تأثیر سهمیهها در کنکور/ هر کدام از آزمونهای دانشگاهی چه سهمیههایی دارند؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در همه آزمونهای سهمیهها مورد استفاده قرار میگیرد اما نحوه استفاده از سهمیهها در همه آزمونها یکسان نیست. آزمونهای مهم برای ورود به دانشگاههای کشور شامل کنکور سراسری، کارشناسی ارشد، دکتری، کارشناسی ارشد پزشکی و دکتری پزشکی است.
در همه این 5 آزمون سهمیه ایثارگران مورد استفاده قرار میگیرد. جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان، جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان، آزادگان و همسر و فرزندان آنان و همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه میتوانند از سهمیه ایثارگران استفاده کنند.
بر این اساس ۲۵ درصد از ظرفیت هر کدرشته محل به همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان اختصاص دارد.
همچنین 5 درصد از ظرفیت هر کدرشته محل نیز به جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان و همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد.
درصورتیکه سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توسط متقاضیان مشمول تکمیل نشود، باقیمانده ظرفیت به مشمولان سهمیه ۵ درصدی ایثارگران اختصاص مییابد و اگر باز هم ظرفیت تکمیل نشود به متقاضیان آزاد اختصاص خواهد یافت.
در آزمون سراسری برای داوطلبانی که قصد استفاده از این سهمیه را دارند نمره حدنصاب در نظر گرفته شده است. بر این اساس داوطلبان مشمول سهمیه ایثارگران باید 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفتهشده در گزینش آزاد و داوطلبان مشمول سهمیه رزمندگان باید 75 درصد نمره آخرین فرد پذیرفتهشده در گزینش آزاد را کسب کنند.
در آزمون کارشناسی ارشد و کارشناسی ارشد پزشکی حدنصاب نمره ایثارگران (اعم از ایثارگران مشمول ظرفیت 25 درصدی و یا 5 درصدی) 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کدرشته محل و حدنصاب نمره رزمندگان 80 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کدرشته محل است.
در آزمون دوره دکتری بر اساس قوانین مذکور حدنصاب نمره ایثارگران (اعم از ایثارگران مشمول ظرفیت 25 درصدی یا 5 درصدی) حداقل 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفتهشده در گزینش آزاد در هر کدرشته محل و حدنصاب نمره رزمندگان 80 درصد نمره آخرین فرد پذیرفتهشده در گزینش آزاد در هر کدرشته محل است.
در آزمون دکتری پزشکی کسب حداقل 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد توسط ایثارگران و کسب حداقل 80درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد توسط رزمندگان صورت میگیرد.
سهمیههای اختصاصی کنکور
سهمیه مناطق تنها در کنکور سراسری مورد استفاده قرار میگیرد. بر مبنای سهمیه مناطق، کل کشور به 3 منطقه یک، و دو و سه تقسیم میشوند. هر یک از داوطلبان باید سه سال آخر تحصیلی خود را این مناطق سپری کرده باشند.
سهمیه بهیاران یکی دیگر از سهمیههای کنکور است که در کنکور 1400 مورد استفاده قرار میگیرد. این سهمیه اخیراً به سهمیه آزمون سراسری اضافه شده است. طبق این سهمیه بهیاران میتوانند به مدت 5 سال و به میزان 5 درصد از ظرفیت هر رشته محل در دوره روزانه مقطع کارشناسی پیوسته رشته پرستاری پذیرش شوند.
سهمیه آزمون کارشناسی ارشد
در آزمون کارشناسی ارشد تنها سهمیه ایثارگران مورد استفاده قرار میگیرد و سهمیه دیگری در این آزمون لحاظ نمیشود.
سهمیه آزمون دکتری
در آزمون دکتری علاوه بر سهمیه ایثارگران داوطلبان میتوانند از سهمیه مربیان نیز استفاده کنند. بر اساس این سهمیه 10 درصد سهمیه مازاد بر ظرفیت (حداقل یک نفر) در هر کدرشته محل به مربیان رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی تمامی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی) دولتی و غیردولتی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی اختصاص مییابد. متقاضیان این سهمیه بهشرط کسب حداقل 80 درصد نمره آخرین فرد پذیرفتهشده در گزینش آزاد پذیرش میشوند.
آزمون کارشناسی ارشد پزشکی
در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی دو نوع سهمیه ایثارگران و مناطق محروم مورد استفاده قرار میگیرد. ضوابط سهمیه ایثارگران که در ابتدای گزارش مورد اشاره قرار گرفت.
اما بر اساس قانون برقراری عدالت آموزشی مصوب مجلس شورای اسلامی و اصلاحیه ماده ۳ آن، ۳۰ درصد ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ۱۰ قطب آمایشی (کلان منطقه) کشور، در رشتههای موردنیاز به متقاضیان واجد شرایط پذیرش استفاده از سهمیه مناطق محروم متناسب با نیاز استانها و در چارچوب نظام سطحبندی تعلق میگیرد.
آزمون دکتری پزشکی
در آزمون دوره دکتری پزشکی نیز علاوه بر سهمیه ایثارگران سهمیه مربیان نیز مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب مجلس شورای اسلامی؛ 10 درصد مازاد بر ظرفیت هر رشته، برای اعضای هیئتعلمی مربی رسمی دانشگاههای علوم پزشکی (حداقل یک نفر) منوط به کسب حداقل ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده اختصاص مییابد. توزیع واجدین شرایط در هر رشته، بین دانشگاههای پذیرنده و بر اساس نمره و انتخاب داوطلب خواهد بود. بهطوریکه افراد پذیرفته شده در هر دانشگاه حداقل یک نفر و حداکثر 10 درصد ظرفیت رشته آن دانشگاه باشند.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/