تلاش محققان ایرانی برای رفع مشکلات ناباروری در زنان/ معرفی کارگروههای تخصصی رویان
گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یکی از زیرمجموعههای پژوهشکده تولیدمثل پژوهشگاه رویان گروه اندوکرینولوژی و ناباروری زنان است که کاربردی کردن نتایج حاصل از طرحهای تحقیقاتی حوزه ناباروری از وظایف اصلی آن به شمار میرود. این گروه تاکنون موفقیتهای بسیاری کسب کرده که شناخت عوامل موثر در ناهنجاریهای جنین پیش از انتقال جنین یا اوایل بارداری، بهینهسازی پروتکلهای درمانی و بالا بردن درصد موفقیت در درمان نازایی و نتایج باروری تنها گوشهای از این موفقیتهاست.
کارگروههای تخصصی با هدف ارتقای خدمات بهتر و بیشتر به بیماران در گروه ناباروری زنان ایجاد میشوند. هر کدام از این کارگروهها روی موضوع خاص متمرکز هستند تا روشهای مناسب و موثری برای درمان بیماریهای مرتبط به ناباروری زنان پیدا کنند. در ادامه با کارگروههای مختلف گروه ناباروری زنان پژوهشکده تولیدمثل پژوهشگاه رویان و فعالیتهای آنها آشنا میشویم.
انکوفرتیلیتی؛ حفظ باروری در زنان مبتلا به سرطان
به گفته فیروزه غفاری، مدیر پژوهش گروه ناباروری زنان پژوهشگاه رویان؛ پیشرفت در درمان سرطان میزان امید به زندگی را در بیماران مبتلا بهبود بخشیده است. هم راستا با این موفقیت، حفظ توانایی باروری بیماران مبتلا به سرطان که به دلیل روندهای درمانی به خطر میافتد، از مسائل بسیار مهم دنیای امروز به شمار میرود. ابعاد متنوع موضوع مورد بحث، نگاهی جامع و تخصصی را طلب میکند، بنابراین تشکیل کارگروه تخصصی انکوفرتیلیتی پاسخی شایسته به این نیاز بود.
این کارگروه در سال ۱۳۹۶ در پژوهشگاه رویان تشکیل شد و اعضای آن در گروههای بالینی و تحقیقاتی فعالیت میکنند. متخصصان حوزههای اندوکرینولوژی، اورولوژی و آندرولوژی، انکولوژی و هماتولوژی، پریناتولوژی، رادیولوژی، مشاور ژنتیک، روانشناس، جنینشناس، جراح متخصص لاپاروسکوپی پیشرفته، متخصص بیهوشی، پاتولوژیست، پزشکی قانونی و متخصص اخلاق پزشکی در تیم بالینی فعالیت دارند و تیم تحقیقاتی نیز متشکل از محققان اندوکرینولوژی، اورولوژی، انکولوژی، هماتولوژی، جنینشناسی، ژنتیک، سلولهای بنیادی و زیستشناسی تکوینی، اپیدمیولوژی و اخلاق پزشکی است.
هدف اصلی این کارگروه حفظ توانایی باروری زنان و مردان بالغ، دختران و پسران نابالغ با استفاده از جدیدترین و بهروزترین روشهای علمی دنیا از جمله انجماد گامت، جنین و بافت تخمدان یا بیضه است. کارگروه تخصصی انکوفرتیلیتی طرحهای تحقیقاتی بسیاری انجام میدهد تا روشهای درمانی موجود را بهروزرسانی کند. این کارگروه در کنار تحقیق در حوزه بهبود روشهای شناختهشده حفظ توانایی باروری، پژوهش در حوزههای نوین از جمله دستیابی به گامت از سلولهای بنیادی و مهندسی بافت نیز انجام میدهد.
بیشتر بخوانید:
تجربه حس خوب مادری با کمک محققان ایرانی/ بنبستی به نام ناباروری وجود ندارد!
کارگروه شکست مکرر روشهای درمان پیشرفته ناباروری و سقط مکرر
با استفاده از روشهای کمک باروری، لقاح و تکامل جنین تا مرحله پیش از لانهگزینی در شرایط آزمایشگاهی برای زوجهای نابارور ممکن شده است. با این حال میزان لانهگزینی پس از انتقال جنین به حفره رحمی پایین است. به عبارت دیگر، عدم لانهگزینی یکی از عوامل اصلی محدودکننده در سیستمهای کمک باروری به شمار میرود. شکست مکرر در لانهگزینی یکی از موارد عدم دستیابی به حاملی است. پژوهشگاه رویان در سال ۱۳۹۶ با هدف همکاری و همافزایی گروههای تحقیقاتی و کلینیکی و همکاری گروههای تخصصی ایمونولوژی، جنینشناسی، ژنتیک، ناباروری زنان، تصویربرداری و آندرولوژی کارگروه تخصصی شکست مکرر لانهگزینی را تشکیل داد.
به گفته غفاری؛ هدف از تشکیل این کارگروه تخصصی مشارکت و تبادل نظر میان متخصصان حوزههای مختلف ناباروری، بررسی و پژوهش در حوزه شیوع و علل شکست لانهگزینی در بیماران، تشخیص بهینه و درمان به موقع بیماران براساس پروتکلهای مستند دنیا، بررسی اقدامات درمانی مختلف و تلاش برای رفع این مشکل است. تمامی طرحها و پژوهشهای مرتبط با این بیماری نیز در کارگروه تخصصی شکست مکرر لانهگزینی برررسی میشود.
کارگروه بیماری سندروم تخمدان پلیکیستیک
سندروم تخمدان پلیکیستیک از شایعترین اختلالات غدد درونریز در زنان به شمار میرود که شیوعی بین ۲.۲ تا ۲۶ درصد دارد. این بیماری با علائمی مانند ایجاد کیستهای ریز تخمدانی، عدم تخمکگذاری یا کاهش آن شناخته میشود این بیماری قاعدگی را با اختلال مواجه میکند و منجر به افزایش هورمونهای مردانه (آندروژنها) در خون میشود. افزایش این نوع هورمونها در زنان به صورت پرمویی در صورت، اندامها، ریزش مو در ناحیه سر و جوش (آکنه) میشود.
این سندروم همچنین با اختلالات متابولیکی از جمله چاقی و افزایش گلوکز در خون همراه است. وراثت و ژنتیک، محیط زندگی و سبک زندگی از دلایل اصلی بروز این اختلال به شمار میروند. سندروم تخمدان پلیکیستیک بر عملکرد تولیدمثلی زنان و در دراز مدت بر سلامت کلی بدن آنها اثر میگذارد. با توجه به شیوع بالای این بیماری، کارگروه تخصصی سندروم تخمدان پلیکیستیک با هدف بررسی علمی پروژههای تحقیقاتی این حوزه در سال ۱۳۹۵ در پژوهشگاه رویان تشکیل شد.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/