دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1399 - 22:00

دپوی عید/ رحیمی سازمان بسیج علمی

///////////////
کد خبر : 570119


رحیمی رئیس سازمان بسیج علمی


 


در فرمایشاتتان فرمودید سازمان بسیج علمی به دنبال مرجعیت علمی است و اینکه حضرت آقا هفت، هشت سال است تأکید کردند، مهم‌ترین اقدامات برجسته‌ای که در یک سال اخیر در سازمان بسیج علمی برای مرجعیت‌سازی انجام دادید را بفرمایید.


- برای این موضوع ما یک نقشه راه علم و فناوری تدوین کرده‌ایم و امسال هم سال 99 استارت کار را زده‌ایم. با اینکه نقشه راه هنوز کامل اعلام و ابلاغ نشده ما عملیات خودمان را انجام دادیم و در نقشه راه در درجه اول، مهم‌ترین این است که پایگاه‌های مقاومت‌مان که بالغ بر 50 هزار پایگاه و بلکه بیشتر هم هست، اینها فعالیت‌های علم و فناوری را به عنوان یکی از مقوله‌های الزام‌آور، در این پایگاه‌ها استارت کار را زده‌ایم و یک خیزش علمی اولیه را داریم شروع می‌کنیم که خیزش اصلی علمی ما در سال 1400 اتفاق خواهد افتاد که بتوانیم برای هر محله علاوه بر اینکه تقویت کنیم این نیروها را، چون همه اینها برای مرجعیت علمی در کشور، شاخص اصلی‌اش وجود دانشمندان تراز اول است. وجود سرمایه‌های انسانی توانمند در عرصه علم و فناوری است. اینها از کجا تولید می‌شوند؟ ما می‌خواهیم این افراد را از داخل محلات شناسایی کنیم، توانمندسازی هدفمند ایجاد کنیم، شبکه‌شان کنیم، اینها را بیاوریم در سطوح مختلف توانمندسازی شوند که إن‌شاءالله ظرف بلندمدت اینها بتوانند جزء دانشمندان تراز اول هم علمی و هم فناوری در کشور.


آنهایی هم که در حال حاضر دارند کار می‌کنند، ورودی‌های مختلفی برایشان گذاشته‌ایم. یک ورودی ما از پایگاه مقاومت شروع می‌شود، یک ورودی ما از بسیج دانش‌آموزی شروع می‌شود، یک ورودی از بسیج دانشجویی و یک ورود هم از بسیج اساتید برای این موضوع داریم. بنابراین ورودی‌های مختلفی که دارد می‌آید، بر اساس آن توانمند می‌شوند، دوره‌های مختلف توانمندسازی برایشان به صورت هدفمند در نظر گرفته می‌شود.


مثلاً من اگر در حوزه فناوری می‌خواهم مرجع شوم، طبیعتاً نیاز به بسترسازی و زیرساخت داریم. برای کل کشور در نقشه 10 ساله 500 مرکز رشد و 32 مرکز نوآوری در نظر گرفته‌ایم به عنوان پشتیبانی‌کننده اینها که اینها بیایند آنجا استقرار پیدا کنند و به صورت هدفمند هم تحت آموزش‌های آموزشی و هم مهارتی قرار بگیرند، این هسته‌ها توانمند شوند، بتوانند پله‌های ترقی را طی کنند که إن‌شاءالله بتوانیم در سال‌های آینده شاهد جهش دانشمندان کشور به صورت بین‌المللی در کشور باشیم.


آن هم که می‌گوییم مرجعیت علمی، این نیست فقط من دانشمند داشته باشم دیگران به او استناد کنند، باید دانشمندان تراز اول جهانی به اینها استناد کنند. اینجا نقش دانشگاه‌ها برای ما خیلی مهم خواهد شد. بنابراین هم در تقویت بسیج دانشجویی در دانشگاه‌ها، هم تقویت بسیج اساتید و این دو سازمان مهم در خدمت حاکمیت که دانشگاه و رئیس دانشگاه است، إن‌شاءالله ما خدمت اینها برسیم و این پتانسیل بسیج را به دانشگاه اضافه کنیم که دانشگاه بتواند از این شبکه مردمی دانشی که بسیج شکل داده وصل شوند به دانشگاه‌های کشور و دانشگاه‌های کشور بتوانند بهره‌برداری لازم را انجام دهند.


همکاری دانشگاه آزاد اسلامی به چه شکل است؟


- بین دانشگاه‌هایی که با ما دارند همکاری می‌کنند، دانشگاه آزاد اسلامی یکی از آن دانشگاه‌هاست که هم ما البته از آن توقع داریم، هم همکاری خوبی دارد اتفاق می‌افتد. لاینکه می‌گویم ما از این دانشگاه توقع داریم یعنی میزان انعطاف‌پذیری دانشگاه آزاد اسلامی از بقیه دانشگاه‌ها یک مقداری بالاتر است و این انعطاف‌پذیری لازمه پیشرفت خواهد بود. الان در اغلب استان‌ها، ما با دانشگاه آزاد اسلامی تفاهم‌نامه داریم و در استان‌ها اغلب هم به این دانشگاه ورود پیدا کرده‌اند ولی می‌طلبد در حوزه مدیریت کلان دانشگاه آزاد اسلامی روی این مسئله بیشتر دقت کنند، جلساتی را بگذاریم که بر اساس این جلسات بتوانیم این مردم‌سالاری دانشی را لینک کنیم به دانشگاه آزاد اسلامی و هر دانشگاهی که مایل باشد این کار اتفاق بیفتد، ما می‌توانیم این کار را انجام دهیم چون بسیج در دو چیز حائز اهمیت است، یکی در بحث سرمایه‌های توانمند انسانی که در اختیار دارد، می‌توانیم اینها را به دانشگاه لینک کنیم، هم آنها را در قالب هسته‌های علمی سازماندهی کنیم که ما در برنامه 10 ساله نزدیک 200 هزار هسته علمی در کشور در نظر گرفته‌ایم. این هسته‌های علمی ممکن است هسته فناور باشند، ممکن است هسته دانشی باشند، اینها پله پله ارتقا پیدا کنند که بتوانیم مسائل و مشکلات کشور را از طریق دانش‌بنیان هم إن‌شاءالله حل کنیم.


 


 


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب