دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آبان 1399 - 12:00
تحقق رویای رویش/ 1؛

آشنایی با فعالیت‌های پژوهشکده علوم تولیدمثل رویان/ کارگروه‌ها ارتباط و تعامل میان بخش درمان و تحقیق را افزایش می‌دهند

پژوهشکده علوم تولیدمثل رویان با 6 گروه علمی و هفت کارگروه مشکلات مختلف ناباروری را بررسی می‌کنند و با استفاده از دانش بومی سعی در ارائه روش‌های درمانی نوین دارند.
کد خبر : 528040
c3d543d5-9f2d-4dec-915d-30f2802fd48b.jpeg

گروه فناوری خبرگزاری آنا، پژوهشگاه رویان در سال 1370 با توجه به نیاز کشور به مرکز جامع و تخصصی درمان ناباروری و برای ارائه خدمات به زوج‌های نابارور تأسیس شد. پژوهشکده علوم تولیدمثل نیز در همان سال فعالیت رسمی خود را آغاز کرد و در حال حاضر 35 عضو هیئت علمی با تخصص‌های مختلف دارد که در 6 گروه علمی پژوهشی شامل اخلاق و حقوق پزشکی، اندوکرینولوژی و ناباروری زنان، تصویربرداری تولیدمثل، جنین‌شناسی، ژنتیک تولیدمثل و ناباروری مردان فعالیت می‌کنند.


این پژوهشکده در دو حوزه تحقیقات باروری-ناباروری و درمان ناباروری به هم‌وطنان و بیماران کشورهای همسایه خدمت‌رسانی می‌کند. همچنین در حوزه تحقیقات با مراکز تحقیقاتی معتبر داخلی و خارجی نیز همکاری دارد. تحقیقات پایه و درمان دو بال پژوهشکده علوم تولیدمثل به شمار می‌روند که برای تعامل بیشتر با تشکیل هفت کارگروه علمی به بررسی و تدوین طرح‌های تحقیقاتی و ارائه نتایج آنها به بخش درمان می‌پردازند.



کارگروه‌های مختلف پژوهشکده علوم تولیدمثل


این کارگروه‌ها شامل یائسگی زودرس تخمدان، سندروم تخمدان پلی‌کیستیک، شکست مکرر لانه‌گزینی و سقط مکرر، حفظ باروری بیماران سرطانی، آندرولوژی (پزشکی مردان)، اندومتریوز (رشد بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم) و سلامت روانی اجتماعی می‌شود. اعضای این هفت کارگروه را اعضای هیئت علمی پژوهشگاه رویان تشکیل می‌دهند و هدف از فعالیت آنها رفع مشکلات مختلف ناباروری است که از معضلات شناخته‌شده امروزی به شمار می‌روند.


پژوهشکده علوم تولیدمثل پژوهشگاه رویان در بخش تحقیقات با ایجاد و توسعه بیوبانک‌هایی شامل بانک تخمدان انسانی، بانک دی‌‌ان‌ای بیماران نابارور و دارای سقط مکرر، بانک ذخایر بافتی و سلول حیوانی، بانک بافت دستگاه تناسلی مردان  گام مهمی در راستای ارتقای سطح علمی کشور برداشته است.



تعامل بخش درمان و تحقیقات


به گفته علی علیزاده، عضو هیئت علمی گروه جنین‌شناسی پژوهشگاه رویان؛ پژوهشکده علوم تولیدمثل با دو بال تحقیقات و درمان پیش می‌رود و تعامل این دو بخش زیاد است، به طوری که بسیاری از سوالاتی که در بخش درمان طرح می‌شود، در بخش تحقیقات پاسخ داده شده و به بخش درمان منتقل می‌شود تا پروتکل‌ها و راهکارهای جدید درمانی به مردم ارائه شود. فلسفه ایجاد کارگروه‌ها ایجاد مدار ذهنی مشترک میان گروه‌های علمی پژوهشکده است.


برای مثال گروه ناباروری زنان روی چالش خاصی کار می‌کند که گروه ژنتیک می‌تواند از جنبه‌های دیگری به آن بپردازد. اگر هر گروه علمی متمرکز بر دنیای خود باشد، این ارتباط و تعامل ایجاد نمی‌شود، حال به لطف کارگروه‌ها این مشکل حل شده است. کارگروه‌ها برای مشکلات خاصی طراحی شده‌اند، برای مثال کارگروهی برای سندروم تخمدان پلی‌کیستیک در پژوهشکده علوم تولید مثل وجود دارد که متخصصان از گروه‌ها و رشته‌های مختلف با یکدیگر همکاری می‌کنند تا پیشنهاد‌ها و راه‌های نوینی برای درمان این سندروم  ارائه دهند.


علیزاده می‌گوید؛ بیوبانک‌ها کمک شایان توجهی به پیشرفت تحقیقات می‌کنند. نمونه‌های بسیاری در این بیوبانک‌ها وجود دارد که پس از اخذ مجوزهای اخلاقی از سوی بیماران، از این نمونه‌ها در تحقیقات استفاده می‌شود. یکی از مشکلات در ایران این است که می‌خواهیم بسیاری از کارها را از اول شروع کنیم، انتظار داریم که برای هر کاری، یک پروژه تعریف شده، نمونه گرفته  و انجام داده شود. با تمهیدات اندیشیده‌شده در پژوهشکده علوم تولیدمثل رویان این مشکل برطرف شده و باعث تسریع در وند پژوهشی شده است.



از جنین‌شناسی تا اخلاق پزشکی


به گفته صالح سمیعی، مدیر داخلی پژوهشکده تولیدمثل رویان؛  آزمایشگاه‌های مستقر در ساختمان پژوهشکده علوم تولیدمثل شامل جنین‌شناسی، ژنتیک و ناباروری مردان و زنان است. با وجود این که پژوهشکده 6 گروه علمی دارد اما تصویربرداری و اخلاق پزشکی فعالیت ‌آزمایشگاهی ندارند و بخش عمده‌ای از کارهایشان پژوهشی است. گروه جنین‌شناسی شامل چند زیرگروه می‌شود و آزمایشگاه‌های تخصصی خود از جمله بانک تخمدان، اسپرم بیولوژی، لانه‌گزینی، بیوتکنولوژی جنین، بیولوژی تخمک و بانک سلولی حیوانی را دارد. آزمایشگاه ژنتیک نیز با زیرگروه‌‌های مختلف در حال فعالیت است.


مأموریت پژوهشکده علوم تولیدمثل اجرای پژوهش‌های نوین، توسعه آموزش و ترویج یافته‌های علمی باروری و ناباروری در سطح ملی و بین‌المللی و ارائه روش‌های نوین درمان بیماران نابارور است. چشم‌انداز این پژوهشکده احراز مرجعیت علمی در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی است. مؤثر بودن در سلامت جامعه و گسترش خدمات تخصصی با تأکید بر  افزایش کیفیت خدمات از دیگر چشم‌اندازهای پژوهشکده تولیدمثل رویان به شمار می‌رود.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب