تولید رنگدانه سفید از لجن خودروسازی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در کارخانههای خودروسازی قسمتی به نام واحد رنگ وجود دارد که بدنه خودروها در این بخش رنگ میشود. حین فرایند رنگآمیزی، بخشی از رنگ به شکل غبار درآمده و در هوای محیط پخش میشود. این غبار رنگ با پاشیدن مقداری آب به هوا، روی زمین نشسته و لجنی رنگی به وجود میآید. این لجن حاوی رزین و مواد شیمیایی است و از نظر زیستمحیطی بسیار خطرناک به شمار میرود. همچنین امکان سوزاندن این لجن نیز وجود ندارد چراکه مواد آلی و شیمیایی مضر آن وارد اتمسفر میشود.
حال محققان ایرانی موفق به کسب دانش فنی برای بازیابی عناصر ارزشمند موجود در این لجن شدهاند. آرش قاضیتبار، مجری طرح بازیابی رنگدانه از لجن خودروسازی در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: لجن خودروسازی حاوی رنگدانههای سفید دیاکسید تیتانیوم دارد که در کشور تولید نمیشود و نیاز بازار از طریق واردات تأمین میشود. ۲۰ درصد وزن این لجن را رنگدانه سفید دیاکسید تیتانیوم تشکیل میدهد. بنابراین به این فکر افتادیم که با استفاده از فرایند بازیابی عناصر رنگدانههای موجود در این لجن را بازیابی کرده و مضرات زیستمحیطی آن را نیز از بین ببریم.
وی افزود: در نتیجه این فرایند ترکیبات ارزشمندی از جمله دیاکسید تیتانیوم به عنوان رنگدانه سفید و پودر آلومینا که منبع اصلی تولید آلومینیوم است با خلوص تجاری تولید شد. روش خنثیسازی این لجن به شکلی است که منجر به تولید ترکیبات کربنی چون کربن سیاه (با کاربردهای فراوان در صنعت) میشود. حق ثبت اختراع روش بازیابی رنگدانه دیاکسید تیتانیوم از لجن خودروسازی سال گذشته در آمریکا ثبت شد. با این حال شرکتهای خودروسازی داخلی از این روش استقبال نکرده و حاضر به سرمایهگذاری روی آن نشدهاند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/