندهتر آنجاست که میزان مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستانها در مقایسه با روزهای گذشته روند بسیار سریعی داشته و با وجود تأکید مسئولان و کارشناسان بهداشتی برای «در خانه ماندن» مردم و رعایت جدی پروتکلهای بهداشتی برخی هموطنان گوش شنوایی برای پذیرفتن این هشدارها ندارند و همچنان خونسردانه مشغول گشتوگذار و سفر حتی با اتمام ایام نوروز کردهاند.
بیشتر بخوانید:
آغاز رسمی موج چهارم کرونا در برخی مناطق کشور
کلاف کرونا پیچیدهتر شد + نمودار و نقشه
رستورانها طعم کرونا گرفتند
خطر خیز موج چهارم کرونا بیخ گوش کشور
سفره کرونا در شهرها گستردهتر شد
طغیان کووید ـ ۱۹ این بار بدقلقتر از همیشه
جوانان هدف اصلی کرونای انگلیسی هستند
پرچم کرونای انگلیسی بالاتر رفت
طوفان کووید ـ ۱۹ به سردمداری کرونای انگلیسی
اکنون بیشتر بیمارستانهای استانهای کشور در حال پر شدن هستند و درصد مراجعه مردم نیز رو به افزایش است، این نتیجه همان هشدار دادنها و بیتوجهیهای برخی مردم بود که کشور را به این روز انداخته است.
البته کارشناسان هشدار دادهاند که روزهای سیاهتری در انتظار ایران است و اگر بیتوجهیها و عادیانگاریها تداوم داشته باشد ممکن است میزان مرگومیرها بسیار بیشتر از آمار روزهای کنونی باشد.
شیوع وحشتناک کرونای انگلیسی و ابتلای بسیاری از هموطنان به این ویروس مهلک در موج چهارم این حقیقت تلخ را نمایان میکند که این ویروس با هیچ فردی شوخی ندارد و ممکن است یقه بسیاری از مردم را که با عادیانگاری و بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی سعی در بستن چشم خود به شیوع کرونا دارند بگیرد.
البته با گذشت چهار روز از پایان تعطیلات نوروزی در شرایط بسیار اسفباری قرار داریم و هنوز در بسیاری از افراد آلوده به کووید ـ ۱۹ علائم ظاهر نشده و طی سه هفته آینده ممکن است موج چهارم کرونا که اکنون از نیمه غربی به سمت نیمه شرقی کشور در حال پیشرفت است، قویتر و کشندهتر باشد.
با اینکه موج چهارم کرونا از اواخر اسفند و اوایل فروردین بهصورت غیررسمی آغاز شده بود، اما در دهه دوم فروردین بسیاری از مناطق کشور (بهخصوص نیمه غربی و نیمه شرقی) به موج چهارم برخورد کردند و طبق تصمیمگیری مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تختهای بیمارستان باید با اولویت در اختیار بیماران بدحال کرونایی قرار گیرند.
با توجه به ازدحام مردم در مراکز استانها، این مراکز ممکن است محل تجمع شده و افراد بسیاری را مبتلا به کرونا کند، بنابراین رسالت اصناف و مسئولان استانها برای کنترل کووید ـ 19 بسیار سنگین است.
طرح شهید سلیمانی؛ از شناسایی مبتلایان به کرونا تا نجات جان اقشار ضعیف و کمدرآمد
طرح شهید سلیمانی از جمله طرحهایی است که با هدف کنترل بیماری کرونا و کاهش مبتلایان به این ویروس تشکیل شد و در استانهای مختلف موفق شد هزاران فرد مبتلا به کرونا را شناسایی و تحت درمان قرار دهد.
طرح شهید سلیمانی که در قالب تیم فعالیتهای خود را پیش میبرد، با تمام توان در خدمت مردم است و تاکنون گره از مشکلات بسیاری از مردم باز کرده و با عملکرد عالی اجازه نداده آمار شیوع کرونا از این بالاتر برود.
این طرح در حالی فعالیت خود را با قدرت ادامه میدهد که متأسفانه میزان رعایت پروتکلها به کمتر از 56 درصد رسیده و این مجاهدت افراد تلاشگر و کادر درمانی را تضییع میکند.
شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی کدامند؟
در مجموع اکنون ۲۲۷ شهرستان در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند (۸۸ شهرستان در وضعیت قرمز و ۱۳۹ شهرستان در وضعیت نارنجی)، ۱۹۸ شهر در موقعیت زرد و ۲۳ شهرستان نیز آبی هستند و با این آمار میتوان به عمق فاجعه پی برد.
عادیانگاری، دورهمیها و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی از مهمترین مواردی هستند که در افزایش تعداد مبتلایان و تغییر رنگبندی شهرها به قرمز و نارنجی نقش پررنگی ایفا کردهاند.
اهر کانون بحران؛ کرونای انگلیسی سربرآورد
بازگشایی بخشهای تعطیل شده مراقبت از بیماران کرونایی بیمارستان باقرالعلوم اهر نشان از وقوع بحران در این شهرستان دارد و ویروس کرونای انگلیسی افراد بالای 50 سال و مسن را هدف قرار داده و بیمارستانهای اهر مملو از بیماران مبتلا به کروناست.
تاکنون 104 بیماران مبتلا به کرونای انگلیسی در شهرستان اهر شناسایی شدهاند و آمار مبتلایان روزبه روز در حال افزایش است.
قم قربانی جدید کرونای انگلیسی شد
با آغاز ایام نوروز برخی هموطنان خطر کرونا را به جان خریدند و عازم جادهها شدند، یکی از استانهای پرسفر در عید نوروز قم بود که بسیاری از مردم را به سوی خود کشاند.
با وجود اینکه اوضاع در قم تا حدودی آرام بود و بیمارستانها به آرامش رسیده بودند، اکنون با اختصاص دو بیمارستان ویژه بیماران کرونایی، سومین بیمارستان نیز بازگشایی شد تا پذیرای بیماران باشد.
روز گذشته 90 مبتلا به کرونا در استان قم بستری شدند و اغلب این بیماران را افراد مسن تشکیل میدادند، اما کرونای انگلیسی ممکن است نوجوانان و جوانان را نیز درگیر کند و باید مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند تا وضعیت بدتر نشود.
ظرفیت بیمارستان گنجویان دزفول تکمیل شد
به گزارش آنا، براساس اعلام علی قمیشی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول، ظرفیت بیمارستان گنجویان دزفول تکمیل شده و افراد مبتلا به کرونا در این بیمارستان بستری شدهاند.
به گفته قمیشی، علاوه بر بیماران کرونایی مصدومان ناشی از تصادف نیز در این بیمارستان بستری شدهاند و محدودیت ناشی از کمبود تخت در بیمارستان گنجویان باید رفع شود.
از سوی دیگر انتشار واریانت انگلیسی در دزفول مزید بر علت شده تا شرایط بیماران و کادر درمانی دشوارتر شود و باید به انتظار نشست و دید در روزهای آینده چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.
آخرین وضعیت اهواز ناشی از شیوع بیماری کرونا
هرچند مردم استان خوزستان این روزها توجه بیشتری به پروتکلهای بهداشتی دارند، اما با این حال اهواز مرکز استان خوزستان وضعیت مناسبی ندارد و برخی مردم این شهر توجه چندانی به پروتکلها ندارند و ممکن است این رفتار خطرناک درصد شیوع کرونا را در اهواز افزایش دهد.
اسامی شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی که سفر به این شهرها ممنوع بوده و به ترتیب جریمه یک میلیون تومانی و ۵۰۰ هزار تومانی متخلفان در پی خواهد داشت:
انتهای پیام/4078/پ
انتهای پیام/