دیگر گوش کسی بدهکار هشدارهای کرونایی نیست!/ 500 هزار تومان جریمه بدهید، با خیال راحت سفر کنید
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، اگرچه با شروع پاندمی کرونا در کشور، بسیاری از هموطنان نوروز 1399 را در منازل خود ماندند و از انجام سفرهای تفریحی و دیدوبازدید عید اجتناب کردند؛ اما این اتفاق در ایام نوروز امسال و بعد از پشت سر گذراندن 3 موج بزرگ کرونا در کشور رخ نداد و همگان شاهد جادههایی بودیم که پر بود از خودروهای عبوری برای رسیدن به مقاصد تفریحی یا برای دیدوبازدید ایام نوروز.
شاید یکی از مهمترین معادلات مجهول نوروز امسال را بتوان این دانست که چرا برخلاف سال گذشته که محدودیتهای جادهای بر تمام محورهای مواصلاتی و شهرهای کشور حاکم بود امسال چنین اتفاقی صورت نگرفت و بسیاری از مردم حاضر بودند با پرداخت جریمههای 500 هزارتومانی تا یکمیلیون تومانی قید خانهنشینی را بزنند و بدون توجه به اتفاقات تلخی که این روزها در بیمارستانها و مراکز درمانی میافتد مسیر سفر را در پیش بگیرند.
این رفتار تأسفبار بسیاری از هموطنان در حالی اتفاق افتاد که چند وقت پیش شیوع ویروس جهشیافته به نام کرونای انگلیسی در کشور اعلام شد، ویروسی که برخلاف ویروس قبلی سن و سال نمیشناسد و بیرحمانه جان انسانها را نشانه گرفته است و این انتظار میرفت که با اوجگیری این ویروس در اواخر سال گذشته سفرهای نوروزی امسال هم به شکلی بسیار محدود باشد تا شاهد ترافیک کرونا در سفرهای نوروزی نباشیم.
جریمه بدهید تا جاده باز شود!
شاید برای یک خانواده 4 نفری که هدفی جز مسافرت در ایام تعطیلات طولانیمدت عید نوروز ندارند پرداخت مبلغ 500 هزار تومان تا یکمیلیون تومان برای سفر به شهرهای دیگر جریمهای ناچیز باشد؛ جریمهای که به ازای پرداخت آن میتوانند هوایی تازه کنند درحالیکه شاید با این تغییر حال و هوایشان چند نفر را به کرونا مبتلا کنند.
در این میان چندی قبل معاون وزیر بهداشت بیان کرده بود که حدود ۶ هزار بیمار که تست کرونای مثبت داشتهاند در کشور به مسافرت رفتهاند با توجه به اینکه هر فرد مبتلا میتواند حداقل ۱۰ نفر دیگر را مبتلا کند و آمار مرگومیر نیز در خوشبینانهترین حالت یک درصد افراد مبتلا است این جابجایی و مسافرتها موجب مرگومیر حداقل ۶۰۰ نفر دیگر از هموطنان خواهد شد.
طبق اعلام ستاد ملی کرونا قرار شد که سفر به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع شود و همچنین جریمه 500 هزارتومانی برای خودروهایی غیربومی که به این شهرها سفر کنند در نظر گرفته شود.
در همین روزهای نخست سال جدید رنگبندی بسیاری از شهرها تغییر کرد و برخی از شهرهای زردرنگ با افزایش ابتلا و مرگومیر کرونا به نارنجی تبدیل شدند ولی متأسفانه همچنان برخی از این شهرها میزبان مسافران نوروزی هستند و خودروهای غیربومی در این شهرها مشاهده میشود.
اصرار برخی از رانندگان برای ورود به شهرهای قرمز و نارنجی علیرغم شیوع کرونا و خیز این بیماری، جای تعجب دارد، درحالیکه میتوان مسافرتهای نوروزی را به زمان دیگری موکول کرد اما برخی تلاش دارند تا در این روزهای کرونایی به مسافرت بروند.
از سوی دیگر امسال دیدوبازدیدهای نوروزی رونق زیادی دارد، سال گذشته همین شرایط حاکم بود و بسیاری از مردم از طریق تماسهای تلفنی و تصویری با عزیزانشان دیدار تازه کردند ولی امسال دیدوبازدیدها بسیار افزایش یافته و طبق گفته مسئولان بهداشتی بسیاری از ابتلای کرونا در این ایام مربوط به خانوادههایی است که دورهمی برگزار میکنند.
اوضاع ترافیکی و اعلام خبرها مبنی بر افزایش حجم ترددها حاکی از آن است که این روزها علیرغم همه هشدارها و افزایش بیماری، اما سفرهای نوروزی برقرار است و زنگ خطری است که میتواند آغازگر پیک بعدی کرونا باشد.
افزایش شهرهای نارنجی و قرمز
قبل از نوروز 11 شهر کشور قرمز و 32 شهر در وضعیت نارنجی بودند اما به گفته لاری سخنگوی وزارت بهداشت از روز ششم فروردین ماه جاری 23 شهرستان قرمز و 44 شهرستان در وضعیت نارنجی قرار گرفتند که آمارها حکایت از شیوع این بیماری دارد.
به نظر میرسد جریمه خودروها در عدم رعایت محدودیتها و ورود به شهرهای نارنجی و قرمز اثرگذاری لازم و هدف اصلی را ندارد و همین سبب شده تا چهره بسیاری از شهرها با شیوع بیشتر کرونا، برافروخته و قرمز شود.
سفرهای نوروزی در روزهای کرونایی سبب میشود تا بار سنگینتری بر دوش مدافعان سلامت باشد، این سفرها نتیجهاش جان باختن عزیزان خانوادههایی است که بدون توجه به پروتکلها و رفتن به مسافرت یک عمر پشیمان میشوند.
انتهای پیام/4076/پ
انتهای پیام/