تأثیر کرونا بر دستگاه گوارش و کبد/ خطر لخته شدن خون در کبد در کمین بیماران کووید-19
محمد ادیبی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با تأکید بر اینکه تب، سرفه، گلودرد و تنگی نفس از علائم اصلی ابتلا فرد به ویروس کرونا است، گفت: بروز مشکلات گوارشی و کبد از علائم ثانویه کرونا محسوب میشود و کسانی که دچار نفخ یا اسهال ناشی از کرونا هستند، باید از خوردن مواد غذایی حاوی نشاسته و کربوهیدرات، نوشیدنیهای گازدار و برخی فرآوردههای لبنی مانند شیر، بستنی و پنیر، حبوبات مانند لوبیا، جو دوسر، میوههایی مانند آلو سیاه، سیب، هلو و گلابی و همچنین سیگار و مشروبات الکلی خودداری کنند.
وی افزود: افرادی که دارای ناراحتی گوارشی و نفخ هستند، نباید از برخی سبزیجات حاوی قند که منجر به بروز نفخ میشوند، مانند خانواده پیاز و کنگر که دارای فروکتوز هستند یا خانواده کلم و مارچوبه و همچنین نخودفرنگی استفاده کنند. ضمن اینکه افرادی که دارای ناراحتی معده و نفخ گوارشی هستند، به هیچ وجه نباید از سرکه و ترشیجات مصرف کنند.
متخصص گوارش و کبد گفت: این ویروس میتواند در رگ اصلی کبد لخته خون (ترومبوز) ایجاد کند؛ بهخصوص کسانی که کبد آنها مشکل دارد به دلیل اینکه این عضو حساس درواقع کارخانه بدن محسوب می شود و اگر این کارخانه از نظر سیستم ایمنی مختل شود، میتواند در تمام بدن اثرگذار باشد؛ لذا باید از خوردن یک سری مواد غذایی چرب و همچنین نوشیدنیهایی مانند نوشابه گازدار اجتناب کنند.
وی با بیان اینکه، حدود ۷۵ درصد مواد غذایی و نوشیدنیها از سیستم کبد عبور می کنند تا مواد مفید آن جذب خون شده و سموم آن نیز دفع شود، گفت: علاوه بر ویروس کرونا داروهایی که برای درمان این بیماری نیز استفاده میشوند، نیز ممکن است عوارض کبدی به دنبال داشته باشد.
این فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: از آنجایی که ویروس کرونا سیستم التهابی بدن را فعال میکند، مانند هر ویروس دیگری همچون هیپاتیت B و C که التهابزا هستند، میتواند در کبد افراد اثرگذار باشد.
ادیبی گفت: ویروس کرونا در واقع به دلیل التهابی که ایجاد میکند و موادی که ناشی از این ویروس در جدار عروق آزاد میشود، ممکن است انعقاد عروقی و حتی سکته مغزی بیمار را به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/