بیتدبیری سازمان زیباسازی شهرداری جداول پایتخت را نازیبا کرده است
گروه جامعه خبرگزاری آنا-میثم خاکپور؛ رنگ بهعنوان یکی از مهمترین جلوههای بصری نقش مهمی در روحیه شهروندان دارد و استفاده از آن در سطح شهر علاوه بر ایجاد حس زیبایی و سرزندگی نقشهای دیگری همچون عامل پیشگیریکننده از بروز تصادفات و یا پیام احتیاط را با خود بههمراه دارد.
جداول و جداکنندههای خیابان و پیادهروها و موضوع رنگآمیزی آنها یکی از این موارد است که یکدست بودن آن علاوه بر اینکه یک زیبایی بصری دارد میتواند حتی در پیشگیری از بروز حوادث رانندگی نیز نقش مهمی داشته باشد.
رنگ آمیزی جداول خیابانها و بزرگراهها ممنوع است
علیرغم اهمیت این موضوع اما سازمان زیباسازی شهر تهران بهعنوان متولی این موضوع در سال ۹۷ با تدوین آئیننامهای با عنوان «پالت رنگی شهر تهران»؛ دستورالعملی را برای استفاده از رنگ در محیطهای شهری تعریف کرد که براساس آن رنگ آمیزی جداول خیابانها و بزرگراهها (به جز داخل تونلها و پیچهای تند) ممنوع شد.
برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران در ارتباط با این موضوع عنوان کرده بود که این کارگروه تعیین کرده که کلیه جداول جدیدی که در معابر نصب میشود رنگ آمیزی آن ممنوع است و باید از همان ابتدا این جداول به رنگ سیمان و بتن خود باقی بمانند. مشکلی که ما در این باره با آن مواجه هستیم جداولی هستند که از قبل رنگ آمیزی شدهاند؛ این جداول با گذشت زمان کیفیت اولیه خود را از دست داده و چهره شهر را نازیبا کردهاند که به اجبار شهرداری مناطق تهران مجبور به رنگ آمیزی مجدد آن هستند.
با استفاده از بلوکهای سیمانی بهعنوان جدول مخالفم
محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران نیز در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: ما در شورای شهر اعتقاد داریم که تمام کارهایی که در سطح شهر انجام میشود مثل پیادهراهها و سنگفرشها(یی که در پیادهراهها مورد استفاده قرار میگیرد) باید یکنواخت باشد.
وی ادامه داد: در شهر تهران جداول و جداکنندههایی که بین معبر و پیادهراهها استفاده میشود مختلف است و ممکن است به شکل سنگ یا سیمان باشد. از گذشته بلوکهای سیمانی بهعنوان جدول مورد استفاده قرار میگرفت که از نظر من این موضوع هدر دادن منابع مالی است زیرا کیفیت آنها پایین است و با یک تغییر فصل شکل آنها عوض شده و یا شکسته میشوند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: شهرداری تهران برای اینکه این جداول سیمانی ظاهر خود را از دست ندهند آنها را رنگ میکند که این یک هزینه اضافی است؛ این رنگها بهدلیل اینکه تناسبی با سیمان ندارد روی این بلوکها بهدرستی نشسته و خود آن رنگها هم بعد از مدتی از بین میرود و جز اینکه هزینهای روی دست شهر بگذارد هیچ منفعتی ندارد. در کوتاه مدت رنگآمیزی آنها باعث زیبایی میشود اما آنچه مشخص است این است که استفاده بسیاری از جداول سیمانی در شهر تهران اصولی و کارشناسی نیست و هزینههایی هم که برای رنگآمیزی استفاده میشود تنها هدر رفتن منابع مالی شهر است.
علیخانی تصریح کرد: رنگ بر روی بلوکهای سیمانی مدت کوتاهی میماند و اثر بلندمدت ندارد بنابراین هزینههای زیاد بدون کارآمدی در پی خواهد داشت.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در دنیا جداول سنگی مرسوم است، گفت: متأسفانه استفاده از جداول سیمانی و رنگآمیزی در دنیا مرسوم نیست و غالباً از سنگهای با ضخامت بالا و بدون رنگ استفاده میکنند البته مرسوم شدن بلوکهای سیمانی در تهران شاید منافع گروه خاصی را تأمین میکند چون اگر کار اصولی انجام شود یکبار هزینه میکنید و سالها مردم استفاده میکنند و نیازی به تغییر و کندهکاری و رنگآمیزی مجدد نخواهد داشت.
وی در پایان گفت: بهطور کلی من با استفاده از بلوکهای سیمانی بهعنوان جدول مخالف هستم و شاید ارزانتر از سنگ باشد ولی در دراز مدت هزینههای آن بسیار بالا است.
وحدت رویه در اجرای آییننامه پالت رنگی وجود ندارد
با وجودیکه رنگآمیزی جداول هم از سوی سازمان زیباسازی و هم رئیس کمیسیون مرتبط شورای شهر نوعی اتلاف هزینه و هدر رفت منابع تعبیر میشود ولی عدم اقدام یکپارچه شهرداری در اصلاح این وضعیت چهره معابر شهر را بر هم زده بهطوریکه برخی از مناطق همچنان به رنگآمیزی جداول قدیمی ادامه میدهند، برخی هم بدون اینکه آنها را رنگ کنند و بدون اصلاح خردگی و شکستگی آنها جداول را به حال خود رها کردهاند و برخی فضاهای دیگر نیز با استفاده از بلوکهای جدید همان روال قبلیشان را در پیش گرفته و آییننامه مصوب شهرداری را زیرپا میگذارند.
بهنظر میرسد نبود وحدت رویه در ساماندهی و اصلاح جداول در معابر پایتخت موضوعی است که باید بیشتر از سوی سازمان زیباسازی مورد توجه قرار گیرد تا جلوههای بصری در خیابانها و اتوبانهای شهر دچار نازیبایی نشود.
انتهای پیام/۴۱۰۵
انتهای پیام/